Parets del Vallès

Notícia

'Estil Bustos? No, gràcies'

Jordi Seguer Romero, portaveu Ara Parets ERC Ajuntament de Parets del Vallès

Fa temps que s’ha instal·lat a Parets un estil de fer política que ens resulta familiar i vist com es va desenvolupar la darrera sessió plenària, sembla que vol quedar-se fins a final de mandat.

És l’estil Bustos, una manera de fer política barroera, plena de mediocritat, prepotent en les formes, fins i tot amb tics dictatorials, que pretén aniquilar els rivals polítics creuant línies vermelles i superant qualsevol principi ètic.

L’objectiu és empastifar a tothom amb l’objectiu de fer creure que tots els regidors tenen tantes coses a amagar com el mateix govern de la Sociovergència.

Però malgrat que el regidor del PDCAT faci la feina bruta a l’alcalde Mingote, tots sabem quins són els interessos d’aquesta aliança de compromís que només vol  mantenir els seus privilegis.

El 2019 es compliran 40 anys de l’assalt al poder del Partit Socialista a Parets, primer a través de la candidatura d’esquerres liderada per Rosa Martí i més tard sota la marca del PSC-PSOE.

Des de l’inici d’aquesta legislatura des d’Ara Parets ERC ens hem encarregat de denunciar totes les males pràctiques del govern. L’ús del cotxe oficial, el pagament de restaurants a dojo amb diners públics, el viatge al Brasil, el clientelisme, la barreja d’allò que és públic i el que és privat, la censura als mitjans públics, la suposada rebaixa de sou de l’alcalde o els nyaps urbanístics són només alguns dels exemples.

Sabíem que més tard o més d’hora la Sociovergència explotaria. Ens havien avisat que si continuàvem fiscalitzant l’actuació del govern, es farien circular determinats rumors sobre una regidora del grup municipal.

I tot i que hem trigat més de 10 mesos, l’amenaça s’ha complert.  Però com que no tenim res a amagar, ens explicarem allà on calgui perquè nosaltres sí que prediquem amb l’exemple de la transparència. Aquest és l’ADN del nostre partit.

Ara bé ja els avisem que malgrat les pressions que hem rebut de polítics i d’empreses interessades, ningú no ens farà callar. Sabem que quan es toca el moll de l’os els poders fàctics es posen nerviosos. I així ha estat.

Sentint l’exposició del nostre alcalde en el darrer ple vam interpretar que per exercir el seu càrrec ha de fer moltes renúncies personals. Però Mingote, que fa 14 anys que es dedica en exclusiva a l’Ajuntament de Parets, s’oblida que ningú ens obliga a ser regidor o alcalde d’un poble.

Si creu que l’exercici del seu càrrec l’obliga a fer tants sacrificis personals sempre té l’opció de deixar l’alcaldia i donar pas a algun altre company de partit que la vulgui assumir. Segur que n’hi haurà de disposats a fer-ho.

Els regidors hem estat escollits per servir a la població i no pas per servir-nos d’ella.

Fa dos anys Ara Parets ERC iniciava un nou projecte polític. Aleshores ja vam dir que aconseguir el canvi de govern no seria fàcil. Preparem-nos bé perquè rebrem per tots els costats fins al 2019.
 
Jordi Seguer, portaveu Ara Parets ERC