Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Totes les notícies

Finalitza la consulta sobre la Superilla del Poblenou

S'ha realitzat els darrers tres diumenges la consulta veïnal organitzada per la Plataforma d’Afectats per la Superilla. Tots els veïns de la superilla i del barri en general han pogut votar en les urnes habilitades en dos punts de la Rambla del Poblenou. La pregunta era la següent: "Estàs d'acord amb aquest projecte de superilla implantat al barri?", i la resposta "sí" o "no". Als punts de votació es disposava de tres urnes; la primera per als veïns de l'àrea de la superilla i els carrers adjacents, compresa entre els carrers d'Àvila, Bilbao, Llull i Tànger, la segona per als veïns del Poblenou de fora d'aquest perímetre, i la tercera urna per als treballadors d'empreses i comerços de la superilla. La consulta sobre la prova pilot de superilla va finalitzar ahir amb el recopte dels vots, amb un resultat de 1.517 vots en contra del projecte i 218 vots a favor. En aquest sentit, es visualitza entre els votants la disconformitat amb l'actual projecte de superilla. Des d'ERC Poblenou-Besòs hem recolzat l'organització d'una consulta en visibilitzar-se l'immobilisme del govern municipal en aquesta qüestió. Disposem, alhora, d'una proposta de superilla elaborada a partir del debat intern, on definim com podria ser la zona de l'actual projecte. El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha reclamat al govern Colau que "escolti els veïns i tingui en compte els resultats" de la consulta veïnal sobre la superilla del Poblenou.  

La Vila Olímpica diu NO a l'Alberg

Aquest dimecres dia 24 de maig finalitzava la Consulta sobre l'Alberg de Vila Olímpica. Els resultats finals han constatat la oposició veïnal al projecte endegat a l'Avinguda Icària. El 97% dels veïns de la Vila Olímpica que han participat en la consulta veïnal organitzada per l’associació de veïns de la Vila Olímpica s’han pronunciat en contra del macroalberg de 400 places. En la consulta, que es va obrir el 3 de maig passat i es va acabar ahir, hi ha participat el 20,88% del cens electoral de les últimes eleccions municipals, en total 1.297 veïns. Davant aquests resultats, el president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, va instar l’Ajuntament a que reculli aquest resultat i negociï amb la propietat de l'immoble, i ha avisat que, si no ho fa, recorreran als tribunals amb un contenciós administratiu, que preveuen presentar en un termini d'un mes si l'executiu municipal no impulsa la negociació. Giró ha avisat que tenen el contenciós preparat i que preveuen dirigir-lo a qui va atorgar la llicència, i ha afegit: "No diem que la llicència estigui malament, sinó que està mal concedida. Hi ha elements que veiem amb un pes contundent perquè no es dugui a terme". Des d'ERC Poblenou-Besòs volem felicitar a l'Associació de Veïns de Vila Olímpica per la gran tasca desenvolupada amb la organització -que ha comptat amb tot el nostre suport- de la consulta i amb la perseverància a l'hora de defensar el "NO" a l'Alberg. Aquesta participació veïnal ha estat el resultat dels incompliments del govern municipal que com recorda Giró "ERC va condicionar el seu suport al Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (Peuat) al fet que el govern municipal estudiés jurídicament totes les opcions i contemplés la possibilitat de realitzar una consulta", un extrem que al final el govern municipañ va descartar, incomplint el seu acord.  

Declaració Institucional: 40è aniversari de la primera manifestació LGTB a Barcelona

Declaració Institucional presentada al plenari de l'Ajuntament de Barcelona. El 26 de juny de 1977, més de 5.000 persones del col·lectiu LGTB i de diverses organitzacions polítiques i sindicals van recórrer la Rambla en el que va ser la primera manifestació de l’Orgull celebrada a Barcelona i a l’Estat. Aquesta marxa va ser organitzada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), que s’havia fundat dos anys abans i que en aquell moment encara no havia estat legalitzat com a associació, i tenia com a lema “Nosaltres no tenim por. Nosaltres som”. Malgrat el seu caràcter pacífic, la manifestació va ser durament reprimida per la policia, provocant una detenció i diversos manifestants ferits i generant un fort impacte a nivell internacional. Un dels objectius d’aquesta mobilització era exigir la derogació de la “Llei de perillositat i rehabilitació social”, aprovada pel règim franquista el 1970 i que recollia el testimoni de la “Ley de vagos y maleantes”, destinada bàsicament a la repressió de les persones homosexuals durant la dictadura. Amb la Llei de perillositat social, el franquisme es dotava d’una nova eina legislativa per perseguir el col·lectiu LGTB i castigar-lo amb multes i penes de fins a 5 anys de presó o permetre l’internament en psiquiàtrics destinats a “la rehabilitació de l’individu”. Aquesta llei va ser parcialment derogada el 1978 però la seva derogació total no es va fer efectiva fins l’any 1995. 40 anys després d’aquesta mobilització, és el moment de mirar enrere i commemorar un esdeveniment clau en la lluita pels drets civils a la nostra ciutat i en l’apoderament del moviment LGTB del nostre país. Una mostra d’això és l’atorgament per part de l’Ajuntament de la Medalla d’Honor de la Ciutat 2016 al FAGC, fruit dels més de 40 anys de lluita incansable pels drets i les llibertats del col.lectiu LGTBI.   DECLARACIÓ INSTITUCIONAL  El Plenari del Consell Municipal de Barcelona acorda: Primer.

ERC Poblenou-Besòs preguntem al govern del districte si acceptarà el resultat de les consultes ciutadanes

Durant el mes de maig es realitzaran dues consultes organitzades per la societat civil, una sobre l'alberg de la Vila Olímpica i una altra sobre la superilla del Poblenou. El passat 10 de maig al plenari de Districte de Sant Martí vam instar al govern del districte a "acceptar i fer seu el resultat de les consultes", a través d'una pregunta formulada per la nostra consellera portaveu d'ERC al Districte de Sant Martí Lourdes Arrando.   Arrando va interpel·lar al govern acusant-lo d'actuar diferent a com ho feien en campanya electoral: "El seu govern va fer una campanya en que el tema estrella era el de donar la veu als veïns i les veïnes, de fet, sempre que poden continuen presumint de ser una mena de govern del poble i per el poble", però ara "s’emparen darrere de normatives i reglaments per no donar veu a la ciutadania”.   La consellera d'ERC també va remarcar que els responsables del govern municipal "estan generant conflictes allà on no hi havia", en referència a l'alberg i a la superilla.   A continuació trobareu la pregunta presentada i la intervenció de la nostra consellera portaveu Lourdes Arrando.   PREGUNTA AL PLENARI:   Si el govern del Districte de Sant Martí acceptarà i farà seu el resultat de les consultes ciutadanes anunciades i dutes a terme des del moviment veïnal, en referència a l’alberg de la Vila Olímpica i de la Superilla de Poblenou.   INTERVENCIÓ DE LA CONSELLERA:   A l’informe del Regidor diversos grups municipals els hi ha dit que vostès estan generant conflictes allà on no hi havia doncs ara en parlarem de dos, L’Alberg de la Vila Olímpica i la Superilla del Poblenou.   Ja els he dit anteriorment i, malauradament, en diverses ocasions: si vostès haguessin escoltat els veïns i veïnes segurament no ens trobaríem en aquest punt.   He de reconèixer que confiava en que vostès escoltarien i respectarien el que els veïns i veïnes els hi diuen. Però no és així.   El seu govern va fer una campanya en que el tema estrella era el de donar la veu als veïns i les veïnes, de fet, sempre que poden continuen presumint de ser una mena de govern del poble i per el poble, el que succeeix és que el seu poble es limita a unes cent i escaig mil persones del milió sis-cent mil ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

Festes de Maig al Poblenou amb Oriol Junqueras i molts més!

Benvolgudes i benvolguts, Us volem convidar aquest dissabte 20 de maig a l'acte "Una ciutat al servei de les persones" que s'organitza amb motiu de les Festes de Maig al Poblenou i que comptarà a les 12:00h amb la presència i parlaments d'Oriol Junqueras, Alfred Bosch, Maite Aymerich, Rosa Funtané, Oriol Lladó, Pau Morales i Valèria Aznar. Des de les 11:00 i fins les 14:00h comptarem també amb activitats infantils, batucada, vermut i concert de Miquel del Roig. Us esperem dissabte! ERC Poblenou-Besòs

Sortida a Sant Esteve de Sesrovires, el dissabte 27 de maig.

El proper 27 de maig, torna la Festa Republicana del Baix Llobregat i l'Hospitalet d'Esquerra. En aquesta ocasió, la trobada es celebrarà a Sant Esteve Sesrovires. Al llarg del dia s'organitzaran diferents activitats així com un dinar de germanor i la benvinguda a la nova militància i reconeixment als 25 anys de militància a Esquerra Republicana.  Comptarem amb la presència de Oriol Junqueras, Anna Simó, Joan Tardà, Meritxell Serret, Gabriel Rufian i Teresa Jordà entre d'altres  Activitats infantils  10h a 14h Inflables (Pàrquing Casino) Festa de l’escuma i actuació del grup infantil (Plaça de la Vila) De 10h a 12h Globus captiu. Pista Volei Sorra. Davant Camp de Futbol.  Carpes amb debats sectorials  11h. Benestar social amb Som Energia, PAH, Anem a Mil, Renda Garantida, Chakir el Homrani. 11h. Media Ambient i Pagesia amb Meritxell Serret, SOS Delta, Unió de Pagesos   12h. Entitats sobiranistes amb Marta Vilalta, ANC, Súmate, Òmnium  12h. Educació amb Anna Simó, FAPAC USTEC-IAC, CGT, CCOO, Josep A. Andres (professor FP) 12h. Pensions amb Josep Ginesta i Marea Pensionista 12h. Igualtat amb Teresa Jordà i Feministes per la Independència 13h. Salut amb Toni Comín, Alba Vergés, Ildefonso Garcia de la Fuente, Maria Carmen Copado, Eliana Lopez 13h. Immigració amb Oriol Amorós, UCFR, Stop Mare Mortum 13h. Discapacitats amb Sumem 13h. Sindicats amb Josep Ginesta, UGT, CCOO, Intersindical CSC   13h. Vermut popular   14. 30h Dinar popular  Cal comprar els tiquets (15euros)    18.30h Acte central: Oriol Junqueras, Gabriel Rufian, Anna Simó, Carme Rallo (Alcaldessa Sant Esteve) Jordi Albert i Caballero (President de la Federació Comarcal d’ERC Baix Llobregat i L’Hospitalet)   20h Concert amb Miquel del Roig Pantalla gegant futbol final copa rei Barça, amb Dj PD EFE DJ OGT 

Jordi Coronas: 'Seguim lluitant per tancar tots els pisos turístics il·legals'

  Barcelona comptarà a partir d'ara amb 40 visualitzadors per detectar i sancionar HUT's il·legals   El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha valorat aquest matí el reforç que farà la ciutat per lluitar contra els pisos turístics il·legals i que es concreta en 20 visualitzadors nous per detectar oferta il·legal. Coronas ha assegurat que "cal acabar amb l'activitat que està al marge de la regulació, i a més pressió d'inspecció, més difícil serà que algú opti per una activitat il·legal".    El republicà ha recordat que aquesta activitat no només afecta el sector turístic sinó que incideix en altres aspectes com l'increment del preu dels lloguers. Coronas ha explicat també que l'acord preveu arribar fins als 110 inspectors l'any vinent, una xifra que "ha qualificat d'acceptable per combatre la il·legalitat" pel que fa als allotjaments turístics. "Allò que fa uns mesos semblava impossible s'ha acabat demostrant que és perfectament viable", ha sentenciat Coronas.   Així, Barcelona passarà aquest mes de maig de 20 a 40 visualitzadors de pisos turístics il·legals, una de les condicions que va posar ERC en la negociació del Pla d'Allotjaments Turístics (PEUAT). Es doblarà, per tant, els efectius per lluitar contra l'oferta turística il·legal. 

Proposta d'ERC Poblenou-Besòs per a l'actual 'Superilla' del Poblenou

El present article vol ser una exposició argumentada de les propostes que des d’Esquerra Republicana de Catalunya al Poblenou-Besòs es realitzen per a abordar els canvis en l’espai públic derivats de la implementació de la ‘Super-illa’ al Poblenou. En primer lloc volem realitzar una contextualització de la zona afectada pel planejament ja implementat i la problemàtica relacionada. A partir d’aquest context, es plantejaran en segon lloc les propostes que considerem adequades per als diferents àmbits –mobilitat, xarxa viària, espai públic, etc.-. La justificació de la seva conveniència es fa en base a la observació participant de la prova pilot, realitzada entre setembre de 2016 i l’abril de 2017, les dades aportades pel propi Ajuntament de Barcelona, diverses fonts documentals i els debats interns realitzats.   Context i entorn: Zona d’implementació La zona d’implementació de l’actual ‘superilla’ del Poblenou és delimitada pels carrers Llacuna, Tànger, Badajoz i Pallars. La zona, que segueix la trama Cerdà, és singularitzada pel pas del carrer Pere IV, l’antiga carretera de Mataró que creua en diagonal la part inferior de l’àrea d’implementació de l’actual pacificació. Un factor a considerar és la proximitat de la zona a la Rambla del Poblenou, zona ja parcialment pacificada i amb molta activitat comercial i social, i que fa de barrera a la circulació horitzontal en certs punts. En canvi, la zona on s’ha plantejat la primera ‘superilla’ en trama Cerdà –convé recordar la experiència de Gràcia una dècada enrere-, és una zona de nova construcció en la seva majoria i amb poca activitat econòmica i escàs ús ciutadà de l’espai públic. La presència de l’escola, la Fundació Vila Casas, la UPF i altres empreses en el seu perímetre aporten bona part del moviment de la zona.  En aquest sentit, la implementació del model de pacificació de la ‘Super-illa’ ha resultat poc satisfactòria per múltiples motius que hem volgut resumir aquí: Decepció d'ERC Poblenou-Besòs amb l'actual 'Super-illa' No és la crítica realitzada, però, una crítica sense una proposta al darrere.

Alfred Bosch visita les votacions de la consulta sobre l'alberg de la Vila Olímpica

El president del grup municipal d’ERC-Barcelona, Alfred Bosch, i la consellera portaveu d’ERC al districte de Sant Martí, Lourdes Arando, han visitat aquest dimarts per la tarda les votacions de la consulta sobre l'alberg de la Vila Olímpica. Bosch ha exigit a Ada Colau que "respecti el resultat de la consulta sobre l'alberg" i que acati el que els veïns i veïnes han decidit lliurement. El republicà s'ha mostrat totalment a favor de l'acció dels veïns de la Vila Olímpica, i ha lamentat que "el govern de la ciutat no doni suport a aquesta consulta". Bosch ha recordat que el pacte del PEUAT a què van arribar els republicans amb el govern incloïa "buscar una solució amb els veïns per aturar el projecte d'alberg, i en cas que no es pugui, fer una consulta veïnal". "Demanem a Ada Colau que compleixi i accepti el resultat de les urnes".  "Estar a favor de les consultes i de la participació ciutadana vol dir donar suport, per exemple, a aquesta reivindicació de la gent de la Vila Olímpica", ha assegurat Bosch, que ha lamentat que "el govern només promou aquelles consultes que li interessen, i no totes les que sorgeixen des de la base".