Parets del Vallès

Totes les opinions

Jordi Seguer, portaveu Ara Parets ERC

'Valors republicans'

Ha estat l’alcalde republicà de Parets més oblidat de tota la història. 86 anys després de la proclamació de la 2a República, pocs recorden que en Manuel Guasch Cortés va ser el primer batlle de Parets d’aquest període, ocupant el poder des del 15 d’abril de 1931, i fins al 13 de gener de 1932. El seu mandat va marcar un punt d’inflexió, ja que va decidir juntament amb el seu govern canviar els noms d’alguns carrers i places per d’altres relacionats amb la República i la Llibertat.

Kènia Domènech, regidora Ara Parets ERC i portaveu regional JERC

Sobre el Consell de Parets

Segons anuncien els mitjans de comunicació, la sociovergència (o sociopedecràcia, digueu-li com vulgueu) crearà el 'Consell de Poble'. Sorprenent, ja que no ho portaven ni a programa, ni consta en el PAM. Sorprenent, també, que agafin els nostres punts del programa; ja que segons elles, tenim maneres de fer diferents. De bones a primeres, els felicitaries oi? Doncs no. L'Il·lustríssim senyor alcalde ha anunciat que serà ell mateix l'encarregat d'escollir les persones 'amb trajectòria' per ocupar aquest lloc, pel poder que li atorga la taula rodona, rollo els tres mosqueters.

Article conjunt d'Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP

Com contractar amics per cuidar de l’espai públic

L’equip de govern de l’Ajuntament de Parets del Vallès ha acordat en la Junta de Govern del 26 de gener passat, aprovar unes bases que s’anomenen per a la contractació dels servei de seguiment i control dels serveis urbans, via pública i de les obres en equipaments municipals de Parets del Vallès. Aquest anunci tant llarg necessita una traducció. Es tracta ni més ni menys de donar forma legal a un contracte que ja fa anys es va renovant, sota diverses modalitats.

Kènia Domènech, regidora Ara Parets ERC i portaveu regional JERC

Una festa major d'hivern més participativa

No m'atreveixo a dir que és el fracàs més gran de la història de Parets, però sí que és l'error més repetit en la història de la nostra vila. I és que dóna la sensació que any rere any, la Festa Major d'Hivern de Parets s'organitza per complir amb l'agenda municipal. No veuen que els mecanismes de participació ciutadana han avançat i ja no som als anys 90? No veuen que, a diferència de la d'estiu, aquesta no crea un sentiment de pertinença, que el poble de Parets no se la sent seva? I després, qui li interessa, em titlla de destructiva, però jo sóc més de construir alternatives.

Jordi Seguer Romero, portaveu Ara Parets ERC Ajuntament de Parets del Vallès

Parets de Vidre

Una de les millors maneres per tal que la classe política guanyi més confiança i credibilitat entre la ciutadania del carrer és la d’obrir les portes de l’Ajuntament i ser el màxim de transparents. En la darrera campanya de les eleccions municipals, Ara Parets ERC es va comprometre a fer que la Casa Gran de la Vila tingués ‘Parets de Vidre’. Per aquest motiu, fa només alguns dies, vam demanar l’empara al Síndic de Greuges de Catalunya per la manca de transparència del Govern de la Sociovergència paretana.

Kènia Domènech, regidora Ara Parets ERC i portaveu comarcal JERC

'Una reforma inútil'

Moltes gràcies sr. Mingote per pensar en el nostre benestar, però si vol que li digui la veritat; no em cal seure en una cadira que val més de 230€, tenint les que tenim, o si ho prefereix puc portar-me'n alguna de casa. Tampoc cal que ens compensi amb 6.000€ de la nova taula, en aquesta hi estic còmode de debò! I això del parquet flotant, no tinc molt clar encara com va, si haurem de fregar una làmpada, o haurem de xiular perquè floti.

Jordi Seguer Romero, portaveu Ara Parets ERC Ajuntament de Parets del Vallès

Dignifiquem la seva memòria

El Ple del Parlament de Catalunya aprovava la passada setmana una proposició de Llei per anul·lar tots els judicis sumaríssims franquistes. A l’espera d’una possible impugnació per part del PP al Tribunal Constitucional, aquesta decisió suposa un nou reconeixement per a totes les víctimes de la repressió franquista entre 1939 i el 1975. A Parets, divendres passat, la Secció Local d’ERC va homenatjar per segon any consecutiu als 8 alcaldes i regidors paretans represaliats durant la dictadura.

Pere Vila

'Mobilitat a Parets'

Sempre, com cada any, al setembre, s’acostuma a fer la setmana de la mobilitat. I dins d’ella el dia sense cotxes, cosa bastant impossible, que enguany cau el dijous, dia 22. En algunes ciutats i pobles de Catalunya es tallen carrers i avingudes durant aquest dia. Es una forma simbòlica de lluitar contra el canvi climàtic i al mateix temps conscienciar a la gent que no cal anar a tot arreu amb cotxe.

Kènia Domènech, regidora Ara Parets ERC i portaveu comarcal JERC

'Requiem Institucional'

Un any més, ens tornem a trobar darrere la pantalla escrivint entre els llençols. Des de casa, se sent el pati del Lluís Piquer; retrobaments, crits, alegria. Però avui el cafè amarganteja de nou, i és que quan penso en els actes de la Diada de Catalunya celebrats aquí, a Parets, se m'encén la vena. Comparable totalment amb anar a firmar la baixa, i fitxar a l'Inem; UN PUR TRÀMIT ADMINISTRATIU.