Parets del Vallès

Totes les opinions

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Cuidem-nos, cuideu-vos

El Nadal que ens tocarà viure aquest any no té res a veure amb el de les darreres dècades. L’evolució de la pandèmia de la Covid-19 ens farà canviar encara més els nostres hàbits i costums en una època de l’any on tradicionalment aflorava el consumisme generalitzat i les celebracions a dojo. Des d’Ara Parets Esquerra Republicana fem una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Nova rebaixa de l’IBI el 2021

El Ple ordinari d’octubre proposarà la segona rebaixa consecutiva de l’Impost de Béns Immobles del mandat. Tal com vàrem aprovar l’any passat, durant el 2021 els paretans i paretans pagarem un 2,5% menys d’IBI, complint una proposta electoral d’Ara Parets ERC de rebaixar un 10% aquest impost durant la legislatura. Però a més, ampliarem les bonificacions en l’IBI per a tota la ciutadania que instal·li plaques solars en els seus habitatges.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Un any de treball intens per Parets

L’Ajuntament de Parets ha arribat a un acord amb la Fundació Sanitària Mollet per iniciar els treballs de sectorització de la residència centre de dia i així reobrir la part de l’equipament que roman tancada des del 12 de març. Ens hem compromès a condicionar un dels patis exteriors de la residència i a resoldre els problemes de filtració d’aigua en la coberta on hi ha les habitacions dels avis i àvies.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Una oportunitat per Parets

La proposta de conveni entre l’Ajuntament de Parets i la Generalitat per tirar endavant la construcció d’un institut-escola al nostre municipi és la solució més viable per acabar amb les aules prefabricades que l’institut la Sínia té des de fa més de 8 anys a Can Fradera, en terrenys inundables. Com que l’educació és una de les prioritats del Govern Plural hem decidit destinar 2 milions d’euros dels nostres recursos propis per liderar el projecte de construcció del nou equipament educatiu que estarà a tocar de l’actual Lluís Piquer i en l’àmbit del parc Fluvial.

Manuel Guasch Cortés, primer batlle republicà de Parets el 1931

Ha estat l’alcalde republicà de Parets més oblidat de tota la història. 89 anys després de la proclamació de la 2a República, pocs recorden que en Manuel Guasch Cortés va ser el primer batlle de Parets d’aquest període, ocupant el poder des del 15 d’abril de 1931, i fins al 13 de gener de 1932. Manuel Guasch va ser l'alcalde del primer govern republicà de Parets (1931) després que al nostre municipi no se celebressin les eleccions municipals del 14 d'abril de 1931, ja que només es va presentar una sola candidatura.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

Projectant el futur de Parets

La recent reunió mantinguda pel GOVERN PLURAL amb la presidenta d'ADIF a Madrid per reclamar que Parets tingui una estació de tren del segle XXI, és només un dels molts exemples d'una acció política pensada a projectar el futur del nostre municipi per la pròxima dècada. Confiem que la bona predisposició amb la qual van rebre la nostra proposta transformadora arribi a bon port. Aquest mandat serà el de les grans obres en infraestructures, claus en la comunicació local: tercer carril de la C-17 i doble via a la R-3 direcció Vic.

Jaume Martorell, Politòleg i Doctorat per la Queen Mary, University of London.

No hi ha democràcia Europea sense “Doctrina Junqueras”

Els subscriptors a l’ABC, el Mundo o el País deuen haver passat un nadal desconcertant, sense entendre ben bé que succeïa entre el 19 de Desembre, quan el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va reconèixer com a diputat a Oriol Junqueres, i 6 de Gener, quan el Parlament Europeu va confirmar que era Eurodiputat des del 2 de Juliol. Possiblement, el nostre lector “constitucionalista” es preguntarà perquè les institucions Europees afavoreixen un moviment “euroescèptic” i “supremacista”.

Grup Municipal Ara Parets ERC-AM

La nostra recepta: treball i més treball

Aquest divendres el Govern Plural sotmetrà a aprovació el pressupost 2020. Un document que estarà condicionat pel Pla de viabilitat econòmica, elaborat per la Diputació de Barcelona, que el mateix ple haurà d’aprovar. Ens haurem d’estrènyer el cinturó durant els dos propers exercicis, és a dir, haurem de gestionar millor però amb menys recursos propis. I potser no podrem tirar endavant alguns dels projectes amb la rapidesa que voldríem.

Grup Municipal Ara Parets ERC

Llibertat, Amnistia i Autodeterminació

Corren mals temps pels drets civils i les llibertats. La recent sentència del Suprem contra els 9 presos polítics catalans ha situat davant del mirall l’Estat espanyol que ha utilitzat el judici del procés com una revenja per haver celebrat l’1 d’octubre de 2017 el Referèndum per l’Autodeterminació de Catalunya. La condemna a quasi 100 anys de presó per a Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart és la condemna dels ideals, la condemna política d’un Estat que no permet ni la llibertat d’expressió ni de pensament.