Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Totes les notícies

Poblenou-Besòs acaba la campanya amb una xocolatada popular

Aquest diumenge hem celebrat un dels actes principals de la campanya d'Esquerra Republicana als barris del Poblenou-Besòs, "El Poblenou per la República". Una gentada de veïns i veïnes es van apropar a les nostres parades, van participar en la gran xocolatada i es van sumar als nostres convidats en les seves les posteriors intervencions en l'acte. Després de les paradetes informatives i de campanya, es va començar la xocolatada a les 12h i, finalment, van començar els parlaments entre gran atenció del veïnat, que va omplir la rotonda en escoltar els convidats: la nostra militant i secretària d'Administracions amb la Justícia Patrícia Gomà, els candidats a diputats del Parlament de Sant Martí (Pep Cruanyes, Sandra Rodríguez i Meritxell Caralt) i el també candidat Gerard Gómez del Moral.

Gran resposta popular per defensar el 21D.

Sota la premissa de defensar el resultat de les eleccions del 21D, ERC ha posat en marxa una campanya de captació de persones que per diversos motius, volen participar de manera activa en la jornada electoral. Aquesta xarxa d’apoderats, mirarà de preservar la netedat de l’escrutini i alhora, servirà per elaborar un recompte paral·lel a l’oficial, que eviti qualsevol intent de tupinada i/o manipulació dels resultats. A la crida d’apoderats realitzada des d’ERC, s’han presentat uns 19.800 a tota Catalunya, dels quals, uns 400 s’han inscrit a la secció local del Poblenou-Besòs. D’aquest últims, uns 300 participaran directament en els 18 col·legis electorals dels nostres barris, perfectament acreditats i formats per les persones que conformen el nostre Casal. ERC vol agrair a tots i totes la col·laboració i la voluntat, que desinteressadament, han posat al servei de la defensa dels principis republicans i dels resultats. El grup d’apoderats és un grup heterogeni, format per una gran diversitat d’àmbits laborals i professionals i amb diferents motius per ser-hi. La nit electoral, un cop fet l’escrutini i recollides les actes d’escrutini de cadascuna de les urnes de tots els centres, tindrà lloc una trobada d’apoderats i responsables electorals al local de l’associació de veïns de Vila Olímpica, a Can Gili Nou, situat al carrer Taulat número 3 de Barcelona, on podrem agrupar tota la documentació electoral i, sobretot, les actes d’escrutini de totes les meses, fer un recompte per col·legis i barris. Un cop tinguem les dades les passarem a un àmbit superior, per continuar el recompte electoral i defensar qualsevol diferència que es pugui donar amb l’escrutini oficial. Des d’ERC Poblenou-Besòs volem agrair l’esforç de tantes persones que tan generosament han posat la disposició del seu temps per una causa tan digna i honorífica, que segurament valoraran tots aquells que tenen responsabilitats polítiques i públiques.

Visitem el mercat de la Unió del Poblenou

Amb motiu de la campanya electoral del 21D, ahir divendres, membres del Casal d’ERC del Poblenou-Besòs, acompanyats per alguns candidats al Parlament de Catalunya i la nostra consellera portaveu del Districte, la Lourdes Arrando, hem visitat el mercat de la Unió, l’Eix comercial de Mariano Aguiló i uns dels comerços més emblemàtics de tot el Poblenou, l’orxateria El Tio Che. Aquesta visita, es circumscriu dins l’aposta d’ERC pel comerç de proximitat, al que donem màxima prioritat envers altres tipus d’establiments comercials de gran superfície i dels que ja tenim alguns exemples als nostres barris. Destacar que la visita al mercat ha estat gràcies a les facilitats que hem tingut per part del seu president, l’Emili Puchal, amb el qual hem pogut parlar de la vitalitat dels comerços allà instal·lats i dels vincles veïnals i de proximitat que es creen al voltant de les parades del mercat. Hem continuat el recorregut per l’Eix Mariano Aguiló acabant a El Tio Che, on hem pogut comprovar que els poblenovins no deixen de banda el comerç de proximitat, on el coneixement entre el client i el propietari es vital per la convivència i la relació d’aquests vincles de confiança. Celebrem l’activitat i vitalitat del nostre comerç al barri del Poblenou.   

Encartellada dels candidats d’ERC Barcelona al Poblenou

Els candidats de la llista d’Esquerra Republicana per Barcelona a les eleccions del 21D, l’Eva Baró, en Gerard Gómez del Moral, el Robert Fabregat, la Pilar Vallugera i l’Alba Metge, han visitat avui el barri Poblenou dins els actes programats de la campanya electoral. Per aquest motiu s’ha fet la tradicional enganxada de cartells a diferents punts de la Rambla i de l’Eix Pere IV. Tanmateix, els candidats s’han mostrat convençuts de que serem la primera força al Parlament de Catalunya. Els companys han compartit, amb els membres del casal d’ERC Roc Boronat i, també amb els veïns que passejaven pels carrers, diferents arguments i propostes del programa electoral, amb el que ERC es presenta a aquestes eleccions.  En definitiva, els candidats han donat força al missatge de campanya i, des d'ERC Poblenou-Besòs, valorem molt positivament la seva presència, i ens ajudarà al creixement polític de la nostra formació al barri.  

Obertura del carrer Cristóbal de Moura

El govern municipal ha presentat aquesta setmana el seu pla per a la definitiva obertura del carrer Cristóbal de Moura, un llarga reivindicació dels veïns que ERC va incorporar en el seu programa electoral de 2015. Celebrem la presentació del projecte i els terminis fixats i esperem que aquests es compleixin, conjuntament amb la propera culminació de les obres a l’antic complex industrial de Ca l’Alier. La proposta plantejada va en la línia d’una pacificació i augment del verd urbà molt considerable cosa que correspon amb el nou model de ciutat que tots desitgem, no obstant, caldrà posar en valor la importància del carrer Cristòbal de Moura. Aquesta via ha de ser considerada com un dels eixos del barri de Provençals del Poblenou i Besòs-Maresme, que s’estén fins a Sant Adrià del Besòs creuant el riu. Caldrà vetllar perquè el projecte actual no hipotequi futurs eixos de transport públic, i pugui esdevenir un eix vertebrador d’aquesta zona de la ciutat. Aprofitant l’avinentesa volem reclamar també la obertura del carrer Venezuela, actualment tallat en la seva part propera a la Rambla Prim, una obra llargament reivindicada per l’AAVV del Maresme.  

Nou web de campanya d'Esquerra Republicana

La campanya electoral avança frenèticament i ja estem a només 7 dies de les eleccions del 21 de desembre. Esquerra Republicana ja ha fet públic el seu programa electoral (el pots consultar aquí) i ha llençat un web de campanya: La democràcia sempre guanya. En la nova pàgina podràs trobar espots electorals (també pots veure'ls tots al canal de YouTube), els compromisos de la candidatura amb la ciutadania i un resum de les mesures republicanes i del nostre projecte d'esquerres per a aconseguir un país amb justícia social. Es tracta d'un programa ambiciós que preveu mesures com l'impuls d'una banca pública i de l'inversió pública en innovació, lluitar contra la corrupció, abaixar els impostos a les rendes més baixes i apujar els de les transmissions patrimonials de gran valor, noves mesures contra la pobresa energètica i l'exclusió social, la reforma horària i un nou projecte d'acollida i refugi. Al web de campanya, també hi pots trobar informació dels nostres candidats a les eleccions. La llista de Barcelona està encapçalada per Oriol Junqueras i Marta Rovira. En formen part diversos consellers del govern democràtic previ al cessament suposadament emparat en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, com ara el número 5 de la llista Carles Mundó, figura clau en l'assoliment del tancament de la presó Model, o Toni Comín (número 7), que ha liderat importants reformes al capdavant d'un Departament de Salut on s'han començat a revertir les retallades i a dotar de més recursos els serveis d'atenció primària i salut mental, millorant també les condicions laborals i fent noves contractacions. La candidatura també compta amb membres d'altres partits i plataformes, com ara l'exconseller del PSC Ernest Maragall (número 15), i també amb independents. Destaquen l'escriptora Jenn Díaz (número 8), l'activista per les persones refugiades i impulsor de la campanya "Casa nostra, casa vostra" (que va organitzar la manifestació de suport als refugiats més multitudinària del món) Rubén Wagensberg (número  9) i l'especialista en diversitat i integració Najat Driouech (número 10).

Presents al carrer! Ja tens el teu llaç?

Des d’ERC Poblenou-Besòs entomem amb energia la precampanya per a guanyar unes eleccions il·legítimes i tombar el 155 a les urnes. També és moment de reclamar la llibertat dels presos polítics i les oportunitats que comporta l’establir la nova república. És per aquests motius que en les darreres setmanes hem estat molt presents al carrer, ja sigui a la Rambla del Poblenou, al nostre casal o les properes cites. En els propers dies ens podreu trobar a Marina/Pujades (el 26 de novembre d’11 a 14h), a Gran Via 1066 (el 10 de desembre d’11 a 14h) i a la Rambla del Poblenou amb els nostres candidats el proper 17 de desembre durant tot el matí. A les parades us podreu apuntar com a apoderats, i també aconseguir xapes i llaços grocs com els de la imatge. Us hi esperem!  

Fes-te apoderat el 21-D!

Ets del Poblenou, Besòs i Maresme, Vila Olímpica, Parc i Llacuna, Provençals o Diagonal Mar? Et vols assegurar que les eleccions del 21D siguin netes? Ara és el moment de viure les votacions des de la mobilització fent-te apoderat! La funció dels apoderats en un procés electoral és garantir la netedat i les bones pràctiques en el desenvolupament de les eleccions tot fent d’observadors de les votacions en representació de partits i entitats. Des del Casal Roc Boronat et convidem en aquest sentit a assistir a la primera trobada de cara a preparar les eleccions del 21D i les persones que vulguin ser apoderades aquell dia. El Casal Roc Boronat farà apoderats per Esquerra Republicana, però ha establert amb els altres partits independentistes el mecanisme per a fer el traspàs d’informació si algú desitja o se sent més còmode sent apoderat per un altre partit. La primera trobada per a poder-nos conèixer tots plegats i informar-nos de què comporta ser apoderat serà el propers dies 2 de desembre a les 11:00 hores o el 3 de Desembre a les 18:00 hores al Carrer d’Espronceda 76. Serà un bon moment per conèixe’ns i resoldre dubtes sobre la funció i tasques dels apoderats. Envia un correu a poblenou@esquerra.cat i et contactarem!    

PER UNA REPÚBLICA FEMINISTA LLIURE DE VIOLÈNCIA MASCLISTA

El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, es posa novament de manifest que una societat igualitària i garant del respecte dels drets humans no és possible quan la meitat de la població és reiteradament discriminada, violentada i assassinada simplement per la seva condició de DONA.   Aquest any, s'han produït 22 feminicidis als països catalans i la línia d'atenció a les dones en situació de violències del principat, ha rebut 4252 trucades durant els 5 primers mesos d'enguany.   L'1 d'octubre, l'estat espanyol va exercir una brutal repressió contra les persones que exercien legítimament el seu dret a vot. Les dones van patir doblement aquesta violència, ja que va estar plegada d'agressions sexistes cap a dones de totes les edats. Catalunya ha decidit fugir d'un estat arcaic i retrògrad que no dóna solució a les seves problemàtiques. La ciutadania no pot permetre's viure en un estat a on la violència masclista sols és considerada com a tal quan qui l'exerceix és la parella o l'exparella de la dona. Que no atorga ni la meitat d'ordres de protecció i allunyament a les dones i infants víctimes de violència. Ni en un estat a on es retalla la Llei d'Igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel Parlament de Catalunya i sorgida del consens social.   Per poder revertir aquesta situació, la República Catalana és més necessària que mai. Necessitem un estat impregnat de valors feministes que faci ús de totes les eines que tingui a l'abast per acabar amb aquesta xacra. Tant pel que fa als casos més flagrants -els assassinats i les violacions- com també totes aquelles violències simbòliques i quotidianes -com la invisibilització de les dones o la hipersexualització dels seus cossos- que suposen un menyspreu, una discriminació i una desigualtat cap a les dones.   Àngela Davis afirmava: "Radical vol dir simplement anar a l'arrel del problema". L'objectiu del moviment feminista és precisament lluitar per arrencar l'arrel del sistema heteropatriarcal i un nou estat suposa una oportunitat per fer-ho possible.