Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Totes les notícies

Marxa de Torxes

5.20 h. Pl. Universitat (porta de la Universitat) Sortida de l’autocar gratuït. És imprescindible reservar plaça: 933171513 / barcelona@esquerra.org 6 h. Marxa de torxes al Castell de Montjuïc (Glacis de Santa Helena).  Parlaments de Patrícia Gomà, presidenta d'ERC-Barcelona;  Oriol Amorós, diputat al Parlament de Catalunya  i Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya L'acte finalitzarà a les 7 h. amb coca i xocolata per a tothom OFRENA FLORAL A LA TOMBA DE LLUÍS COMPANYS 9.45 h. Pl. Universitat (porta de la Universitat) Sortida de l’autocar gratuït. Reserva de places abans de dijous 11 d'octubre a les 22 h: 93 453 60 05 / inscripcions@esquerra.org 10.30 h. Cementiri de Montjuïc (Fossar de la Pedrera) Ofrena floral a la Tomba de Lluís Companys Parlament d'Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya

Acte Públic amb Joan Tardà

El proper DILLUNS 15 d'Octubre, a les 19.30, ERC.ant Martí organitza conjuntament amb els Casals d'ERC del Clot i del Poblenou un acte públic de la campanya "Ara, República Catalana" amb les següents dades:   Lloc: CENTRE CULTURAL LA FARINERA (Gran Via 837, Sala d'actes) Dia i hora: DILLUNS 15, d'octubre, a les 19.30 hores Ponent: JOAN TARDÀ, diputat d'ERC al Congreso de Diputados i Patrícia Gomà, presidenta de la federació de Barcelona d'ERC.   Es tracta d'un acte públic al qual us demanem que vingueu i que convideu totes aquelles persones que estiguin interessades en conéixer la nostra proposta de full de ruta cap a la Independència.

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

10 h. Ofrena floral Monument Rafael Casanova - Barcelona Concentració a les 9:30 al carrer Bruc cantonada Ronda Sant Pere 12 h. Ofrena i Parlaments Tomba de Rafael Casanova - Sant Boi de Llobregat Concentració a les 11:30 a la plaça de l'Ajuntament 14 h. Dinar Carrer Bruc / Ronda Sant Pere: dinar de la Federació de Barcelona d'ERC. Informació i reserva de tiquets: 93 317 15 13 / barcelona@esquerra.org 15.30 h. Acte polític Carrer Bruc / Ronda Sant Pere: amb salutacions de les delegacions internacionals i parlaments d'Oriol Amorós, Joan LLadó, Gerard Gómez del Moral, Patrícia Gomà i Oriol Junqueras. 17 h. Punt de trobada d'ERC per a la manifestació Passeig de Gràcia / València. Davant la gran assistència que es preveu a la manifestació, recomanem accedir al bloc d'ERC pel carrer València, des de Pau Claris o Rambla Catalunya, tant aviat com us sigui possible. 18 h. Manifestació unitària «Catalunya, nou Estat d'Europa» Passeig de Gràcia  

La MARXA PER LA INDEPENDÈNCIA arriba a SANT MARTÍ

Us convidem a sumar-vos a la marxa de l'ANC a Sant Martí, que partirà a les 18h del Fórum, entrarà al Poblenou fins a la biblioteca de Can Saladrigas, pujarà per la Rambla i arribarà cap a les 19.30 a la Plaça Valentí Almirall.         18h. Concentració inicial al Fórum         18.20h. Inici de la marxa         19h. Concentració davant la biblioteca de Can Saladrigas         19.20h. Es reprèn la marxa pel c/Joncar i Rambla Poblenou         20h. Arribada a la Plaça Valentí Almirall, Recepció al Districte de Sant Martí

Vetlla de la Diada

Dilluns 10 de setembre a les 23h. Plaça Pau Vila Homenatge al General Moragues i Marxa de torxes per la Ribera Parlaments: Txell Valladares (presidenta del casal Martí Marcó) i Patrícia Gomà (presidenta d’ERC Barcelona) Dilluns 10 de setembre a les 24h. Fossar de les Moreres Vetlla de la Diada i crema del Decret de Nova Planta Parlaments: Xavier Roman (sec. Política mpal. ERC Barcelona Vella), Isabel Pallarés (secretària general Intersindical CSC), Joan Tardà (diputat d’ERC al Congrés) i Marta Rovira (secretària general d’ERC)  

ERC demana que es pengi l'estelada als balcons dels Districtes de Barcelona

Els republicans han entrat una petició formal a tots els Districtes de Barcelona perquè l’Onze de Setembre l’estelada (bandera independentista catalana) sigui penjada als balcons de les 10 Seus. El regidor d'ERC, Jordi Portabella, ha explicat que "amb aquest gest volem que l'Ajuntament expressi el seu suport a la manifestació de l'Onze de Setembre organitzada per l'Assemblea Nacional de Catalunya". Pels independentistes de l'Ajuntament, penjar l'estelada als balcons dels Districte ha de ser un acte de normalitat per reivindicar la voluntat del poble català per aconseguir un Estat Propi i una actuació que va en la línia d’aprofitar la Diada "com aparador internacional” com va assenyalar el portaveu del govern de la Generalitat. Patrícia Gomà, presidenta d'ERC-Barcelona, ha explicat que la iniciativa dels republicans s’inscriu en el marc dels actes que s’han celebrat a diferents districtes de Barcelona acollint la Marxa per la Independència de l’Assemblea Nacional de Catalunya, organitzadors de la manifestació de l’Onze de Setembre del pròxim dimarts. En aquests actes els membres de l’ANC han lliurat a cadascun dels Regidors de Districte una estelada per ser penjada als balcons de les Seus de Districte. Barcelona, amfitriona d’una manifestació històrica Al mateix temps, Portabella considera que “Barcelona ha de demostrar que és la capital del país i ser una gran amfitriona d’una manifestació que es preveu massiva i que serà històrica” . Per aquest motiu, emplaça als Districtes i als barcelonins a penjar estelades als balcons i finestres. Cal recordar que el republicà ja va demanar a l’Alcalde Trias, aquesta mateixa setmana, assegurar l’èxit de la manifestació que es preveu massiva i en aquest sentit va sol·licitar que es planifiqués i busquessin ubicacions per els més de 700 autocars que arribaran a la capital amb connexió a la xarxa de transport públic. El líder independentista creu que la ciutat ha de saber projectar adequadament Barcelona com la capital del país i ha destacat la necessitat de lideratge i el paper protagonista de Barcelona com a capital de Catalunya.

28 de juny, dia de l'orgull LGTB

Com cada 28 de juny, aquesta setmana se celebra el dia de l’alliberament o l’orgull LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals). És una diada reivindicativa que commemora les mobilitzacions que es van produir a Nova York el juny del 1969 després que la policia irrompés brutalment en un local freqüentat per persones del col·lectiu LGTB. També va ser un mes de juny, el 1977, quan Barcelona va acollir la primera manifestació de lesbianes, gais i transsexuals, que fou durament reprimida per la policia. Aquests fets, juntament amb molts altres episodis de persecució i discriminació, han estat decisius a l’hora que el col·lectiu LGTB s’organitzés i lluités per defensar i reivindicar els seus drets. És cert que la situació ha millorat, però malgrat la tasca desenvolupada al llarg de les darreres dècades i els avenços legislatius assolits en alguns estats, l’homosexualitat continua sent perseguida, i en alguns països com l’Irán, l'Arabia Saudí, el Yemen o Mauritania, fins i tot castigada amb la pena de mort. I, de fet, a la majoria d’estats el col·lectiu LGTB no disposa de cap mena de legislació que els empari davant de qualsevol acte de discriminació. A Catalunya, els darrers anys hem aconseguit fites importants en l’equiparació legal del col·lectiu LGTB, com ara el dret al matrimoni entre persones del mateix sexe, el dret dels infants a ser adoptats per famílies homoparentals o la creació per part de les principals institucions del país de polítiques adreçades específicament a aquest col·lectiu. I, totes elles, polítiques que des d’ERC hem dissenyat i aplicat allà on hem governat. Tanmateix, aquests drets assolits són constantment qüestionats i es veuen amenaçats pel recurs que el PP va presentar al Tribunal Constitucional contra la llei del matrimoni i que es nega a retirar. Per tant, encara queda molta feina a fer, i no s’hi val a baixar la guàrdia. Cal impedir que es produeixin passos enrere pel que fa als drets aconseguits.

17 de maig, dia internacional contra l'homofòbia i transfòbia

Al llarg dels darrers anys s’han produït avenços que han fet avançar la lluita contra l’homofòbia i la transfóbia arreu del món. Un dels més importants però, es va produir l’any 1990, quan l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), va suprimir l’homosexualitat de la seva llista de malalties mentals. Des d’aquell moment, el col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals reconeix el 17 de maig com a símbol de l’eliminació de l’homofòbia i reivindica que l’Alt Comissionat i la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides l’assenyalin com a Dia Internacional Contra l’Homofòbia, per tal de denunciar, reflexionar i actuar contra aquesta discriminació. Malgrat els avenços experimentats en alguns estats pel que fa a la igualtat de drets de les persones LGTB, l’homosexualitat encara està perseguida i castigada a molts països (fins i tot amb la pena de mort) i molts d’altres no disposen de cap mena de legislació que protegeixi les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals davant d’actes de discriminació. Malgrat els diferents avenços legislatius que s’han produït en els darrers anys a Catalunya i a l’Estat Espanyol en la línia de la igualtat legal pel que fa als drets de gais i lesbianes, la realitat social encara arrossega molts prejudicis que dificulten l’assoliment de la igualtat real. Les constants manifestacions de representants de la jerarquia catòlica o de determinades forces polítiques confirmen aquesta tendència i suposen l’amenaça que es produeixin retrocessos pel que fa a molts dels drets aconseguits durant els darrers anys. Cal doncs continuar treballant a través de totes les eines disponibles per tal de consolidar els avenços aconseguits al nostre país els darrers anys i treballar amb les diferents entitats en la lluita per una societat més justa i lliure. Per tot això, des de la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGTB d’ERC manifestem: - L’adhesió als actes que s’organitzin per commemorar aquesta diada.