Esquerra Pla d'Urgell

Notícia

ERC del Pla d’Urgell exigeix la creació d’un grup d’emergències comarcal

Ple 21 de setembre de 2020
Ple 21 de setembre de 2020
Aquest comitè seria el responsable de gestionar la comunicació entre els alcaldes de la comarca i els diversos agents implicats en cas d’emergències greus com ara inundacions, ventades o la Covid-19.

El grup d’Esquerra al Consell Comarcal del Pla d’Urgell exigeix la creació d’un grup d’emergències comarcal, on es trobin inclosos tots els alcaldes/ses, els caps dels serveis d'emergències comarcals, tècnics i qualsevol altra persona que es cregui necessària i que serveixi per millorar la comunicació i donar resposta als municipis en cas d'emergències greus com ara inundacions, ventades o l’actual crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19. Segons els republicans, grups de comunicació com aquest ja existeixen en comarques properes i han demostrat la seva eficiència en donar una ràpida resposta als alcaldes i municipis de la comarca en situacions extremes d’emergència.
Carles Palau, portaveu d’ERC al Consell comarcal del Pla, explica que al mes d’abril ja van fer aquesta reclamació via moció al consell comarcal, però que lamentablement l’equip de govern n’ha fet cas omís. “A l’abril vam registrar una moció reclamant la creació d’aquest comitè d’emergències local sense obtenir cap resposta. Al Ple d’ahir ho vam presentar com a punt d’urgència, però no ens van donar ni la opció de poder debatre-ho”, diu Palau
 
Segons el portaveu republicà, els alcaldes d'ERC ja fa temps que reclamen la creació d'aquest grup d'emergències i el Consell no respon a aquesta demanda dels ajuntaments. “A la comarca hem patit inundacions per la DANA la tardor passada, la crisi de la COVID en la campanya de la fruita i estem afectats per diversos plans d'emergències com pot ser el de transports (TRANSCAT) o el de riscos radiològics (RADCAT). Els alcaldes es senten sols davant el poble alhora de fer front a aquestes situacions”, apunta Palau.
 
Els republicans continuaran insistint en la formació d’aquest comitè ja que el consideren una eina molt eficaç en situacions d’emergència i un important suport a la tasca dels alcaldes.