Penedès

Totes les opinions

Laia Sueiro, Portaveu del Jovent Republicà Penedès-Anoia i Regidora a l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona

Vot als 16 anys

Dijous passat, el PSOE va vetar el debat sobre el vot als 16 anys, malgrat ser un dels acords amb Podemos.   La reivindicació del dret al vot als 16 és una reivindicació històrica del Jovent Republicà. Els joves som un dels col·lectius més precaritzats i hem de tenir la possibilitat de decidir sobre el que ens afecta. Amb 16 anys podem emancipar-nos, pagar impostos, treballar i tenir conseqüències legals, però no podem decidir ni expresar les nostres opinions al respecte.

Margarita Andreo Roca, Secretària General d'ERC Baix Penedès

Dia de l'acció climàtica

Totes les coses importants tenen un dia al calendari, però la d'avui a més de ser un dia molt important, també és essencial per la nostra existència, avui és el dia de l'acció climàtica. Estem en uns moments que és de vital importància prendre mesures dràstiques davant el canvi climàtic, per la supervivència del nostre planeta i de nosaltres mateixos, hem de ser conscients que els recursos de la terra s'estan esgotant, ens ho diuen cada dia els experts, però no fem cas, i no ens adonem que en tot això al nostre preciós planeta li va la vida.

Alícia Fernàndez, Secretària d'Afers Socials d'ERC Igualada

Per justícia social

17 d'Octubre, el dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa. No és una qüestió estranya ni llunyana, si invisible per a molts i incòmode per a moltes administracions. I és la pobresa i la lluita contra aquesta que acaba essent una decisió política. Els estudis cada vegada ho destaquen més, estudis a on indiquen que un 21,3% de la població catalana es troba en risc de pobresa i s'estima que arrel de la crisi sanitària la pobresa augmentarà un 6,2%.

Lojaina Maftouh, Secretaria d’Inclusió i Nova Ciutadania de Vilanova i la Geltrú

Dia Internacional de la Nena. El camí cap al canvi

Cada any es casen 12 milions de noies menors de 18 anys, 130 milions de noies a tot el món encara no estan escolaritzades i aproximadament 15 milions d’adolescents entre 15 i 19 anys han patit experiències sexuals forçades. Les més de 1.100 milions de noies que hi ha al món, ja en tenen prou. On han quedat els compromisos establerts fa gairebé 25 anys per la comunitat internacional? La família, la societat i l’Estat oprimeixen a les dones en general, i a les nenes específicament.

Martí Càlix, Regidor a l'Ajuntament de Font-rubí i Secretari d'Organització ERC Alt Penedès

1 d’octubre: organitzats n’aprendrem i hi tornarem

Organització. Aquesta és la paraula que escolliria si hagués de definir l’1 d’octubre de 2017 amb un sol mot, perquè sense organització el referèndum no hagués sigut possible. Sense l’organització que va fer arribar urnes i paperetes a cada col·legi; sense l’organització que va permetre obrir els col·legis (i defensar-los quan pretenien coartar el nostre dret a vot); sense l’organització que va permetre fer possible el cens universal fent inútil que la policia tanques algun col·legi,.

Antonio Garcia, Secretari de Transició Ecològica i Mobilitat de la Regional d’ERC Penedès

Reflexions sobre la setmana europea de la mobilitat.

Un dels elements claus pel desenvolupament dels territoris en aquesta societat del segle XXI, sense cap mena de dubte és garantir un bon sistema públic de la mobilitat a través d’un transport públic eficient i eficaç, que a la vegada ens permeti assolir els objectius de transició ecològica, a través de la reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera. En aquest sentit i en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat vull escriure aquest article a tall de reflexions generals sobre aquesta matèria.

Ivan Faccia, Secretari d'Organització ERC Baix Penedès i Secretari de Finances ERC Cunit

Per una democràcia de qualitat

El 15 de setembre és el dia internacional de la democràcia. Si mirem amb una perspectiva llarga en el temps, podem dir que la humanitat ha fet avanços inqüestionables en el llarg procés de democratització de les diferents comunitats humanes organitzades sota la forma Estat. Milions de persones han pogut i poden viure sota el sistema de la democràcia liberal que és, encara que imperfecte, sense dubte el sistema de govern que més permet exercir la llibertat personal i comunitària.

Enric Conill, cap de l'oposició de l'Ajuntament d'Igualada

Tornarem a vèncer!

Aquesta diada serà, sense cap mena de dubte, la més atípica. Lluny de les riuades de gent que amaraven els carrers i places del nostre país en els darrers anys haurem de viure l’11 de setembre d’una manera més austera i, sobretot, de manera profundament responsable. Portem molts anys repetint diades històriques amb centenars de milers de persones clamant per la república i enguany s’haurà de fer amb un format molt més discret arran d’una pandèmia que ha trastocat les nostres vides de dalt a baix.

Esther Soler, Tercera tinent d'alcalde de Cubelles

Eleccions amb l’ombra de la COVID-19

Un cop acabades les vacances, del tot excepcionals, es preveu una tardor calenta amb les més que pròximes eleccions a la Generalitat, si no són allargades en el temps fins al començament d'any, però tot i això queda ben clar que engeguem els motors per fer precampanya des de tots els municipis, nosaltres hi treballarem des de la nostra comarca, el Garraf, sempre amb el permís de la COVID-19 i la seva evolució.