Pla de l'Estany

Totes les notícies

Entrevista a Josep Navarro Santaeulària

Què et va fer decidir a acceptar la proposta d’Esquerra Republicana a presentar-te com a independent a la llista del Congrés dels Diputats? Com a escriptor, soc més aviat individualista, vaig pel meu compte. Faig de franctirador (i que no sàpiga en Marchena). Però quan van proposar-me figurar a la llista d’ERC, vaig pensar: ara no puc dir que no. Es un moment crucial per al país, i tots ens hem d’aixecar del sofà, o de davant l’ordinador.   Com estàs vivint la campanya? Poso el meu gra de sorra amb tuits i escrits a Facebook, i vaig allà on em convoquen (per exemple, als mítings de Cornellà i de Banyoles)   Com a representant gironí, però també dl Pla de l’Estany, perquè creus que a nivell territorial cal votar ERC? Llegeixo als diaris que ERC és l’única força catalanista que té assegurada la representació. Totes les enquestes ens donen dos escons, que tant de bo fossin 3. Per desgràcia, algunes altres forces sobiranistes no ho tenen tan clar, tot i que ja firmaria que els 6 escons fossin ocupats pels partits que defensen la República Catalana.   La candidatura es encapçalada per la Montse Bassa. Com valores el paper de la Montse i de la resta de la llista? La Montse és una persona ferma i coratjosa. L’injust empresonament de la seva germana l’ha impulsat a fer aquest pas endavant. No s’entendria la força actual del republicanisme sense la gran contribució del Tribunal Constitucional, l’Audencia Nacional i el Supremo, temples de la injustícia, l’obscenitat processal i la venjança.   Pensant en el 28A, sembla que a Catalunya tot apunta a una victòria socialista o d’ERC. Per què s’ha de triar Esquerra? Si els més de 2 milions de que van votar SÍ a l’1-O voten ara independentista, la victòria està assegurada. Només una forta abstenció dels republicans pot fer que guanyi el PSC-PSOE. Cal votar, i tornar a votar tantes vegades com calgui. El vot és l’única arma que tenim -i és la més poderosa, com saben molt bé els nostres adversaris.

Entrevista a David Juan i Garganta , cap de llista de Junts per Esponellà, Centenys i Vilert-ERC

"Tinc la sort de poder encapçalar una candidatura amb gent molt compromesa, tots amb una gran il·lusió i moltes ganes de posar-se a treballar per Esponellà". De ser regidor a Banyoles a encapçalar la candidatura d’ERC-Junts per Esponellà, que t’ha fet decidir a fer el pas? Principalment que sóc una persona compromesa i amb una clara vocació de servei. Des de fa uns anys visc a Esponellà, és on han nascut els meus fills, i és on penso que puc aportar més. Aquests anys com a regidor a Banyoles he acumulat una bona experiència política que espero poder posar al servei del municipi on he decidit anar a viure.   Esponellà és un municipi compost per diversos pobles, com afronteu aquesta dificultat a l’hora de fer propostes per tots?  Vilert, Centenys i Esponellà i fins i tot els barris de Martís o les Anglades tenen una forta identitat pròpia però al mateix temps comparteixen molts dels reptes de cara al futur.La clau per fer bones propostes és escoltar molt, deixar participar a tothom i vetllar per tal que tant el nucli més gran com el més petit gaudeixin d’uns bons serveis.   Presenteu una candidatura àmplia, que us definiria? Tinc la sort de poder encapçalar una candidatura amb gent molt compromesa, dones i homes, joves i grans, de tots els pobles del municipi, tots amb una gran il·lusió i moltes ganes de posar-se a treballar per Esponellà. El que més ens defineix és precisament aquestes ganes de mirar endavant i de treballar en positiu per fer un municipi millor. Defineix en 3 adjectius que és per tu Esponellà Esponellà, a mig camí entre l’Empordà i la Garrotxa, és per mi tranquil·litat, comunitat i un entorn privilegiat. Pocs municipis poden comptar amb espais tan singulars, com el Pla de Martís, el Salt d’Espolla o el pas del Fluvià per Esponellà i Vilert.  

Junts per Camós

Aquest cap de setmana el grup d'Esquerra Republicana – Junts per Camós ha repartit a les bústies del municipi el darrer número del butlletí EL XALIÓ, i ja en van 9. En aquest nou número fan un recull de la feina feta durant aquests 4 anys que han estat al capdavant del govern municipal, com ara l'arranjament de carrers, voreres i camins rurals, l'abastiment d'aigua potable el veïnat de Salt Dalmau, el canvi de l'enllumenat públic a tecnologia LED, la introducció d'ajudes als escolaritzats, gent gran i universitaris, ... A la contraportada podreu veure un escrit de l'actual alcalde i cap de llista, Josep Jordi i Torrentà, i la fotografia dels 7 primers de la candidatura. Esperem que us agradi i sigui una lectura agradable. Seguim!

Entrevista a Joan Estarriola i Vilardell Alcalde de Fontcoberta

Joan Estarriola i Vilardell Alcalde de Fontcoberta   "Tenim una població rejovenida que comença a fer-se pas"   Fa uns mesos que com a grup heu dut a terme un procés de repensar el municipi pels propers  anys. el resultat ha estat satisfactori? En realitat, el que hem fet ha estat repetir el que un grup de persones ja vàrem fer fa 17 anys quan vàrem tenir la gosadia de posar el municipi damunt la taula i analitzar-ne les mancances, el que funcionava bé i el que calia millorar, quins eren els serveis que ens faltaven i quins  havíem de potenciar o de millorar... Va ser una verdadera gosadia per què parlàvem de depuradores, de la zona esportiva, de protegir espais naturals sensibles, fins i tot comprar-los si calia com el bosc d’Espolla, d’actuar al Clot de Melianta, de soterrar la línia d’alta tensió que creuava Melianta i les altres línies de serveis i un llarg etcètera; temes i projectes que en aquell moment a més d’un li podien semblar brindis al sol però que la realitat ens ha donat la raó i pràcticament s’ha realitzat tot. I sí, hi hem tornat. Ho hem tornat a fer amb gent nova i amb gent que ja hi va participar aleshores i el resultat ha estat espectacular. Hem establert unes línies d’actuació pels propers 10-15 anys, amb el compromís que tots els programes electorals giraran entorn d’aquests objectius.   Que t’ha ajudat a decidir  a tornar-te a presentar? Un dels temors que teníem era que més podíem oferir als nostres veïns?  Fontcoberta és el municipi del Pla de l’Estany que percentualment, més ha crescut en els darrers 12 anys i tot i que teníem idees i projectes, no sabíem si anaven en sintonia amb aquest nou Fontcoberta. Doncs ara ja sabem que en alguns casos sí que s’ha confirmat, en altres  s’han millorat  però sobretot en moltíssims ens han obert noves possibilitats, nous camins i noves perspectives que no solament m’han ajudat a decidir a tornar-me a presentar, sinó que ho faré amb les piles ben carregades.

Entrevista a Jaume Ayats i Solà alcaldable d’ERC-Junts per Vilademuls

“Estem preparats per encarar amb empenta i coratge la pròxima legislatura”   -Quins motius et porten a tornar a encapçalar la candidatura d’ERC-Junts per Vilademuls? Aquests anys el treball a l’oposició m’ha fet veure que tenim moltes coses per fer. Tenim un equip preparat i amb capacitat per a encarar-ho. Ha arribat l’hora que hi hagi un canvi amb fets. L’equip, la llista, que presentarem aviat, té un bon coneixement de les necessitats del poble i l’impuls que cal donar-li. Em presento amb molta il·lusió i el compromís ferm que ho podem portar endavant. -Quines són les principals mancances que detecteu al municipi? El municipi de Vilademuls té diverses infraestructures que necessiten especial atenció: la de transport terrestre, és a dir, carreteres i camins en mal estat que no es desbrossen o que quan hi ha precipitacions no poden ser transitats. La infraestructura hidràulica també és un problema a considerar, l’equip de govern està fent unes instal·lacions i correccions econòmicament molt costoses i poc factibles. La xarxa de telecomunicacions, en especial, la d’internet o cobertura mòbil també és un aspecte pendent a solucionar, hi ha molts punts de la comarca on no arriba la fibra òptica o no es té cobertura mòbil. Donem èmfasi i prioritzem també establiments com l’escola que necessita unes instal·lacions dignes i un bon manteniment. -Quins són els principals reptes que plantegeu? Fa temps que demanem al conjunt de la població els problemes que detecten al municipi per tal de poder solucionar i aconseguir un benestar òptim. Sempre hem pensat que l’Ajuntament ha d’estar estretament vinculat i en col·laboració amb el poble. L’escola és un aspecte que cal millorar i cuidar, establint un contacte i col·laboració amb l’equip de docents i les mares i pares, fent de l’escola un element clau en la vida del poble. Apostem fort per la millora de les infraestructures, s’ha d’eixamplar la carretera que permeti afavorir la mobilitat.

Entrevista a Anna Maria Garcia Rodà, alcaldable per Junts per Crespià

"La fascinació de l’aire net, la natura, el silenci"   Després de 4 anys de regidora a l’ajuntament afrontes el repte d'encapçalar un grup de gent per assolir l'alcaldia, que t’ha fet decidir?   Ha estat la demanda d’uns quants veïns i veïnes, se’m va fer entendre que després de la feina feta durant aquests 4 anys, havíem de seguir per acabar i/o consolidar tots els projectes engegats i posar en marxa els pendents.   Estem a les acaballes de la legislatura, que creus que heu pogut aportar al municipi?   Un projecte que feia molt de temps que es reclamava, sempre havíem dit que un poble sense serveis és un poble dormitori, s’ha aconseguit obrir un bar, botiga i espai recreatiu per la ciutadania i això ha fet que la gent es conegui, parli i participi i/o organitzi un seguit d’actes lúdics.   Mirant al futur... Quines serien les principals línies d’actuació?   Intentar resoldre els problemes que ja vàrem apuntar fa 4 anys, posar a punt els equipaments municipals que estan en desús, resoldre temes de telefonia i internet, actualment molt precaris i com ja hem dit, acabar els projectes encetats i consolidar els que s’han iniciat o que estan a mig fer.   Crespià ha passat de ser llista oberta a ser llistes tancades. Com valores aquest fet?   Sempre hem pensat que en un poble tan petit la gent vota les persones, quan és una llista tancada se’ls hi complica una mica.   Finalment, em podries dir 3 adjectius per definir el municipi?   Solidari, tolerant, tranquil. Com a poble petit ofereix un espai  propici a la participació real, alhora més visible i per tant més gratificant. Es pot exercir la solidaritat i la tolerància d’una altra manera, tothom es coneix, per tant davant un problema els veïns i veïnes responen sense dubtar-ho.  

Entrevista a Teresa Castañer i Vivas

"Il.lusió i compromís per Cornellà" Quins motius et porten tornar a encapçalar la candidatura de Compromís per Cornellà-ERC? Fa uns mesos, abans de l’estiu,  els regidors de  CpC-ERC que  formem part Ajuntament de Cornellà vam decidir que ens  volíem tornar a presentar a les eleccions, per fer realitat el projecte que tenim des  que ens vam presentar per primera vegada el 2007. Vam comunicar aquesta decisió als components de la candidatura del 2015 i als simpatitzants. La decisió de tots plegats va ser unànime: ens tornem a presentar. A partir d’aquest moment ens posem a treballar i organitzem una sèrie de 4 trobades obertes als simpatitzants per copsar les inquietuds i veure qui està disposat a presentar-se. A la vegada busquem el suport de gent nova. En una reunió celebrada entre tots els possibles components de la llista i després d’escoltar la disponibilitat de cadascun dels presents decidim, entre tots, que sigui jo qui encapçali la candidatura Per tant torno a ser cap de llista perquè així ho hem decidit entre tots. Quines són les mancances que detecteu al municipi? A Cornellà hi falta projecte de futur. L’actual equip de govern no ha explicat  el seu  projecte de municipi. Tenim la impressió que sempre s’improvisa. Hi falta un espai que permeti la relació entre els veïns de diferents edats i que viuen en els diferents nuclis,  que sigui el centre motor de noves iniciatives. A Cornellà no es treballa d’acord amb la resta de municipis que formen la comarca. Cal incentivar la implicació dels veïns en la vida municipal.   Quin són els principals reptes que plantegeu? Estem treballant des de fa uns mesos per concretar les propostes que farem durant la campanya. El nostre treball va encaminat a buscar  propostes concretes per fer front a les mancances detectades.   Finalment, em podries dir tres adjectius per definir el municipi. Municipi ben connectat amb Girona i Banyoles que disposa de tots els serveis bàsics. És un poble tranquil en el qual fàcilment et trobes el mig de la natura i que ofereix una gran varietat de rutes per fer a peu o amb bicicleta.

Francesc Castañer i Campolier

Entrevista a Francesc Castañer i Campolier

" El projecte de IdP entrarà en una nova etapa plena d’energia! "   A les eleccions del 2015 vares accedir a l’Alcaldia amb l’experiència d’haver estat abans regidor, és tal com t’ho imaginaves? És veritat que havia estat regidor durant 3 mandats però el fet de ser alcalde és molt diferent. Com alcalde ets el primer i últim responsable de les coses que passen a l’ajuntament.   Porqueres és un municipi molt extens i amb necessitats molt diverses. Es difícil de gestionar i d’arribar a cobrir les necessitats de tots els veïns? La dificultat de Porqueres més que l’extensió és la forma. És difícil fer que els veïns tinguin com a referència els equipaments de Porqueres quan tenen molt més a prop els d’altres municipis. Tot i això estem aconseguint crear un sentiment real d’identitat i és molt important!   Heu pogut fer realitat les propostes que vàreu plantejar-vos a principis de mandat? En gran part! Estem molt contents. Durant 4 anys realment passen moltes coses i tot i tenir un full de ruta, et surt de tot! La piscina ha estat un èxit total. Ara estem acabant l’ampliació del centre de serveis per a la gent gran. La connexió entre la zona de la carretera de Corts i la plaça Major amb l’Isaac Albèniz començarem aquest any. I a més a més ens hem convertit amb el municipi de la comarca que més recicla! Això gràcies a tots els veïns/es. I sense descuidar els disseminats, aquest és el mandat que hem pogut actuar a més camins rurals.   Mirant al futur... Quines serien les principals línies d’actuació per al municipi? Porqueres necessita “lligar” la trama urbana. Hem de desenvolupar aquests forats que tenim a la trama urbana per millorar tant en serveis com en circulació i obtenir més habitatge. Per altra banda la natalitat també està baixant i per tant és un bon moment per créixer. Seguir en el desenvolupament de la plaça major i de la zona esportiva.   Què ens pots explicar de la candidatura per a les eleccions vinents? La candidatura dels Independents de Porqueres combinarem gent que ha estat a l’ajuntament amb gent nova.