Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Totes les notícies

Fes-te apoderat el 21-D!

Ets del Poblenou, Besòs i Maresme, Vila Olímpica, Parc i Llacuna, Provençals o Diagonal Mar? Et vols assegurar que les eleccions del 21D siguin netes? Ara és el moment de viure les votacions des de la mobilització fent-te apoderat! La funció dels apoderats en un procés electoral és garantir la netedat i les bones pràctiques en el desenvolupament de les eleccions tot fent d’observadors de les votacions en representació de partits i entitats. Des del Casal Roc Boronat et convidem en aquest sentit a assistir a la primera trobada de cara a preparar les eleccions del 21D i les persones que vulguin ser apoderades aquell dia. El Casal Roc Boronat farà apoderats per Esquerra Republicana, però ha establert amb els altres partits independentistes el mecanisme per a fer el traspàs d’informació si algú desitja o se sent més còmode sent apoderat per un altre partit. La primera trobada per a poder-nos conèixer tots plegats i informar-nos de què comporta ser apoderat serà el propers dies 2 de desembre a les 11:00 hores o el 3 de Desembre a les 18:00 hores al Carrer d’Espronceda 76. Serà un bon moment per conèixe’ns i resoldre dubtes sobre la funció i tasques dels apoderats. Envia un correu a poblenou@esquerra.cat i et contactarem!    

PER UNA REPÚBLICA FEMINISTA LLIURE DE VIOLÈNCIA MASCLISTA

El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, es posa novament de manifest que una societat igualitària i garant del respecte dels drets humans no és possible quan la meitat de la població és reiteradament discriminada, violentada i assassinada simplement per la seva condició de DONA.   Aquest any, s'han produït 22 feminicidis als països catalans i la línia d'atenció a les dones en situació de violències del principat, ha rebut 4252 trucades durant els 5 primers mesos d'enguany.   L'1 d'octubre, l'estat espanyol va exercir una brutal repressió contra les persones que exercien legítimament el seu dret a vot. Les dones van patir doblement aquesta violència, ja que va estar plegada d'agressions sexistes cap a dones de totes les edats. Catalunya ha decidit fugir d'un estat arcaic i retrògrad que no dóna solució a les seves problemàtiques. La ciutadania no pot permetre's viure en un estat a on la violència masclista sols és considerada com a tal quan qui l'exerceix és la parella o l'exparella de la dona. Que no atorga ni la meitat d'ordres de protecció i allunyament a les dones i infants víctimes de violència. Ni en un estat a on es retalla la Llei d'Igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel Parlament de Catalunya i sorgida del consens social.   Per poder revertir aquesta situació, la República Catalana és més necessària que mai. Necessitem un estat impregnat de valors feministes que faci ús de totes les eines que tingui a l'abast per acabar amb aquesta xacra. Tant pel que fa als casos més flagrants -els assassinats i les violacions- com també totes aquelles violències simbòliques i quotidianes -com la invisibilització de les dones o la hipersexualització dels seus cossos- que suposen un menyspreu, una discriminació i una desigualtat cap a les dones.   Àngela Davis afirmava: "Radical vol dir simplement anar a l'arrel del problema". L'objectiu del moviment feminista és precisament lluitar per arrencar l'arrel del sistema heteropatriarcal i un nou estat suposa una oportunitat per fer-ho possible.

La militància escull els seus candidats per al Parlament

El passat dimarts la militància de Sant Martí es va reunir al Centre Cívic de Can Gili, a la Vila Olímpica en Congrés Extraordinari. El motiu de la cita? Escollir els seus candidats per a les llistes d’ERC al Parlament de Catalunya. La primera a parlar va ser na Patrícia Gomà, qui va retirar la seva candidatura a encapçalar la llista d’ERC per motius personals. Posteriorment va ser el torn de les presentació dels candidats a encapçalar la llista d’ERC a Sant Martí, havent-hi només la candidatura de’n Josep Cruanyes, un persona molt coneguda per la seva vessant d’activisme polític, especialment en temes de memòria històrica. Aquest va ser escollit en votació, obtenint una important majoria dels vots. En una segona ronda de presentacions van parlar les persones candidates a la resta de la llista, Meritxell Caralt, Sandra Rodríguez i Joan Carles Canela. En Joan Carles Canela, que va presentar inicialment la seva candidatura la va retirar abans de la votació. El resultats de la votació van atorgar 27 vots a na Meritxell Caralt i 23 vots a na Sandra Rodríguez. Va cloure el Congrés amb les paraules de les persones escollides, un equip de tres que tothom va coincidir en considerar un equip molt plural i amb majoria femenina, representant de professions, perfils i orígens diversos.  

Visita a la presó Model

Des d'ERC Poblenou-Besòs hem organitzat una  visita a la Presó d'Homes de Barcelona, la Model, comptant amb la presència del President del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch. Ens han acompanyat 80 persones veïnes dels barris del Poblenou al llarg del recorregut per l'edifici i a l'exposició 13 històries de la Model.  La Model es va començar a construir el 1887 i es va inaugurar el 1904. Al llarg dels seus 113 anys ha estat un reflex de la història de Barcelona i Catalunya. Ara que ha tancar les seves portes, la visita a la presó és un acte de memòria per recordar els que han patit injustament. Donat l'èxit de les dues ultimes visites, organitzarem una última visita el dilluns 23 d’octubre a les 18:00 hores. Si és del vostre interès us podeu pre-inscriure al nostre correu electrònic poblenou@esquerra.cat  

Arrenca la campanya de l'1-O al Poblenou!

Ni la pluja ni les amenaces de Rajoy van ser un impediment per als ciutadans que, amb gran entusiasme, van omplir el Centre Moral i Cultural del Poblenou ahir divendres per la tarda. A les 400 persones que van poder accedir a la sala cal sumar-hi unes dues-centes més que van quedar-se a les portes de la sala on es realitzava l’acte.   L’acte va arrencar amb el parlaments introductoris de na Lourdes Arrando, Consellera Portaveu d’ERC al Districte de Sant Martí i de na Patrícia Gomà, Secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia de la Generalitat, qui van destacar que “L'1 d'octubre hem d'anar a votar per restaurar la dignitat de tota la gent que ha lluitat per aquest país”. Les va rellevar n’Alfred Bosch, president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, qui té clar que l’1 d’octubre “hem de triar entre Mariano Rajoy o República Catalana”. Entre grans aplaudiments del públic a tots els i les ponents, va ser posteriorment el torn de na Marta Vilalta, Directora General de Joventut, qui va destacar la feina feta “El Parlament ja va complir, ara és l'hora del poble. I com depèn de nosaltres segur que ho aconseguirem!". Les seves paraules van donar pas a la intervenció de’n Carles Mundó, Conseller de Justícia. Aquest va destacar que el dia 1 "no decidim només si volem deixar de ser una Comunitat Autònoma. L'1-O ens hi juguem la dignitat i la democràcia". Va ser finalment el moment de n’Oriol Junqueras, qui va afirmar que el Govern Espanyol "Amenaça d’intervenir les finances de Catalunya” i que és “ una forma encoberta d'aplicar article 155, dissenyat per liquidar l'estat de les autonomies". Un llarg aplaudiment va finalitzar l’acte, seguit de crits d’”Independència” i “Votarem” els assistents que, un cop fora, van poder gaudir d’un refrigeri al propi Centre Moral.  

Acte de Festa Major del Poblenou

En vista de la previsió de mal temps i la impossibilitat de trobar un espai alternatiu per realitzar un sopar per 300 persones, hem decidit, suspendre el sopar popular de festa Major d’ERC Poblenou-Besòs, no hi ha hagut més remei.   Mantindrem l'acte en una nova ubicació: serà al Centre Moral i Cultural del Poblenou, carrer Pujades 176. Començarà a les 19:00 hores i en acabar farem un aperitiu amb copa de cava.  

Dos anys del Grup Municipal d’ERC als barris del Poblenou-Besòs

Esquerra Republicana Poblenou-Besòs va celebrar el passat 24 de juliol amb un acte als Jardins de Josep Trueta els dos anys del Grup Municipal d’ERC als barris del Poblenou Besòs en què vàrem fer balanç de les propostes i accions portades a terme pels nostres representants a l’Ajuntament, centrant-nos especialment en aquelles qüestions que tenien a veure amb els nostres barris. En aquest acte vàrem comptar amb la presència i participació de l’Alfred Bosch, president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona; la Lourdes Arrando, consellera portaveu del districte de Sant Martí; Oriol Puig i Sergi Alcón, consellers de districte de Sant Martí i va estar presentat per Jordi Rallo, president d’ERC Poblenou-Besòs. Ens van acompanyar aproximadament un centenar de veïns del barri, que un cop van acabar les intervencions dels diferents ponents vàren tenir l’oportunitat de fer preguntes i obrir un debat amb els mateixos sobre les qüestions que més importen al barri i sobre les quals ERC va proposar i va donar suport a diverses accions, com les consultes de l’Alberg de la Vila Olímpica i la Superilla del Poblenou; entre d’altres. Un cop va acabar l’acte, es va preparar un pica-pica pels assistents, durant el qual va continuar el debat en un ambient distès i agradable. Aquest acte demostra una vegada més la importància de retre comptes a la ciutadania sobre les accions que es porten a terme al territori i de l’eficàcia de fer una política a peu de carrer per tal de fomentar la participació activa dels veïns en les decisions que es prenen i en la vida política. Seguim fent barri, seguim fent ciutat, seguim fent país.  

Fes-te voluntari de la Campanya pel Sí!

El proper 1 d’octubre tindrà lloc el Referèndum d’autodeterminació de Catalunya, i des d’ERC Poblenou-Besòs tenim la determinació de mobilitzar el 100% de les nostres forces per aconseguir que el Sí guanyi als nostres sis barris. Aquest setembre organitzarem un total de 48 parades informatives cobrint la totalitat del territori. Necessitarem 300 voluntàries i voluntaris, per això mobilitzarem a tothom, militants, amics, simpatitzants i col·laboradors; Adaptant la campanya a la disponibilitat de cadascú, però tenint clar que per assolir la independència del nostre país és imprescindible sortir al carrer a guanyar-la. El nostre principal actiu és la mobilització dels recursos humans, de tota la gent compromesa, si cadascú de nosaltres hi dedica almenys unes hores a la campanya més important de totes, aleshores segur que tindrem totes les eines per guanyar-nos la República que volem. La campanya pel Sí al Referèndum depèn de tu, fes-te voluntari!  

No aconseguiran escampar la por, no podran vèncer la nostra llibertat.

Comunicat oficial d'Esquerra Republicana de Catalunya Esquerra Republicana condemna sense pal·liatius l'acció terrorista que ha tingut lloc avui a la ciutat de Barcelona i ofereix tot l'escalf i el seu més sentit condol als familiars i amics de víctimes i ferits. Seguint les recomanacions dels cossos de seguretat, aconsellem que tothom es mantingui informat pels canals oficials i lluny de la zona on s'han produït els fets. Esquerra Republicana ha suspès tots els actes previstos per avui. Els responsables d'Esquerra Republicana a la Generalitat i a l'Ajuntament treballen en aquests moments perquè Barcelona recuperi la normalitat com més aviat millor. ERC Poblenou-Besòs s'adhereix al comunicat d'ERC Nacional, Barcelona, 17 d'agost de 2017.