Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Totes les notícies

Vermut i activitats a la Festa Major del Besòs i el Maresme!

El passat dissabte 15 de juny el casal d’ERC Poblenou-Besòs va ser present a la Festa Major del Besòs i el Maresme amb els veïns i veïnes del barri. La nostra parada, situada a la cruïlla de Rambla Prim amb Llull, una zona de molta afluència de gent, ens va permetre poder parlar amb tothom que se’ns apropava, recollir diners per a al caixa de solidaritat i repartir material i revistes. En aquesta ocasió es van preparar activitats infantils amb molt bona rebuda per part del veïnat més jove. Les activitats van consistir en un taller de ‘pintacares’ i en una taula on dibuixar i que els dibuixos es transformessin en xapes. A partir de les dotze del migdia vam poder gaudir també d’un vermut popular on tothom que s’apropava a la parada va ser convidat. Durant el vermut es va poder conversar tranquil·lament amb el veïnat, intercanviar impressions i recollir tots els seus problemes i dubtes. L’activitat va ser un intercanvi d’opinions i d’interacció amb els veïns, coneixent de primera mà les seves inquietuds. L’acte va concloure passades les dues de la tarda. Gràcies a totes i tots els que vau fer possible, una vegada més, que es pogués realitzar i que fos un èxit.  

Resultats històrics d'ERC a les eleccions municipals al Poblenou-Besòs!

Les eleccions a la ciutat de Barcelona, on ERC ha obtingut la victòria, han deixat als barris del Poblenou-Besòs uns molt bons resultats per a Esquerra Republicana de Catalunya. La formació republicana ha obtingut la segona posició al Poblenou-Besòs, assolint 11.900 vots i un percentatge del 22,9% al conjunt dels sis barris, un increment del 109% respecte 2015. Aquests resultats situen ERC com a segona força, a 219 vots del primer partit. Els sufragis rebuts col·loquen el territori de la Secció Local de Poblenou-Besòs per sobre del resultat d’ERC al conjunt de la ciutat de Barcelona (21,35%) en percentatge. Si fem el desglossament per barris trobem que ERC ha estat primera força a dos dels barris. El Poblenou ha esdevingut, amb un 27% dels vots, el segon barri amb més vot a ERC de la ciutat, pujant gairebé 12 punts percentuals respecte 2015 i un 96% en vots totals. A la Vila Olímpica el partit ha obtingut la primera posició amb un 21,6% dels sufragis, i puja 9 punts i un 94% en vots respecte 2015. ERC ha estat segona força a el Parc i la Llacuna, amb un 22,7% del vot, pujant quasi 11 punts i un 111% en vot. El partit ha estat també segona força a Provençals del Poblenou, amb un 22,2%, pujant 11 punts i un increïble 120% de creixement en vot total, i a Diagonal Mar i el Front Marítim amb un 22% i increments similars als de Provençals de Poblenou. Finalment Esquerra Republicana ha estat, amb un 17,2% dels vots, tercera força al Besòs i Maresme i 2a força en algunes de les seves seccions censals. Els resultats han estat espectaculars, pujant 9,9 punts percentuals, amb un increment del 138% dels vots totals respecte 2015. Aquests fantàstics resultats s’han sumat als de la resta de Sant Martí i atorguen a ERC 5 consellers de districte que tindran en aquest mandat, juntament amb els casals del partit, una feina ingent en mantenir i incrementar aquests resultats, i alhora assegurar la millora de la vida i el dia a dia del veïnat de tots els barris.

Acte i vermut solidari a la Rambla del Poblenou!

El dissabte 18 de maig de 2019 el casal d’ERC de Poblenou-Besós va desplegar tot el seu potencial per dur a terme el seu acte central de campanya. Des de primera hora del matí el muntatge de l’escenari, la parada informativa, l’espai per a infants  i del vermut popular en suport a la Caixa de solidaritat va tenir ocupada la militància i els amics de la secció local. Fou a partir de les 11:00 h que va començar l’activitat  enmig d’una Rambla del Poblenou ben concorreguda. A quarts d’una es va començar a servir el vermut popular que va ser molt ben acollit pels veïns, les veïnes, i les amigues i simpatitzants que ens varen acompanyar. Pràcticament a la una del migdia es va donar pas als parlaments de les persones que des dels nostres barris acompanyen la candidatura de l’Ernest Maragall a l’alcaldia de Barcelona. Amb la conducció de l’acte per part de Lourdes Arrando van anar intervenint successivament José Luís Delgado, Carlos Ayala, Pati Sarrias, Àngel Ruiz, i Maria Buhigas. Un cop acabats els parlaments i per cloure el matí es va convidar de nou els i les assistents al refrigeri solidari. No podem sinó qualificar d’èxit l’activitat d’aquest matí de Festes de maig tant per la quantitat de gent que se’ns ha apropat com per les sensacions que novament el contacte amb la ciutadania ens aporten. Gràcies a totes i tots els que ho feu possible.

ERC obté la victòria al Poblenou-Besòs el 28-A!

Les eleccions al Congrés i Senat han deixat als barris del Poblenou uns boníssims resultats per a Esquerra Republicana de Catalunya. La formació republicana ha obtingut la victòria al Poblenou-Besòs, assolint 14.673 vots i un percentatge del 24,6% al conjunt dels sis barris, un increment del 33% respecte 2016. Aquests resultats situen a ERC com a primera força, superant al PSC en més de 200 vots. Els sufragis rebuts situen el territori de la Secció Local de Poblenou-Besòs per sobre del resultat d’ERC al conjunt de la ciutat de Barcelona (23,1%). Fent el desglossament per barris trobem que ERC ha estat primera força a quatre dels barris. El Poblenou amb un 30,5% dels vots ha esdevingut el barri amb més vot a ERC de la ciutat; al Parc i la Llacuna, hem obtingut la primera posició amb un 25% dels sufragis; Diagonal Mar i el Front Marítim amb un 24,8% i, en darrer lloc, la Vila Olímpica, on ERC ha reunit el 24,3% dels suports. Esquerra Republicana també ha estat segona força a Provençals del Poblenou, amb un 21,3% dels vots (on el PSC ha estat primera força per ). Finalment els resultats al Besòs i Maresme (15,5%) han estat espectaculars, pujant 6,6 punts, amb un increment del 74%, obtenint una tercera posició.

Apoderats, gràcies per ser-hi!

Els bons resultats obtinguts per ERC Poblenou-Besòs a tota Catalunya i especialment als nostres barris han eclipsat, lògicament, un fet totalment remarcable. Durant la jornada electoral del passat 28 d’abril, una vuitantena d’apoderades d’ERC van treballar de valent als 17 col·legis electorals dels sis barris del nostre territori. Mai, a banda del 21D en què concorríem en una situació del tot excepcional, no havíem tingut tants apoderats i, també cal dir-ho, mai aquests havien tingut tanta i tanta feina. El treball immens que varen realitzar aquestes persones des de l’obertura de les seus electorals fins al tancament dels escrutinis fou del tot encomiable. Acompanyar, informar, ajudar i col·laborar en el desenvolupament de tota la jornada, sovint no en les millors condicions d’espai, ni amb el millor coneixement del funcionament general per part dels responsables de l’administració, ni amb l’afluència de votants que, sobretot al matí, va ser torrencial. Res, res va desanimar els nostres voluntaris i voluntàries. A molts ja els vàrem agrair personalment la feina en la celebració dels resultats de diumenge a la nit però és just que fem públic i extensiu el nostre profund agraïment a la resta. 14.673 gràcies.  

Provençals del Poblenou, un barri oblidat

En aquesta legislatura, el barri de Provençals ha caigut en l’oblit del govern del Districte i de Barcelona. Fa anys que ERC Poblenou-Besòs, per exemple, reclama solucions sobre el manteniment de la Gran Via, Can Ricart, la obertura dels carrers que falten o temes com el carrer Perú i la seva continuació sota el nom de Paraguai. La manca de seguiment i ordenació del trànsit d'aquest carrer, i del pas de vianants a les sortides dels col·legis -recordem que és concentren uns quants col·legis en aquesta zona-, la manca de manteniment de l’arbrat i jardins, així com, en especial, la manca d’il·luminació, són només algunes de les greus mancances d’aquests dos carrers. Per ajudar a pal·liar-ho, i després de parlar amb el veïnat, com per exemple reunint-nos amb l’Associació de Veïns Paraguai-Perú i el seu president Hilario Cabezas, el prec d’ERC Sant Martí al darrer Plenari del mes de març va ser sol·licitar la remodelació del carrer Paraguai (que va de Josep Pla a Rambla Prim) aprofitant que s’estan fent les obres de la remodelació del tram de Pere IV de la mateixa zona, i així evitar molèsties a la nostra ciutadania. La resposta del Govern va ser la desestimació, es a dir, rebutjar el prec. Com es diria en l’infame judici als nostres presos polítics: “no hay más preguntas señoria”. La Ajuntament de Barcelona necessita més previsió, preparació, experiència, rigor, competència i visió global. Una Capital republicana que transformi, complint i no decepcionant amb promeses incomplertes del “sí” a tot, perquè això no és bona gestió, és populisme. Som-hi!

Sant Jordi a la Rambla del Poblenou!

Qualsevol Sant Jordi és un repte per a les entitats, associacions, forces polítiques i llibreries que omplen els nostres carrers de vida, lluita i és clar, de roses i llibres. Un repte que és encara major si el dia es lleva rúfol, fresc i des de primera hora ens obsequia amb uns ruixats primaverals que podrien haver-nos dut al desànim. No va ser aquest el cas dels i les voluntàries del casal d’ERC Poblenou-Besòs que des de bon matí i fins més enllà de les nou del vespre varen estar al peu del canó per muntar, atendre i desparar l’estand que estava situat a la Rambla del Poblenou, entre Pere IV i Pallars. En aquest Sant Jordi marcat per un campanya electoral múltiple podem dir que la presència d’ERC Poblenou-Besòs ha estat el millor acte central que ens podem imaginar. Tot i que al matí, a causa del temps, als veïns i veïnes els va costar d’atansar-se a la Rambla, ja a partir de migdia es va veure clar que la tarda seria ben concorreguda. Per aquesta diada tant especial, a banda de la parada informativa amb tot el material de campanya i roses, vam desplegar un espai d’activitats infantils on es convidava a mares, pares i infants a gaudir d’una estona amb nosaltres tot fent dibuixos per a emportar, o que convertíem en unes xapes ben acolorides amb motius propis del dia. A més a més, a la tarda s’hi va incorporar una sessió de maquillatge per a infants que va arrodonir la proposta. El resultat de tot plegat: una gernació de gent que s’atansava a la nostra parada. La idea va ser doncs un èxit i ho fou sobretot gràcies a l’esforç de tots i totes les companyes que un cop més han dedicat temps, posat voluntat, esmerçat forces i compartit lluita a peu de carrer. Ens veiem diumenge a les urnes!  

Parades als barris de el Besòs i el Maresme i Provençals

El dissabte 6 d’abril va ser un matí intens, de multiparades d’ERC, en el marc de la campanya: "Omplim els carrers de parades republicanes". La secció local de Poblenou-Besòs va fer dos parades, una a la cruïlla del carrer Llull amb Rambla Prim i una segona parada a la Gran Via amb Rambla Prim. Vam comptar amb en Gerard Gómez del Moral, diputat al Parlament de Catalunya, i número 6 de la llista al Congrés dels Diputats en les properes eleccions del 28 d’abril i en Robert Masih Naha senador al Senat d’Espanya i candidat a les llistes del senat a les properes eleccions del 28 d’Abril.   Continuant amb la tasca iniciada el proppassat 24 de novembre, data en la que vam organitzar una jornada amb veïns, veïnes i representants d’entitats dels barris de Poblenou, el Parc i la Llacuna, Besòs i el Maresme, Provençals del Poblenou, la Vila Olímpica i el Front Marítim i Diagonal Mar a Can Gili Nou per treballar propostes que es recolliran al programa per a les properes eleccions municipals on es van recollir 120 propostes de millores dels nostres barris, es manté la  dinàmica de recollir totes les aportacions fetes pel veïnat  pel que fa al manteniment d’espais públic. El cap de setmana següent, dissabte 13 d’abril, vam fer una parada a Gran Via amb Bac de Roda. Vam aprofitar per parlar amb els comerços de la zona així com per recollir totes les propostes dels veïns i veïnes que es van apropar a la parada.      

I tu, ja tens el llaç al balcó?

Hola! Tens un balcó poc reivindicatiu? Doncs és el moment de posar-hi un llaç! Des d'ERC Poblenou-Besòs posem a disposició de tot el veïnat dels nostres barris llaços per a guarnir balcons i finestres! Podeu recollir-lo al Casal Roc Boronat (C. d'Espronceda, 76). Horari: - Dilluns de 19 a 21 hores. - Dimarts de 17 a 19 hores. - Dimecres de 17 a 19 hores. - Dijous de 17 a 19 hores. I a la parada de Sant Jordi del proper 23 d'Abril, de 10 a 20h, a Rambla del Poblenou 107.