Penedès

Totes les opinions

Rut Ribas, diputada al Parlament

Viatge a Madrid en un tweet

Si busquem la definició de llibertat d'expressió, trobem que fa referència al dret de tots els individus a expressar les seves idees i opinions de manera lliure, i per tant, sense cap censura. Aquest dret està recollit a l'article número 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans. Si aquesta definició la interpel·lem en el nostre dia a dia, ens adonem que si volem expressar lliurement les nostres idees s podem córrer el risc de ser citats a declarar davant de la justícia espanyola.

Pol Pagès; Meritxell Humbert; Toni Rufo; Josep Graells; Lluïsa Llop

Som Vegueria

Aquest dimecres ha estat un dia històric pel Penedès. El 8 de febrer de 2017 quedarà marcat per a la història perquè el Ple del Parlament ha aprovat amb el suport de 94 diputats, la proposició de llei d’adaptació de la Llei de vegueries per incloure la del Penedès en l’organització territorial de Catalunya. Tenim Vegueria!   Aquesta votació tanca una llarguíssima lluita, liderada per la societat civil i, en especial, per la Plataforma per la Vegueria Pròpia, que des del 2003 empeny per fer del Penedès la vuitena vegueria.

Toni Sisternas, secretari de política parlamentaria d'ERC Penedès i regidor de Sant Sadurní

PPSOEC’S: El govern del No

Las veritats ofenen! Aquesta dita tan utilitzada no passa mai de moda, les paraules d’en Rufián va tornar a situar-la d’actualitat gràcies al seu discurs durant la investidura de Rajoy i davant la traïció socialista als seus votants. Ja ens va avisar el Gabriel Rufián que a Madrid s’hi havia d’anar, jo mateix ho vaig defensar en les darreres campanyes per les eleccions espanyoles, hi hem d’anar per defensar el vot independentista, per donar la veu al poble, un vot que amb accions com les d’en Tardà o d’en Rufián, posen més valor a la gent que va creure i va votar ERC reafirmant que som la formació que millor representa el vot independentista i d’esquerres a arreu, i sí, també al Congrés.

Pol Pagès, secretari de política municipal d'ERC Penedès i alcalde de Sant Quintí de Mediona

El municipalisme és la primera trinxera per construir la República

El filòsof xinès Lao Tse va deixar-nos fa més de 2.500 anys una afirmació sàvia que podem aplicar perfectament les generacions del nostre temps: “el viatge més llarg comença amb la primera passa”. Cosa que es refereix al fet que eludir allò que ens és més pròxim i immediat no ens ajuda a arribar a grans fites, sinó tot el contrari, arribarem lluny si primer hem sigut capaços de recórrer allò que teníem a prop.

Carles Bustamante, secretari d'organització d'ERC Calafell

Gràcies president Companys

Que tenen en comú el 14 d'abril de 1931, 6 d'octubre de 1934 i el 15 d'octubre de 1940? El president Lluís Companys. Home clau i referent de la política contemporània catalana, va néixer un 21 de juny de 1882 a la població de Terròs (Lleida) en una família de pagesos amb arrels nobiliàries. Una de les seves primeres amistats, quan encara era un nen, fou la de Salvador Seguí, qui anys després seria el conegut anarcosindicalista Noi del sucre.

Queti Vinyals, portaveu ERC a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Compromesos amb la independència de Catalunya. Ho donarem tot!

Catalunya no necessita demanar permís. Catalunya reclama un referèndum sobre la independència per legitimar la construcció d’un nou estat. Cal votar perquè tothom pugui expressar i decidir quin ha de ser el futur polític de Catalunya sense que ningú dubti del resultat. La societat catalana ho sap i des dels municipis, on la gent es troba, on la gent participa en les entitats i treballa per viure-hi millor, augmenta la necessitat d’exercir democràticament aquest dret fonamental.

Lluïsa Llop, presidenta Regional ERC-Penedès

Democràcia en bolquers

La setmana passada vam veure la negativa, per partida doble, a la investidura de Rajoy. Així, Espanya porta gairebé 300 dies amb un govern en funcions, incapaços uns i altres de trobar punts en comú i prioritzar-los, en lloc de furgar en les diferències. Cert és, que les actituds d’uns i altres, no ho fan tampoc gaire possible. Un, acostumat a exercir un corró en majoria absoluta, sense cap mena de diàleg amb la resta de forces, segueix ara creient que només per haver guanyat les eleccions en minoria, la resta està obligada a investir-lo, gairebé per la “gracia de Dios”, que deia aquell.

Fina Mascaró, regidora d'Olèrdola

Ara, vegueria Penedès

El 2005 s’inicia a les comarques del Alt i Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia un moviment ciutadà amb la finalitat de promoure la creació d’una vegueria pròpia. Al llarg del temps aquesta iniciativa ha sumat importants adhesions a tot l’àmbit de la vegueria que es promovia. Al març del 2005 les assemblees comarcals d’ERC de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf van aprovar un manifest a favor de la creació de la Vegueria Penedès.

Queti Vinyals, portaveu ERC a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

República i igualtat #SomIguals

A Catalunya el calendari té força dates marcades que ens recorden fets històrics i personatges: naixements, revolucions, etc. Cada mes està relacionat poc o molt amb alguna celebració. A l’abril tenim un dia senyalat: el 14, i un any: el 1931 i un fet, que té nom de dona: la proclamació de la República. Associar la forma de govern amb les dones no és estrany, per la imatge amb què es representa: una dona somrient i serena amb les balances de la justícia i la igualtat i també perquè a  partir d’aquest dia, per primera vegada a la història del país, es va reconèixer el dret a sufragi femení.