Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Totes les notícies

ERC demana acabar amb la privatització de l'espai de Palo Alto

Esquerra Republicana ha demanat que "l'Ajuntament assumeixi la gestió directa del recinte de Palo Alto", després que el govern Colau vulgui adjudicar una nova concessió per un període de 20 anys que suposaria privatitzar de facto aquest equipament municipal fins l'any 2038.    Els republicans han presentat aquesta setmana un seguit d'al·legacions en relació a la nova concessió de Palo Alto, i exigeixen també que l'Ajuntament "garanteixi l'accés lliure i gratuït de la ciutadania al jardí de Palo Alto", habilitant les entrades que es considerin necessàries. D'altra banda, ERC també proposa destinar una part de l'espai a la creació d'un Centre Cultural municipal de gestionat per l'Ajuntament o pel teixit associatiu local.    La regidora d'ERC a l'Ajuntament Trini Capdevila ha considerat que "cal recuperar l'espai de Palo Alto perquè torni a ser de tots els barcelonins" i ha explicat que no té sentit posposar aquesta concessió durant 20 anys més. Per Capdevila, l'Ajuntament té la capacitat suficient per "assumir la gestió del recinte i prioritzar aquells projectes que millorin la vida associativa del barri".  

ERC guanya les eleccions al Poblenou-Besòs!

Notable victòria d’ERC al Poblenou-Besòs i a 50 de les 96 urnes del territori Les eleccions il·legítimes al Parlament de Catalunya impulsades pels partits del 155 han deixat als barris del Poblenou uns boníssims resultats per a Esquerra Republicana de Catalunya. La formació republicana ha obtingut la victòria al Poblenou-Besòs, assolint 14.766 vots i un percentatge del 23,6% al conjunt dels sis barris. Aquests resultats situen a ERC com a primera força, superant a Ciutadans en més de 700 vots. Els sufragis rebuts situen el territori de la Secció Local de Poblenou-Besòs per sobre del resultat d’ERC al conjunt de la ciutat de Barcelona (20,9%). Fent el desglossament per barris trobem que ERC ha estat primera força força a dos dels barris, el Poblenou amb un 28,3% dels vots (esdevenint el segon barri amb més vot a ERC per darrere de la Barceloneta, amb el 30%). En el cas de El Parc i la Llacuna la primera posició s’ha obtingut amb un 22,8%. Ha estat segona força a la Vila Olímpica amb un 21,3% dels vots (on JxCat ha estat primera força), el Front Marítim i Diagonal Mar amb un 23,2% (on han faltat 90 vots per sobrepassar C’s). També ERC ha estat segona força a Provençals del Poblenou amb un molt notable 23,6% dels vots. Finalment els resultats al Besòs i Maresme (17,4%) han estat espectaculars, obtenint una tercera posició. Pel que fa al bloc del Sí i republicà, el 45% dels votants dels nostres 6 barris han apostat per partits del Sí. Per barris, els partits del Sí han obtingut el 46,1% a El Parc i Llacuna, el 50,7% a Vila Olímpica, el 56,1% al Poblenou, el 44,5% a Diagonal Mar i Front Marítim, el 28,6% al Besòs i Maresme i el 42,1% a Provençals del Poblenou.  

Carles Mundó: "Qui vulgui assegurar que el 21D no guanyin Inés Arrimadas i Albert Rivera ha de votar Esquerra Republicana"

El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, ha demanat el vot per Esquerra Republicana a les eleccions del 21D: "Qui vulgui assegurar que el 21D no guanyin Inés Arrimadas o Albert Rivera ho farà votant Esquerra Republicana". En un acte celebrat aquest vespre al Centre Cívic Sant Martí, davant de 350 persones, ha recordat que "totes les enquestes situen ERC al capdavant, frec a frec amb Ciutadans". Mundó ha denunciat el joc brut d'aquesta campanya: "Oriol Junqueras està silenciat a la presó, mentre els candidats del bloc del 155 poden fer campanya per terra, mar i aire". També ha criticat que els partits del bloc del 155 "fonamenten la seva campanya en les mentides, insultant els mestres catalans que són acusats d'adoctrinar els nens, explicant que els ciutadans de Catalunya odien Espanya, o que les empreses marxen del nostre país".  Mundó ha posat en valor la feina feta pel Govern de la Generalitat els últims anys i ha assegurat que "és mentida que només governem per una part de la ciutadania. Hem aprovat la renda garantia de ciutadania, la llei de pobresa energètica o la llei d'igualtat entre homes i dones, mentre d'altres només parlen del monotema".   Prèviament, la candidata d'ERC-Eixample, Eva Baró, ha recordat que "aquestes eleccions van d'escollir entre els que estan disposats a fer-ho tot per mantenir els seus privilegis, i aquells que estem disposats a entomar tot el que calgui per defensar que tots puguem decidir el nostre futur a les urnes". Baró ha alertat que "si el dia 21 guanyen els partits del 155, tornaríem a la nit del temps", i ha avançat que "guanyarem les eleccions i ratificarem la República que ens hem guanyat a les urnes". El candidat d'ERC-Sarrià Sant Gervasi, Gerard Gómez del Moral, per la seva banda, ha reivindicat la necessitat de "construir una República on la democràcia sigui un pilar bàsic". Gómez del Moral ha insistit en què, malgrat les adversitats, no hem de perdre mai el somriure, perquè "quan algú ens vol desinfectar o ens diu que som una banda de tarats, nosaltres diem que volem fer un nou país per a tothom".

Poblenou-Besòs acaba la campanya amb una xocolatada popular

Aquest diumenge hem celebrat un dels actes principals de la campanya d'Esquerra Republicana als barris del Poblenou-Besòs, "El Poblenou per la República". Una gentada de veïns i veïnes es van apropar a les nostres parades, van participar en la gran xocolatada i es van sumar als nostres convidats en les seves les posteriors intervencions en l'acte. Després de les paradetes informatives i de campanya, es va començar la xocolatada a les 12h i, finalment, van començar els parlaments entre gran atenció del veïnat, que va omplir la rotonda en escoltar els convidats: la nostra militant i secretària d'Administracions amb la Justícia Patrícia Gomà, els candidats a diputats del Parlament de Sant Martí (Pep Cruanyes, Sandra Rodríguez i Meritxell Caralt) i el també candidat Gerard Gómez del Moral.

Gran resposta popular per defensar el 21D.

Sota la premissa de defensar el resultat de les eleccions del 21D, ERC ha posat en marxa una campanya de captació de persones que per diversos motius, volen participar de manera activa en la jornada electoral. Aquesta xarxa d’apoderats, mirarà de preservar la netedat de l’escrutini i alhora, servirà per elaborar un recompte paral·lel a l’oficial, que eviti qualsevol intent de tupinada i/o manipulació dels resultats. A la crida d’apoderats realitzada des d’ERC, s’han presentat uns 19.800 a tota Catalunya, dels quals, uns 400 s’han inscrit a la secció local del Poblenou-Besòs. D’aquest últims, uns 300 participaran directament en els 18 col·legis electorals dels nostres barris, perfectament acreditats i formats per les persones que conformen el nostre Casal. ERC vol agrair a tots i totes la col·laboració i la voluntat, que desinteressadament, han posat al servei de la defensa dels principis republicans i dels resultats. El grup d’apoderats és un grup heterogeni, format per una gran diversitat d’àmbits laborals i professionals i amb diferents motius per ser-hi. La nit electoral, un cop fet l’escrutini i recollides les actes d’escrutini de cadascuna de les urnes de tots els centres, tindrà lloc una trobada d’apoderats i responsables electorals al local de l’associació de veïns de Vila Olímpica, a Can Gili Nou, situat al carrer Taulat número 3 de Barcelona, on podrem agrupar tota la documentació electoral i, sobretot, les actes d’escrutini de totes les meses, fer un recompte per col·legis i barris. Un cop tinguem les dades les passarem a un àmbit superior, per continuar el recompte electoral i defensar qualsevol diferència que es pugui donar amb l’escrutini oficial. Des d’ERC Poblenou-Besòs volem agrair l’esforç de tantes persones que tan generosament han posat la disposició del seu temps per una causa tan digna i honorífica, que segurament valoraran tots aquells que tenen responsabilitats polítiques i públiques.

Visitem el mercat de la Unió del Poblenou

Amb motiu de la campanya electoral del 21D, ahir divendres, membres del Casal d’ERC del Poblenou-Besòs, acompanyats per alguns candidats al Parlament de Catalunya i la nostra consellera portaveu del Districte, la Lourdes Arrando, hem visitat el mercat de la Unió, l’Eix comercial de Mariano Aguiló i uns dels comerços més emblemàtics de tot el Poblenou, l’orxateria El Tio Che. Aquesta visita, es circumscriu dins l’aposta d’ERC pel comerç de proximitat, al que donem màxima prioritat envers altres tipus d’establiments comercials de gran superfície i dels que ja tenim alguns exemples als nostres barris. Destacar que la visita al mercat ha estat gràcies a les facilitats que hem tingut per part del seu president, l’Emili Puchal, amb el qual hem pogut parlar de la vitalitat dels comerços allà instal·lats i dels vincles veïnals i de proximitat que es creen al voltant de les parades del mercat. Hem continuat el recorregut per l’Eix Mariano Aguiló acabant a El Tio Che, on hem pogut comprovar que els poblenovins no deixen de banda el comerç de proximitat, on el coneixement entre el client i el propietari es vital per la convivència i la relació d’aquests vincles de confiança. Celebrem l’activitat i vitalitat del nostre comerç al barri del Poblenou.   

Encartellada dels candidats d’ERC Barcelona al Poblenou

Els candidats de la llista d’Esquerra Republicana per Barcelona a les eleccions del 21D, l’Eva Baró, en Gerard Gómez del Moral, el Robert Fabregat, la Pilar Vallugera i l’Alba Metge, han visitat avui el barri Poblenou dins els actes programats de la campanya electoral. Per aquest motiu s’ha fet la tradicional enganxada de cartells a diferents punts de la Rambla i de l’Eix Pere IV. Tanmateix, els candidats s’han mostrat convençuts de que serem la primera força al Parlament de Catalunya. Els companys han compartit, amb els membres del casal d’ERC Roc Boronat i, també amb els veïns que passejaven pels carrers, diferents arguments i propostes del programa electoral, amb el que ERC es presenta a aquestes eleccions.  En definitiva, els candidats han donat força al missatge de campanya i, des d'ERC Poblenou-Besòs, valorem molt positivament la seva presència, i ens ajudarà al creixement polític de la nostra formació al barri.  

Nou web de campanya d'Esquerra Republicana

La campanya electoral avança frenèticament i ja estem a només 7 dies de les eleccions del 21 de desembre. Esquerra Republicana ja ha fet públic el seu programa electoral (el pots consultar aquí) i ha llençat un web de campanya: La democràcia sempre guanya. En la nova pàgina podràs trobar espots electorals (també pots veure'ls tots al canal de YouTube), els compromisos de la candidatura amb la ciutadania i un resum de les mesures republicanes i del nostre projecte d'esquerres per a aconseguir un país amb justícia social. Es tracta d'un programa ambiciós que preveu mesures com l'impuls d'una banca pública i de l'inversió pública en innovació, lluitar contra la corrupció, abaixar els impostos a les rendes més baixes i apujar els de les transmissions patrimonials de gran valor, noves mesures contra la pobresa energètica i l'exclusió social, la reforma horària i un nou projecte d'acollida i refugi. Al web de campanya, també hi pots trobar informació dels nostres candidats a les eleccions. La llista de Barcelona està encapçalada per Oriol Junqueras i Marta Rovira. En formen part diversos consellers del govern democràtic previ al cessament suposadament emparat en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, com ara el número 5 de la llista Carles Mundó, figura clau en l'assoliment del tancament de la presó Model, o Toni Comín (número 7), que ha liderat importants reformes al capdavant d'un Departament de Salut on s'han començat a revertir les retallades i a dotar de més recursos els serveis d'atenció primària i salut mental, millorant també les condicions laborals i fent noves contractacions. La candidatura també compta amb membres d'altres partits i plataformes, com ara l'exconseller del PSC Ernest Maragall (número 15), i també amb independents. Destaquen l'escriptora Jenn Díaz (número 8), l'activista per les persones refugiades i impulsor de la campanya "Casa nostra, casa vostra" (que va organitzar la manifestació de suport als refugiats més multitudinària del món) Rubén Wagensberg (número  9) i l'especialista en diversitat i integració Najat Driouech (número 10).

Presents al carrer! Ja tens el teu llaç?

Des d’ERC Poblenou-Besòs entomem amb energia la precampanya per a guanyar unes eleccions il·legítimes i tombar el 155 a les urnes. També és moment de reclamar la llibertat dels presos polítics i les oportunitats que comporta l’establir la nova república. És per aquests motius que en les darreres setmanes hem estat molt presents al carrer, ja sigui a la Rambla del Poblenou, al nostre casal o les properes cites. En els propers dies ens podreu trobar a Marina/Pujades (el 26 de novembre d’11 a 14h), a Gran Via 1066 (el 10 de desembre d’11 a 14h) i a la Rambla del Poblenou amb els nostres candidats el proper 17 de desembre durant tot el matí. A les parades us podreu apuntar com a apoderats, i també aconseguir xapes i llaços grocs com els de la imatge. Us hi esperem!