Parets del Vallès

Notícia

'Per uns mitjans públics plurals'

Jordi Seguer Romero, portaveu Ara Parets ERC Ajuntament de Parets del Vallès

Fa només algunes setmanes que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha donat la raó al grup municipal d’Ara Parets ERC i ha confirmat el que molts ja sabíem des de feia temps: l’Ajuntament de Parets ha de complir amb la Llei de la Comunicació Audiovisual 22/2005, de 29 de desembre.

Resulta curiós que hem hagut de presentar una queixa formal davant d’aquest organisme després que la Sociovergència rebutgés en un ple extraordinari, forçat per l’oposició, el compliment d’aquesta normativa.

PSC i l’antiga Convergència van votar en contra de la creació d’un Consell Assessor per als mitjans públics locals, la redacció d’un contracte programa i el nomenament, a través del plenari, del càrrec de director/a de mitjans.

Si l’oposició va demanar aquell ple extraordinari, celebrat el juliol de 2016, va ser perquè durant aquesta legislatura s’ha arribat a una situació límit en els nostres mitjans públics.

La contractació d’un assessor de confiança per a l’alcalde Mingote que es dedica a promocionar la seva vida política i personal aprofitant tots els recursos públics va ser el desencadenant.

Però paral·lelament els partits de l’oposició han estat censurats en tots aquells temes que incomoden al nostre Govern. Una situació insòlita en els 37 anys d’història que acaba de complir la ràdio municipal.

El nostre alcalde faria bé de cercar el consens i dialogar amb tots els grups per trobar una solució a aquest atzucac. Tots sabem qui dirigeix els nostres mitjans públics i tots sabem qui dóna les ordres als excel·lents professionals de la casa.

Normalitzar la situació seria jugar nét: creant un consell assessor plural, aprovant un contracte programa que garanteixi la dignitat dels nostres mitjans amb un pla d’inversió deslligat dels mandats municipals, i nomenar un director/a de consens entre totes les forces que marqui una línia editorial equànime amb la realitat social i política de Parets.

Fins ara Mingote ha demostrat, com en molts altres àmbits, no ser coherent. Per això el convidem a esmenar la seva actuació. No és lògic que ell presideixi el Consell Assessor de Vallès Visió i es negui a crear aquest mateix òrgan als mitjans públics locals.

Alhora no es pot al·legar el desconeixement de la legislació quan el teu propi assessor de confiança ha format part del Consell Assessor de Ràdio Sabadell en època de l’exalcalde Bustos.

Pensem que ara és l’hora de donar un tomb i aplicar la Llei de la Comunicació, no tan sols a l’emissora de ràdio Rap 107 i al Parets al dia sinó també a la pàgina web municipal i a tota la plataforma Parets Connecta, tal com marca el CAC.

Fem-ho tots junts pensant en la nostra qualitat democràtica i en uns mitjans públics que han de recuperar el prestigi i la solvència que tenien en altres èpoques no tan llunyanes.
 
Jordi Seguer, portaveu Ara Parets ERC