Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Totes les notícies

17a Assemblea Local d’ERC Poblenou-Besòs

Benvolgut / benvolguda, D’acord amb els Estatuts d’ERC, em plau convocar-te a la 17a Assemblea Local d’ERC Poblenou-Besòs que celebrarem el dilluns 21 de gener de 2019 a les 18.50 hores a la Sala d’actes de la biblioteca  de Can Saladrigas, carrer del Joncar, 35. Amb la següent proposta d’ordre del dia:  Elecció de la Mesa. Aprovació de l’ordre del dia. Aprovació de l’acta anterior. Informe econòmic, presentació del pressupost de 2019 i votació. Informe de la Presidència sortint i votació. Presentació de candidatures a la presidència de la Secció Local. Votació a la presidència de la secció Local. Proclamació de la candidatura guanyadora. Torn de paraules. Cloenda. Us recordem que per poder participar amb dret a vot a l’Assemblea Local cal que estigueu al corrent de pagament una setmana abans de la data de celebració, en aquest cas el 14 de gener de 2019. Els simpatitzants i amics d’ERC Poblenou-Besòs, podran participar amb veu però sense vot. Així mateix us informem que per poder accedir a un càrrec orgànic caldrà estar al corrent del compliment de la Carta Financera. El termini màxim de lliurament de candidatures a la Presidència i Executiva local serà el 14 de gener a les 19:00 hores. Les candidatures és lliuraran presencialment a la Comissió Organitzadora al casal Roc Boronat (Carrer d’Espronceda 76). Aquestes s’hauran d’entregar amb la signatura de conformitat de totes les persones integrants i han d'incloure un programa d'actuació. Per a dubtes o aclariments podeu adreçar-vos a la Comissió Organitzadora. Margarita Serra i Mestre, Marina Delgado i Díez, Valèria Aznar i Sebastià poblenou@esquerra.cat   Atentament,  Jordi Rallo i Casanovas President d’ERC Poblenou–Besòs 

Consell Plenari de Districte de Sant Martí

El passat dimarts 27 de novembre es va celebrar la sessió ordinària del plenari del Consell de Districte de Sant Martí, una de les sessions més crítiques amb l’acció de govern municipal que es recorden en els darrers temps. Nombroses entitats veïnals i col·lectius de defensa d’interessos ciutadans del districte van fer sentir el seu malestar pels vaivens en diferents decisions de calat del consistori actual.   Especialment qüestionada va ser la proposició del grup al govern en què es demanava l’aprovació del pacte Cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible. Un pacte que fa una revisió el 22@, llargament demanda pels veïns i veïnes, però que no ha comptat amb una part significativa de les entitats veïnals afectes i que s’ha subscrit sense informar els grups municipals. Excepte el grup de govern, cap grup municipal de districte hi va votar a favor.   Com en totes les sessions plenàries ERC Sant Martí a través dels seus consellers, Lourdes Arrando, Oriol Puig i Sergi Alcón, va presentar les seves proposicions, preguntes i precs que cerquen millorar la vida dels nostres veïns i veïnes i la qualitat dels nostres barris.   En aquesta ocasió es va presentar una proposició perquè el govern torni a posar a l’agenda del districte i al calendari d’inversions per a l’any 2019 les obres de millora del carrer Pallars, entre Marina i Joan d’Àustria, per millorar la seguretat de vianants i donar continuïtat a les voreres adjacents. Aquesta reivindicació llargament sostinguda pels veïns de la zona havia desaparegut de les inversions previstes en aquest mandat al·legant “reajustaments” que no s’expliquen si no és per una retallada pressupostària que el govern del districte es nega a reconèixer.   El grup municipal d’ERC Sant Martí també va presentar, en nom del Jovent Republicà, un prec en què es demanava al govern del districte que faciliti a tots els grups, en el proper plenari de març de 2019, un informe en què hi constin les accions, el calendari i el pressupost de les polítiques de joventut empreses en aquest mandat.

Més de 120 propostes a la jornada participativa del programa electoral!

El passat dissabte, 24 de novembre, una cinquantena d’amics, militants i representants d’entitats dels barris del Poblenou, el Parc i la Llacuna, Besòs i el Maresme, Provençals del Poblenou, la Vila Olímpica i el Front Marítim i Diagonal Mar ens vàrem trobar a Can Gili Nou per treballar les propostes que ompliran de contingut de proximitat el programa per a les properes eleccions municipals. Les jornades varen tenir un format molt dinàmic on totes les persones participants, un cop donada la benvinguda per part de la consellera portaveu d’ERC a Sant Martí, Lourdes Arrando, i la regidora adscrita al districte, Trini Capdevila, es varen dividir en tres grups per, sobre un mapa físic de cadascun dels barri del territori que abasta ERC Poblenou - Besòs, anar situant les propostes de millora, en àmbits com l’espai públic, els equipaments, l’urbanisme, la qualitat ambiental, la cultura, l’educació o les problemàtiques socials. Mentre els participants anaven bolcant les propostes uns relators les sintetitzaven i anotaven. Un cop acabat el treball per grups i després d’una pausa - esmorzar es varen presentar en plenari a tots els participants. En total es varen recollir més de 120 propostes, des d’accions de manteniment d’espais públics molt concrets a iniciatives per resoldre problemes d’abast de districte o ciutat. Per a la cloenda de les jornades es va comptar amb la presència del president d’ERC Barcelona, Robert Fabregat. Des d’ERC Poblenou - Besòs volem agrair especialment a totes les entitats que varen participar d’aquest matí de treball el seu interès i les seves valuoses aportacions. Va ser aquesta participació juntament amb la de militants i amics que ens permet afirmar que aquestes jornades han estat del tot reeixides. Podeu fer les vostres propostes de programa a poblenou@esquerra.cat

Eix Besòs: una proposta republicana des dels barris.

Diumenge 2 de desembre a les 12:00 hores es realitzarà un acte conjunt d’ERC Sant Adrià de Besòs i ERC Sant Martí, amb el suport de les dues seccions locals. L’acte conjunt es realitzarà a la Plaça 25 d’Octubre de Sant Adrià de Besòs. Comptarem amb la participació de l’Ernest Maragall i junts podrem gaudir d’una xocolata popular gratuïta a les 11.45 hores.  

Jornada participativa del programa electoral

Us convidem Dissabte 24 de novembre a la Jornada participativa del programa electoral per les properes eleccions municipals de Barcelona. ERC Poblenou-Besòs realitza una  jornada oberta a tothom a les 10:30 hores a Can Gili Nou (Carrer Taulat, 3).  

Ernest Maragall omple al Poblenou

El Conseller d’Afers Exteriors va ser el protagonista de la tarda del dilluns al Casal Roc Boronat, seu d’ERC Poblenou-Besòs, on una cinquantena de persones van assistir a les 18:30h per escoltar la seva proposta política per a Barcelona. A la trobada Ernest Maragall va anar desgranant alguns dels que seran els principals els eixos de la seva campanya i com aquests es relacionen amb els que considera que seran grans debats a la campanya de les municipals. Turisme, habitatge, educació i cultura, mobilitat o seguretat van ser alguns dels temes més tractats. Amb gent dreta dins la sala i també fora al carrer, Maragall va respondre les diferents preguntes realitzades pels assistents, on es van tocar des de les millores en accessibilitat a la ciutat fins a les polítiques LGBTI+ i de Drets Civils, passant per temes de sostenibilitat i medi ambient i moltes altres qüestions, totes elles rellevants per la ciutat. Es va aprofitar també per reivindicar des del casal la necessitat d’una bona mobilitat al Poblenou-Besòs, especialment amb la connexió del tramvia i el creixent problema del turisme excessiu als nostres barris. Finalment, convidant a amics militants i simpatitzants a participar a les primàries, una fotografia de família va servir per a tancar l’acte.  

Exposició fotogràfica d’en Robert Nebot “D’Icària a la Vila Olímpica”

El juny de 1986 l’Ajuntament de Barcelona aprova el projecte de Pla Especial de la Nova Icària. El 17 d’octubre de 1986, Barcelona és nomenada seu dels Jocs Olímpics de 1992, motiu que obre la porta a grans reformes del Front marítim de la ciutat i que alhora respon a les expectatives dels grans industrials en canviar la qualificació dels terrenys, que ara passen a ser residencials.   Industrials que havien traslladat les seves fàbriques a aquests terrenys, quan es van revalorar els terrenys del centre de la ciutat, perquè eren barats, tenien una estació de mercaderies i estaven prop del port de Barcelona. Tots aquests factors van propiciar que s’instal·lessin complexes fabrils de tots els rams. Industrials, que els anys 60, havien de modernitzar les fàbriques però van decidir traslladar-les i presentar a l’Ajuntament el Pla de la Ribera, aprovat per l’alcalde JM Porcioles i frenat per l’oposició ciutadana. Llavors va començar la decadència de la zona en anar canviant les activitats industrials però no els propietaris.    L’objectiu d’aquesta exposició fotogràfica és recuperar aquest trosset de Memòria històrica del Poblenou i mostrar com es pot esborrar absolutament un barri tan important com ho va ser La Manchester Catalana.   Podeu visitar l’exposició fotogràfica al Casal de Barri de Can Gili Nou, fins el 9 de novembre.  

Visitem la Fira d'Entitats del Besòs i el Maresme

El passat 6 d’octubre els consellers de Districte de Sant Martí Lourdes Arrando i en Sergi Alcon van visitar la Fira d’Entitats dels barris del Besòs i el Maresme, acompanyats del Secretari d’Organització de la Secció Local del Poblenou-Besòs, en Joan Carles Canela. Molt ben rebuts per totes les parades d’entitats es va fer visita a ben bé cadascuna d’elles, tot prenent el pols dels barris del Besòs. Es va assistir, també, als parlaments què, des de l’estrada instal·lada al bell mig de la Rambla Prim a l’alçada de Centre Cívic, van fer totes i cadascuna de les entitats participants. Es va poder comprovar com poc a poc s’aprofundeix en les diferents sensibilitats culturals que hi conviuen en aquests barris i com es fomenta el seu mutu coneixement, des d’associacions de nous catalans d’orígens culturals diversos, passant per associacions de dones, com Ambar Prim, fins a les de caire més tradicional o comercial. La Passejada va anar amenitzada del gegant i la geganta del Besòs i La Maresme, respectivament, que representen el passat obrer i alhora els orígens agrícoles de la zona. Gegant i geganta que tot just tenen poc més de dos anys de vida i què, parlant a la parada de la colla gegantera, poc a poc va implicant a més gent que s’apropa a viure aquesta nova cultura popular que es va adquirint als barris de Besòs.  

ERC Poblenou-Besòs fa Festa Major

Com cada any, ERC Poblenou-Besòs participa a la Festa Major del Poblenou. Una manera de teixir lligams amb la comunitat, de celebrar i compartir i sobre tot de viure plenament el nostre barri. A més de participar en els actes més emblemàtics; pregó, correfoc, balls, etc., vàrem voler contribuir a les celebracions organitzant una “orxatada” a la Rambla de Poblenou. La celebració tingué lloc el 16 de setembre, i els assistents a la parada d’ERC van poder gaudir d’una orxata de l’emblemàtic Tio Ché i també participar en la campanya “Dibuixem Barcelona”, una oportunitat per expressar propostes, inquietuds i necessitats relacionades amb el nostre barri i els diferents àmbits de la nostra ciutat. La festa també ha tingut moments pel record a les persones preses i exiliades. Es van organitzar enganxades de cartells reivindicatius demanant l’alliberament dels presos i preses polítiques. De de Poblenou tenim car que els volem aviat a casa, celebrant i treballant lliures per la construcció de la República Catalana. Agraïm a totes les persones voluntàries que han fet possible aquestes accions, elles són un dels pilars més importants. Gràcies al seu compromís i dedicació podem estar més a prop de la comunitat per fer un millor servei.