Pla de l'Estany

Totes les notícies

Entrevista a Josep Antoni Ramon i Guasch Alcalde de Serinyà

Entrevista a Josep Antoni Ramon i Guasch Alcalde de Serinyà

  “Serinyà m’ha donat qualitat de vida”   Ser alcalde requereix de molta dedicació i cal per damunt de tot de disposar de la il·lusió necessària per afrontar-ho. Que t’ha fet decidir a tornar-te a presentar? Certament, la il·lusió i dedicació al meu entendre son dos actituds clau per ser un bon Alcalde. Al llarg de la legislatura quan t’acompanya un bon equip i pots fer feina el temps passa molt ràpid, et situes a la porta d’unes noves eleccions amb una inèrcia per seguir treballant i amb projectes vius, projectes que t’il·lusionen i t’empenyen a seguir endavant. Estem a les acaballes de la legislatura, creus que heu pogut dur a terme les propostes que us havíeu proposat? No ens enganyem ha estat una legislatura molt complicada, tots sabem la situació en que es troba el país i el seu govern, els municipis no hem disposats del  Pla d’Obres que és una eina fonamental de finançar projectes en els municipis petits i amb pocs recursos, malgrat això hem aconseguit tirar endavant projectes alguns importants, com ara la reurbanització del carrer Dr. Tussel, millores en el Serinyadell, la repavimentació del carrer Borriol que ha de començar ben aviat, asfaltatge del camí dels refugis i ben aviat es faran alguns camins més, millores en el Pavelló Municipal , instal·lació de gespa en el camp de futbol, millores en el dispensari, augment de la freqüència de pas en la freqüència de pas dels autobusos que van a Banyoles  i Girona gràcies a l’entrada en l’ATM i hem continuat atenent les petites necessitats del dia a dia i tot sigui dit, sense pràcticament pujar impostos. Mirant al futur... Quines serien les principals línies d’actuació per al municipi? L’ampliació de l’escola o més aviat dotar a l’escola dels espais que no ha tingut mai i que ha de ser un nou edifici. Desenvolupar el nou POUM això implica obrir el nou accés a través del camp de futbol i el trasllat d’aquest a la nova zona esportiva. Completar la via verda que comuniqui el parc de les coves amb el centre del poble i esdevingui un espai de gaudi per tot el municipi al voltant del Serinyadell.

Entrevista a Josep Jordi i Torrentà Alcalde de Camós

"A Camós seguirem treballant amb il·lusió i sentit comú"   A les eleccions del 2015 vas poder recuperar l’Alcaldia, amb ganes d’afrontar un nou mandat?   Sí. Les ganes i la il·lusió de poder afrontar-ho són moltes. Venim amb molta experiència i coneixement del municipi i tot plegat ens ajudarà molt a tots.   Estem a les acaballes de la legislatura, creus que heu pogut dur a terme les propostes que us havíeu proposat?   Sí. El nostre programa l'hem pogut complir el cent per cent i ens complau molt poder dir que hem pogut fer més del programat i comprovar que el que s'ha fet dona la impressió que està ben valorat per la gent.   Mirant al futur... Quines serien les principals línies d’actuació per al municipi?   Més o menys seguir amb la línia d'aquesta legislatura, per sobre de tot treballar pel benestar dels nostres veïns, cuidar el nostre entorn natural i procurar que els joves puguin seguir vivint al poble.   A Camós els resultats municipals sempre són ajustats , com afronteu les eleccions del proper mes de maig?   Amb la màxima il·lusió de poder comprovar com es valora la nostra gestió, després de quatre anys que ens hem esforçat per intentar fer el millor pels nostres ciutadans.    Finalment, em podries dir 3 adjectius per definir el municipi?   Camós és un municipi majoritàriament rural. Molt dispers amb els seus avantatges i inconvenients. Falta habitatge a l'abast dels joves, amb el nou POUM hem de posar les condicions i d'aquesta manera frenar l'envelliment de la població.  

Entrevista a Oriol Serrà i Madriles, Alcalde de Sant Miquel de Campmajor.

"Volem un poble de tots i per a tots" A la meitat d’aquest mandat vas accedir a l’alcaldia, un relleu acordat, ha sigut tal com t’ho esperaves? En primer lloc dir que en els meus plans hi no entrava el fet de ser l'Alcalde, però que m'ho demanes l'anterior alcalde juntament amb molts veïns i veïnes em va fer decidir. Pel que fa a la feina que suposa l'alcaldia, és més del que m'esperava. Personalment, m'he trobat amb una grata sorpresa, quan veus que amb dedicació i ganes de treballar es poden fer moltes coses i la gent n'està satisfeta. Això t'engresca, m'he sentit molt còmode, més del que m’esperava, puc dir que gaudeixo fent d’alcalde.   Als municipis petits sempre és més complicat poder dur a terme les actuacions necessàries tot i això creus que heu pogut dur a terme les propostes que us havíeu proposat?   Estem satisfets amb la feina feta, però si que és complicat dur a terme les actuacions, sobretot pensant en els recursos econòmics i humans dels que disposem. El més important considero, és el sentit comú i proposar-te allò que pots assolir, això si amb el màxim d'ambició. Actualment només ens falta l'aprovació definitiva del POUM, tot i que hem avançat molt, és un procés llarg  i no sé si hi serem a temps d’aprovar-lo definitivament aquesta legislatura. També hem implementat el primer tram de xarxa d’aigua potable al poble, una inversió llargament esperada, ja que altres equips de govern havien intentat dur-la a terme però fins ara no ho havíem aconseguit. Aquestes obres ja estan en marxa i d’aquí pocs mesos podrem dir que hem resolt un deute històric amb els veïns del poble. Mirant al futur... Quines serien les principals línies d’actuació per al municipi?   Bé, encarà hi estem treballant, jo personalment em presentaré per primer cop per Alcaldable de Sant Miquel de Campmajor. Com a grup tenim tres noves incorporacions a la candidatura,  per tant comencem un projecte nou. Volem millorar la transparència municipal, potenciar la participació ciutadana, posar un especial èmfasi en els temes socials, culturals, medi ambient, medi natural, les energies renovables i potenciar l'economia local.

Jornada per consensuar les futures polítiques del partit al Pla de l'Estany

El passat dissabte dia 26 de Gener es va celebrar una jornada de debat amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, alcaldes i regidors. L'acte va servir per consensuar les futures polítiques del partit, amb l'objectiu de detectar les necessitats de la comarca, concretar propostes de millora i elaborar el programa comarcal. Amb aquesta jornada els republicans aposten per un model de municipalisme que ajudi a cobrir les necessitats de tots els veïns i veïnes de la comarca, que apropi els serveis socials i els valors republicans.  

Dionís Guiteras. Vicepresident de la Diputació de Barcelona, alcalde de Moià i president del Consell comarcal del moianès.

Entrevista a Dionís Guiteras. Vicepresident de la Diputació de Barcelona, alcalde de Moià i president del consell comarcal del moianès.

El passat 26 de gener ERC va organitzar una Jornada sota el nom construïm comarca, fem república al Pla de l’Estany, on es van debatre diversos aspectes que afecten els municipis i al conjunt de la comarca, com Benestar social, Mobilitat, Infraestructures, Turisme, Economia, Educació, Cultura, entre d’altres i adreçada a tots aquells regidors, alcaldes i professionals de la comarca.  Per inaugurar la Jornada vam convidar a qui per la seva trajectòria, com alcalde d’un municipi d’uns 6000 habitants, president del Consell comarcal i responsable d’ERC d’ens supramunicipals, ens podia aportar experiència, coneixement i propostes innovadores. Val a dir que Dionís Guiteras va aportar tot un seguit d’idees i propostes que  recollim en el ben entès de fer polítiques adreçades a les persones i de millora de la nostra comarca.      “Perquè els nostres pobles tinguin vida, el nostre campanar s’ha de mirar amb el campanar veí”.   En la teva intervenció, has fet esment a la necessitat que la Diputació,  és un ens, que ha de donar resposta a les necessitats dels ajuntaments i consells comarcals i encaminar-se cap a una transformació dels ens de representació supramunicipal, en aquest sentit ens agradaria conèixer la teva opinió.   Quins aspectes destacaries del teu pas com a vicepresident de la Diputació de Barcelona? En primer lloc ha estat imprescindible tenir coneixement de la institució i a partir d’aquest coneixement hem intentat fer un  canvi de model i de relació amb els ajuntaments i consells comarcals, per fer una institució més eficaç en la redistribució dels recursos per a un equilibri territorial.   Les vegueries per quan? Per fer una gestió pràctica ens cal, el coneixement de les Diputacions i donar un rol descentralitzador al  Govern de la Generalitat, ens serviria per ara, per ser més eficients per implantar les polítiques i coordinar-se millor amb ajuntaments i consells comarcals.   Com veus el futur dels Consells comarcals, quins canvis es requereixen? El futur segurament passa per unitats administratives més petites i més adaptades, tenint en compte l’asimetria del territori, per exemple el Moianès és una comarca petita i molt definida geogràficament, en diem unitats paisatgístiques.

Jaume Butinà, alcaldable per Banyoles

Entrevista a Jaume Butinyà, alcaldable per Banyoles.

Vas ser regidor del 1999 al 2007, i després vas plegar. Ara et presentes com alcaldable. Per què vols tornar a l'Ajuntament? (Riu) Suposo que és el cuquet. En aquells anys a l'Ajuntament vaig aprendre molt i també ens ho vam passar bé treballant per la ciutat. Després vaig decidir plegar. Suposo que vuit anys eren molts anys i que si hagués continuat haguessin estat dotze anys seguits a l'Ajuntament i potser m'hagués cremat. Dotze anys seguits a l'Ajuntament és molt de temps. Llavors vaig decidir plegar perquè tenia els fills petits i tenia altres prioritats. Ara els fills són grans i tinc més temps. Però sí torno és perquè sóc de Banyoles, treballo aquí des de sempre, i hi he vist créixer els meus fills. I perquè la gent d'Esquerra ha vist bé que tornés i que tornés per encapçalar un equip de canvi, de transformació, de treballar per la ciutat i per la seva gent. Des del 2007 has estat desconnectat de l'Ajuntament però d'alguna manera has continuat connectat amb la ciutat, no?   Suposo que els que som de Banyoles ens agrada treballar per Banyoles. Des de 2007, i ni que sigui per culpa dels meus fills, he viscut molt  a la vora tot allò que té a veure amb la ciutat. A través de l'esport dels fills, per exemple, a través del Hoquei de Patins. Jo abans no sabia el que era el Hoquei i ara ho sé, per culpa dels fills. O través de l'Escola de Música i el Taller de Músics on vaig viure de molt a prop la fusió d'aquests dues peces de la formació musical de la ciutat. I també he estat a les ampes o a l'associacionisme lligat a les tradicions culturals. En definitiva, he viscut la ciutat, durant tots aquests anys, des del costat del teixit social, on passen coses, i on la gent treballa pel futur de Banyoles.   La teva experiència dintre de l'associacionisme t'ha ensenyat alguna cosa?   Que les entitats són l'espinada d'aquesta ciutat. Sense les entitats no seria possible moltes de les coses que passen a Banyoles. Darrera el dinamisme de l'esport, la cultura o darrera les festes hi ha gent i hi ha entitats compromeses.

Es compleix la mitja legislatura de les eleccions municipals.

El passat dimecres dia 24 va fa dos anys que es varen celebrar les eleccions municipals del 2015, on ERC va aconseguir 5 alcaldies i 44 regidors en el conjunt de la comarca. Segons el president comarcal, Joan Estarriola, aquets dos anys han servit per demostra la bona feina que les llistes republicanes poden fer per la comarca, a més Estarriola ha volgut destacar l’entrada al govern comarcal, confirmant que esta essent una experiència molt positiva. D’altre banda el president del partit ha assegurat que s’està treballant amb totes les llistes de la comarca, per tal de poder fer seguiments i assessorar-los en tot el sigui possible. L’objectiu és poder continuar treballant aquets dos anys que queden de legislatura i poder continuar treballant per presentar 11 llistes a les eleccions de l’any 2019. Per altre banda la portaveu de junts per Banyoles i cap de l’oposició de l’ajuntament de Banyoles ha valorat aquests dos anys de manera positiva. Assegurant que el grup ha treballat sempre constructivament, intentant ajudar el màxim a l’equip de govern. Aportant idees, com per exemple la millora dels carrils bici de la ciutat o exposant la necessitat de la construcció d’una nova biblioteca. No obstant això Roser Masgrau també ha explicat, que, en aquests últims dos anys el grup s’ha mostrat totalment en contra a les moltes decisions urbanístiques que ha adoptat l’equip de govern, ja que, consideren que no han sigut sempre curoses amb la ciutat.

Acte vandàlic al local de ERC de Banyoles

Denunciem l'acte vandàlic al local de ERC de Banyoles. Des de ERC Pla de l'Estany volem denunciar aquest fet i reprovar-lo, apostant per el diàleg que sempre estem disposat a entonar. 

Avui ens hem despertat amb un acte vandàlic al nostre local de Banyoles. Des de ERC Pla de l'Estany volem denunciar aquest fet i reprovar-lo, apostant per el diàleg que sempre estem disposat a entonar.  Per altre banda, us adjuntem els arguments del la ILP: · Vam elaborar un programa de candidatura i volem complir-lo, no hauria de semblar estrany que fem el que ens hem compromès a fer: mantenir LEC (per tant, no derogar-la), desenvolupar-la (per tant no derogar-la) imentrestant treballar un nou pacte nacional per l’educació que serveixi de base per a una nova llei sense limitacions competencials autonòmiques. Aquest és el nostre compromís. · Per tant, i tant que volem debat de país, obert a tothom. I no en el marc de debat de la constitució, i no la legislatura vinent:: ara, en els pròxims mesos. I hi podrà participar qui vulgui, sense exclusions.  · Titllar els que volem plantejar el debat des d’un altre marc de debat de voler avortar el debat per por, és parlar i pensar des del prejudici. I amb prejudicis no es fan debats de país. · I han de ser documents de treball d’aquest pacte de país des del debat que es pugui fer des del Consell Escolar de Catalunya, des de les facultats, des de les federacions d’AMPA, des dels moviments de renovació pedagògica, els think tanks del món educatiu o el text d’aquesta ILP, aquells que la comunitat educativa lliuri o debati , la mateixa LEC o les conclusions expressades pel Pacte Nacional per l’Educació tal com ahir vam votar a la Comissió d’Ensenyament a proposta de CSQEP. Però no n’hi haurà prou, perquè haurem de debatre sobre les competències que no tenim ara i que volem assumir en el procés constituent. Aquí al Parlament i en els fòrums que convingui. · Si aquesta ILP vol recentralitzar competències locals i homogeneïtzar el sistema educatiu, com pot ser un bon punt de partida per a un debat homologable als debats que s’estan produint arreu d’Europa? · Si aquesta ILP se situa en un extrem de l’espectre ideològic, com pot ser un bon punt de partida per a un debat que busqui consensos, que són els que faciliten l’aplicació de canvis que perdurin suficientment en el temps? · Si aquesta ILP vol substituir la LEC per una altra llei autonòmica 7 anys després, com pot ser un bon punt de partida per a un debat que ha de facilitar la necessària estabilitat del sistema educatiu? I per al futur model educatiu del nou estat?

Nova pàgina web comarcal

Benvinguts al nou web comarcal de Esquerra Republicana de Catalunya a la comarca del Pla de l'estany, avui obrim una web renovada per publicar notícies, vídeos, programes, resultats i molta més informació que en els propers dies anirem actualitzant. Des de Esquerra us volem donar gràcies per la confiança que fins a dia d'avui ens heu fet, i us volem agrair i convidar a continuar a visitar la nova web. Per tan benvinguts i passeu, passeu!!!!