Pla de l'Estany

Notícia

Entrevista a Jaume Ayats i Solà alcaldable d’ERC-Junts per Vilademuls

“Estem preparats per encarar amb empenta i coratge la pròxima legislatura”
 
-Quins motius et porten a tornar a encapçalar la candidatura d’ERC-Junts per Vilademuls?

Aquests anys el treball a l’oposició m’ha fet veure que tenim moltes coses per fer. Tenim un equip preparat i amb capacitat per a encarar-ho. Ha arribat l’hora que hi hagi un canvi amb fets. L’equip, la llista, que presentarem aviat, té un bon coneixement de les necessitats del poble i l’impuls que cal donar-li. Em presento amb molta il·lusió i el compromís ferm que ho podem portar endavant.

-Quines són les principals mancances que detecteu al municipi?

El municipi de Vilademuls té diverses infraestructures que necessiten especial atenció: la de transport terrestre, és a dir, carreteres i camins en mal estat que no es desbrossen o que quan hi ha precipitacions no poden ser transitats. La infraestructura hidràulica també és un problema a considerar, l’equip de govern està fent unes instal·lacions i correccions econòmicament molt costoses i poc factibles. La xarxa de telecomunicacions, en especial, la d’internet o cobertura mòbil també és un aspecte pendent a solucionar, hi ha molts punts de la comarca on no arriba la fibra òptica o no es té cobertura mòbil. Donem èmfasi i prioritzem també establiments com l’escola que necessita unes instal·lacions dignes i un bon manteniment.

-Quins són els principals reptes que plantegeu?

Fa temps que demanem al conjunt de la població els problemes que detecten al municipi per tal de poder solucionar i aconseguir un benestar òptim. Sempre hem pensat que l’Ajuntament ha d’estar estretament vinculat i en col·laboració amb el poble.
L’escola és un aspecte que cal millorar i cuidar, establint un contacte i col·laboració amb l’equip de docents i les mares i pares, fent de l’escola un element clau en la vida del poble. Apostem fort per la millora de les infraestructures, s’ha d’eixamplar la carretera que permeti afavorir la mobilitat. Ens cal millorar els camins municipals i veïnals en mal estat. Un altre dels nostres objectius és solucionar el malbaratament energètic. L’aigua és un problema que preocupa, requerim seguir-hi treballant garantint l’aigua potable i fent que estigui a l’abast de tothom. Ens cal establir unes àrees tancades per tal d’afavorir el reciclatge. Altres aspectes els volem proposar als veïns i veïnes i recollir-los en el programa electoral. Propostes per donar un impuls al poble i fer-ne un veritable canvi amb fets.

­-Finalment, em podries dir 3 adjectius per definir el municipi?

Vilademuls és un municipi compromès amb el seu ecosistema, amb una població treballadora i un paisatge amè.