Pla de l'Estany

Notícia

Entrevista a Josep Navarro Santaeulària

Què et va fer decidir a acceptar la proposta d’Esquerra Republicana a presentar-te com a independent a la llista del Congrés dels Diputats?
Com a escriptor, soc més aviat individualista, vaig pel meu compte. Faig de franctirador (i que no sàpiga en Marchena). Però quan van proposar-me figurar a la llista d’ERC, vaig pensar: ara no puc dir que no. Es un moment crucial per al país, i tots ens hem d’aixecar del sofà, o de davant l’ordinador.
 
Com estàs vivint la campanya?
Poso el meu gra de sorra amb tuits i escrits a Facebook, i vaig allà on em convoquen (per exemple, als mítings de Cornellà i de Banyoles)
 
Com a representant gironí, però també dl Pla de l’Estany, perquè creus que a nivell territorial cal votar ERC?
Llegeixo als diaris que ERC és l’única força catalanista que té assegurada la representació. Totes les enquestes ens donen dos escons, que tant de bo fossin 3. Per desgràcia, algunes altres forces sobiranistes no ho tenen tan clar, tot i que ja firmaria que els 6 escons fossin ocupats pels partits que defensen la República Catalana.
 
La candidatura es encapçalada per la Montse Bassa. Com valores el paper de la Montse i de la resta de la llista?
La Montse és una persona ferma i coratjosa. L’injust empresonament de la seva germana l’ha impulsat a fer aquest pas endavant. No s’entendria la força actual del republicanisme sense la gran contribució del Tribunal Constitucional, l’Audencia Nacional i el Supremo, temples de la injustícia, l’obscenitat processal i la venjança.
 
Pensant en el 28A, sembla que a Catalunya tot apunta a una victòria socialista o d’ERC. Per què s’ha de triar Esquerra?
Si els més de 2 milions de que van votar SÍ a l’1-O voten ara independentista, la victòria està assegurada. Només una forta abstenció dels republicans pot fer que guanyi el PSC-PSOE. Cal votar, i tornar a votar tantes vegades com calgui. El vot és l’única arma que tenim -i és la més poderosa, com saben molt bé els nostres adversaris.
 
Completa la frase:
Cal una Esquerra forta a Madrid per... moltes raons. Per exemple, per obligar el PSOE a seure en una taula de diàleg. Com més forta segui ERC, menys possibilitats tindrà el PSOE de pactar amb la dreta anticatalana (que és l’opció favorita de Sánchez).