Parets del Vallès

Totes les opinions

Kènia Domènech, regidora Ara Parets ERC i portaveu regional JERC

Una festa major d'hivern més participativa

No m'atreveixo a dir que és el fracàs més gran de la història de Parets, però sí que és l'error més repetit en la història de la nostra vila. I és que dóna la sensació que any rere any, la Festa Major d'Hivern de Parets s'organitza per complir amb l'agenda municipal. No veuen que els mecanismes de participació ciutadana han avançat i ja no som als anys 90? No veuen que, a diferència de la d'estiu, aquesta no crea un sentiment de pertinença, que el poble de Parets no se la sent seva? I després, qui li interessa, em titlla de destructiva, però jo sóc més de construir alternatives.

Jordi Seguer Romero, portaveu Ara Parets ERC Ajuntament de Parets del Vallès

Parets de Vidre

Una de les millors maneres per tal que la classe política guanyi més confiança i credibilitat entre la ciutadania del carrer és la d’obrir les portes de l’Ajuntament i ser el màxim de transparents. En la darrera campanya de les eleccions municipals, Ara Parets ERC es va comprometre a fer que la Casa Gran de la Vila tingués ‘Parets de Vidre’. Per aquest motiu, fa només alguns dies, vam demanar l’empara al Síndic de Greuges de Catalunya per la manca de transparència del Govern de la Sociovergència paretana.

Kènia Domènech, regidora Ara Parets ERC i portaveu comarcal JERC

'Una reforma inútil'

Moltes gràcies sr. Mingote per pensar en el nostre benestar, però si vol que li digui la veritat; no em cal seure en una cadira que val més de 230€, tenint les que tenim, o si ho prefereix puc portar-me'n alguna de casa. Tampoc cal que ens compensi amb 6.000€ de la nova taula, en aquesta hi estic còmode de debò! I això del parquet flotant, no tinc molt clar encara com va, si haurem de fregar una làmpada, o haurem de xiular perquè floti.

Jordi Seguer Romero, portaveu Ara Parets ERC Ajuntament de Parets del Vallès

Dignifiquem la seva memòria

El Ple del Parlament de Catalunya aprovava la passada setmana una proposició de Llei per anul·lar tots els judicis sumaríssims franquistes. A l’espera d’una possible impugnació per part del PP al Tribunal Constitucional, aquesta decisió suposa un nou reconeixement per a totes les víctimes de la repressió franquista entre 1939 i el 1975. A Parets, divendres passat, la Secció Local d’ERC va homenatjar per segon any consecutiu als 8 alcaldes i regidors paretans represaliats durant la dictadura.

Pere Vila

'Mobilitat a Parets'

Sempre, com cada any, al setembre, s’acostuma a fer la setmana de la mobilitat. I dins d’ella el dia sense cotxes, cosa bastant impossible, que enguany cau el dijous, dia 22. En algunes ciutats i pobles de Catalunya es tallen carrers i avingudes durant aquest dia. Es una forma simbòlica de lluitar contra el canvi climàtic i al mateix temps conscienciar a la gent que no cal anar a tot arreu amb cotxe.

Kènia Domènech, regidora Ara Parets ERC i portaveu comarcal JERC

'Requiem Institucional'

Un any més, ens tornem a trobar darrere la pantalla escrivint entre els llençols. Des de casa, se sent el pati del Lluís Piquer; retrobaments, crits, alegria. Però avui el cafè amarganteja de nou, i és que quan penso en els actes de la Diada de Catalunya celebrats aquí, a Parets, se m'encén la vena. Comparable totalment amb anar a firmar la baixa, i fitxar a l'Inem; UN PUR TRÀMIT ADMINISTRATIU.

Grup Municipal Ara Parets ERC

Immobilisme Sociovergent

La SOCIOVERGÈNCIA, que governa Parets des de l’abril, va impedir amb els seus vots contraris la creació del Consell Assessor i Consultiu de l’emissora municipal de ràdio Rap 107. PSC i CDC es van oposar també al nomenament del director dels mitjans audiovisuals, a través del plenari, i a l’aprovació del contracte programa per al funcionament de la ràdio local. En canvi, van acceptar la proposta de l’oposició d’actualitzar el reglament de funcionament dels mitjans de comunicació locals.

Grup Municipal Ara Parets ERC

Prioritats

La recent polèmica generada a les xarxes socials sobre els nous carrils bici i l’Anella Esportiva de Parets ha tornat a posar de manifest que les prioritats de l’alcalde Mingote no coincideixen amb les necessitats dels paretans i les paretanes. I és que molts dels projectes del Govern han estat ‘apostes personals’ del nostre batlle que no havien estat reclamats per la gent del carrer. L’aparició del nostre poble en l’APM, d’en Peyu, a TV3 és un nou exemple de la sensació de desgovern que tenim a Parets des de fa un any.

Enrique Villegas, president Secció Local ERC Parets

'Jo també sóc andalús', d'Enrique Villegas

Jo també sóc andalús, de fet sóc gadità, i estic molt orgullós de presidir la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Parets. Els que em coneixeu, sabeu que no tenim cap mena de problema amb els nostres germans andalusos, bàsicament, perquè molts de nosaltres també ho som. No odiem, ni utilitzem políticament la procedència de ningú. Cadascú de nosaltres tenim les nostres arrels, completament respectables.