Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Totes les notícies

Intervenció d'ERC al plenari de Districte sobre la superilla del Poblenou

Intervenció de na Lourdes Arrando, Consellera Portaveu d'ERC, al plenari extraordinari sobre la superilla i la consulta veïnal. "Nosaltres començarem dient que Esquerra volem felicitar el govern de la ciutat: El volem felicitar per la seva capacitat de generar conflictes on no hi són...i aquest és el motiu pel qual avui ens trobem aquí, per la seva incapacitat d’arribar a acords, vostès han generat un conflicte amb els veïns i veïnes. Esquerra no som sospitosos de no recolzar les superilles, això no és qüestionable, per tant, si tenen temptació de fer aquest discurs ja els dic que no colarà. Nosaltres sí que estem a favor del concepte, ho hem demostrat en el passat, fins i tot donant suport a les seves accions, en el present i ho farem en el futur. Cal dir que la superilla de l’urbanisme tàctic no funciona en espais de baixa densitat com aquest. Si alguna cosa té la tàctica és que cal saber quan aplicar-la i, en aquest cas, perverteix el concepte. Guanyar verd i espai per a la gent no és posar mobiliari i uns arbres en testos sobre l’asfalt. Aquesta superilla tampoc compleix amb els criteris d’urbanisme inclusiu, imaginin una persona invident intentant moure’s per la seva superilla, facin la prova. Barcelona s’ha caracteritzat sempre per un urbanisme qualitatiu. Ras i curt, cal un urbanisme estructural, cal inversió. Vostès han reduït el concepte de superilla a mesures de mobilitat i a una mena de decorats propis d’un parc temàtic. Les superilles són molt més, ho lamentem.   [Plenari 'superilla']: Intervenció de @lourdesg2a, "A ERC no som sospitosos de no recolzar les superilles, això no és qüestionable." (1/2) pic.twitter.com/tomZzERLNZ— ERC Poblenou-Besòs (@ERCPoblenou) 10 de juny de 2017 Nosaltres sí que creiem en el model, però hem estat sempre plenament conscients que o es feia des del diàleg o no podria ser, la participació, la transparència, el govern obert no són elements discursius. Vostès es van equivocar en desautoritzar la consulta superilla, en no acompanyar-la, va ser un greu error d’aquest govern.

Presentació de la plataforma "Poblenou Vol Referèndum"

La Biblioteca Manuel Arranz (Can Saladrigas) ha acollit aquest dijous a les 18.45h la presentació de de la plataforma "Poblenou Vol Referèndum". Més de 150 persones s'han apropat a l'acte, que ha comptat amb la participació d'Àfrica Ragel (escriptora i veïna del barri); Eduard Voltas (periodista, editor i veí del barri); Carme Laura Gil (Coordinadora del Pacte Nacional pel Referèndum) i Jaume Asens (Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona). La plataforma, on ERC Poblenou-Besòs ha estat present des del primer moment, la impulsem un seguit de persones provinents d'una vintena llarga d'organitzacions polítiques i d'entitats veïnals, esportives i culturals de sensibilitat diversa. L’objectiu és fer palès que al Poblenou hi ha una àmplia majoria social que reclama la celebració d’un referèndum per decidir el futur polític de Catalunya, i treballar per estendre aquesta reivindicació col·lectiva. El barri del Poblenou, en aquest sentit, ha demostrat al llarg de tota la seva història un posicionament actiu en la defensa dels drets socials i de les llibertats democràtiques, ha alçat la veu contra les injustícies i ha reclamat poder decidir sobre el seu propi futur en nombroses ocasions. Podeu consultar tota la informació al web www.poblenouvolreferendum.cat. Aquesta iniciativa compta amb el suport de diverses entitats i organitzacions del barri que donen suport al Manifest. Podeu consultar la llista inicial de les adhesions al web o a continuació:   9Gats del Taulat Arran del Poblenou Arxiu Històric del Poblenou Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou Associació de Veïns de la Gran Via-Perú-Espronceda Associació Cultural Roc Boronat Barcelona en Comú Poblenou Casino 'L'Aliança' del Poblenou Centre Moral i Cultural del Poblenou Club Esportiu Júpiter Colla de Diables del Poblenou Constituents per la Ruptura Cooperativa Massa Terra CUP Sant Martí Endavant OSAN del Poblenou i del Clot ERC Poblenou-Besòs Grup d’Opinió Ara Lliures (GOAL) JERC Sant Martí JNC Sant Martí Intersindical-CSC UPF Poblenou La Xemeneia, Coordinadora d’Entitats Juvenils del Poblenou Octubre, Casal Independentista del Poblenou Òmnium Cultural Sant Martí PDeCAT Sant Martí Plataforma Universitats per la República (UPF).

Finalitza la consulta sobre la Superilla del Poblenou

S'ha realitzat els darrers tres diumenges la consulta veïnal organitzada per la Plataforma d’Afectats per la Superilla. Tots els veïns de la superilla i del barri en general han pogut votar en les urnes habilitades en dos punts de la Rambla del Poblenou. La pregunta era la següent: "Estàs d'acord amb aquest projecte de superilla implantat al barri?", i la resposta "sí" o "no". Als punts de votació es disposava de tres urnes; la primera per als veïns de l'àrea de la superilla i els carrers adjacents, compresa entre els carrers d'Àvila, Bilbao, Llull i Tànger, la segona per als veïns del Poblenou de fora d'aquest perímetre, i la tercera urna per als treballadors d'empreses i comerços de la superilla. La consulta sobre la prova pilot de superilla va finalitzar ahir amb el recopte dels vots, amb un resultat de 1.517 vots en contra del projecte i 218 vots a favor. En aquest sentit, es visualitza entre els votants la disconformitat amb l'actual projecte de superilla. Des d'ERC Poblenou-Besòs hem recolzat l'organització d'una consulta en visibilitzar-se l'immobilisme del govern municipal en aquesta qüestió. Disposem, alhora, d'una proposta de superilla elaborada a partir del debat intern, on definim com podria ser la zona de l'actual projecte. El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha reclamat al govern Colau que "escolti els veïns i tingui en compte els resultats" de la consulta veïnal sobre la superilla del Poblenou.  

La Vila Olímpica diu NO a l'Alberg

Aquest dimecres dia 24 de maig finalitzava la Consulta sobre l'Alberg de Vila Olímpica. Els resultats finals han constatat la oposició veïnal al projecte endegat a l'Avinguda Icària. El 97% dels veïns de la Vila Olímpica que han participat en la consulta veïnal organitzada per l’associació de veïns de la Vila Olímpica s’han pronunciat en contra del macroalberg de 400 places. En la consulta, que es va obrir el 3 de maig passat i es va acabar ahir, hi ha participat el 20,88% del cens electoral de les últimes eleccions municipals, en total 1.297 veïns. Davant aquests resultats, el president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, va instar l’Ajuntament a que reculli aquest resultat i negociï amb la propietat de l'immoble, i ha avisat que, si no ho fa, recorreran als tribunals amb un contenciós administratiu, que preveuen presentar en un termini d'un mes si l'executiu municipal no impulsa la negociació. Giró ha avisat que tenen el contenciós preparat i que preveuen dirigir-lo a qui va atorgar la llicència, i ha afegit: "No diem que la llicència estigui malament, sinó que està mal concedida. Hi ha elements que veiem amb un pes contundent perquè no es dugui a terme". Des d'ERC Poblenou-Besòs volem felicitar a l'Associació de Veïns de Vila Olímpica per la gran tasca desenvolupada amb la organització -que ha comptat amb tot el nostre suport- de la consulta i amb la perseverància a l'hora de defensar el "NO" a l'Alberg. Aquesta participació veïnal ha estat el resultat dels incompliments del govern municipal que com recorda Giró "ERC va condicionar el seu suport al Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (Peuat) al fet que el govern municipal estudiés jurídicament totes les opcions i contemplés la possibilitat de realitzar una consulta", un extrem que al final el govern municipañ va descartar, incomplint el seu acord.  

Declaració Institucional: 40è aniversari de la primera manifestació LGTB a Barcelona

Declaració Institucional presentada al plenari de l'Ajuntament de Barcelona. El 26 de juny de 1977, més de 5.000 persones del col·lectiu LGTB i de diverses organitzacions polítiques i sindicals van recórrer la Rambla en el que va ser la primera manifestació de l’Orgull celebrada a Barcelona i a l’Estat. Aquesta marxa va ser organitzada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), que s’havia fundat dos anys abans i que en aquell moment encara no havia estat legalitzat com a associació, i tenia com a lema “Nosaltres no tenim por. Nosaltres som”. Malgrat el seu caràcter pacífic, la manifestació va ser durament reprimida per la policia, provocant una detenció i diversos manifestants ferits i generant un fort impacte a nivell internacional. Un dels objectius d’aquesta mobilització era exigir la derogació de la “Llei de perillositat i rehabilitació social”, aprovada pel règim franquista el 1970 i que recollia el testimoni de la “Ley de vagos y maleantes”, destinada bàsicament a la repressió de les persones homosexuals durant la dictadura. Amb la Llei de perillositat social, el franquisme es dotava d’una nova eina legislativa per perseguir el col·lectiu LGTB i castigar-lo amb multes i penes de fins a 5 anys de presó o permetre l’internament en psiquiàtrics destinats a “la rehabilitació de l’individu”. Aquesta llei va ser parcialment derogada el 1978 però la seva derogació total no es va fer efectiva fins l’any 1995. 40 anys després d’aquesta mobilització, és el moment de mirar enrere i commemorar un esdeveniment clau en la lluita pels drets civils a la nostra ciutat i en l’apoderament del moviment LGTB del nostre país. Una mostra d’això és l’atorgament per part de l’Ajuntament de la Medalla d’Honor de la Ciutat 2016 al FAGC, fruit dels més de 40 anys de lluita incansable pels drets i les llibertats del col.lectiu LGTBI.   DECLARACIÓ INSTITUCIONAL  El Plenari del Consell Municipal de Barcelona acorda: Primer.

ERC Poblenou-Besòs preguntem al govern del districte si acceptarà el resultat de les consultes ciutadanes

Durant el mes de maig es realitzaran dues consultes organitzades per la societat civil, una sobre l'alberg de la Vila Olímpica i una altra sobre la superilla del Poblenou. El passat 10 de maig al plenari de Districte de Sant Martí vam instar al govern del districte a "acceptar i fer seu el resultat de les consultes", a través d'una pregunta formulada per la nostra consellera portaveu d'ERC al Districte de Sant Martí Lourdes Arrando.   Arrando va interpel·lar al govern acusant-lo d'actuar diferent a com ho feien en campanya electoral: "El seu govern va fer una campanya en que el tema estrella era el de donar la veu als veïns i les veïnes, de fet, sempre que poden continuen presumint de ser una mena de govern del poble i per el poble", però ara "s’emparen darrere de normatives i reglaments per no donar veu a la ciutadania”.   La consellera d'ERC també va remarcar que els responsables del govern municipal "estan generant conflictes allà on no hi havia", en referència a l'alberg i a la superilla.   A continuació trobareu la pregunta presentada i la intervenció de la nostra consellera portaveu Lourdes Arrando.   PREGUNTA AL PLENARI:   Si el govern del Districte de Sant Martí acceptarà i farà seu el resultat de les consultes ciutadanes anunciades i dutes a terme des del moviment veïnal, en referència a l’alberg de la Vila Olímpica i de la Superilla de Poblenou.   INTERVENCIÓ DE LA CONSELLERA:   A l’informe del Regidor diversos grups municipals els hi ha dit que vostès estan generant conflictes allà on no hi havia doncs ara en parlarem de dos, L’Alberg de la Vila Olímpica i la Superilla del Poblenou.   Ja els he dit anteriorment i, malauradament, en diverses ocasions: si vostès haguessin escoltat els veïns i veïnes segurament no ens trobaríem en aquest punt.   He de reconèixer que confiava en que vostès escoltarien i respectarien el que els veïns i veïnes els hi diuen. Però no és així.   El seu govern va fer una campanya en que el tema estrella era el de donar la veu als veïns i les veïnes, de fet, sempre que poden continuen presumint de ser una mena de govern del poble i per el poble, el que succeeix és que el seu poble es limita a unes cent i escaig mil persones del milió sis-cent mil ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

Festes de Maig al Poblenou amb Oriol Junqueras i molts més!

Benvolgudes i benvolguts, Us volem convidar aquest dissabte 20 de maig a l'acte "Una ciutat al servei de les persones" que s'organitza amb motiu de les Festes de Maig al Poblenou i que comptarà a les 12:00h amb la presència i parlaments d'Oriol Junqueras, Alfred Bosch, Maite Aymerich, Rosa Funtané, Oriol Lladó, Pau Morales i Valèria Aznar. Des de les 11:00 i fins les 14:00h comptarem també amb activitats infantils, batucada, vermut i concert de Miquel del Roig. Us esperem dissabte! ERC Poblenou-Besòs

Sortida a Sant Esteve de Sesrovires, el dissabte 27 de maig.

El proper 27 de maig, torna la Festa Republicana del Baix Llobregat i l'Hospitalet d'Esquerra. En aquesta ocasió, la trobada es celebrarà a Sant Esteve Sesrovires. Al llarg del dia s'organitzaran diferents activitats així com un dinar de germanor i la benvinguda a la nova militància i reconeixment als 25 anys de militància a Esquerra Republicana.  Comptarem amb la presència de Oriol Junqueras, Anna Simó, Joan Tardà, Meritxell Serret, Gabriel Rufian i Teresa Jordà entre d'altres  Activitats infantils  10h a 14h Inflables (Pàrquing Casino) Festa de l’escuma i actuació del grup infantil (Plaça de la Vila) De 10h a 12h Globus captiu. Pista Volei Sorra. Davant Camp de Futbol.  Carpes amb debats sectorials  11h. Benestar social amb Som Energia, PAH, Anem a Mil, Renda Garantida, Chakir el Homrani. 11h. Media Ambient i Pagesia amb Meritxell Serret, SOS Delta, Unió de Pagesos   12h. Entitats sobiranistes amb Marta Vilalta, ANC, Súmate, Òmnium  12h. Educació amb Anna Simó, FAPAC USTEC-IAC, CGT, CCOO, Josep A. Andres (professor FP) 12h. Pensions amb Josep Ginesta i Marea Pensionista 12h. Igualtat amb Teresa Jordà i Feministes per la Independència 13h. Salut amb Toni Comín, Alba Vergés, Ildefonso Garcia de la Fuente, Maria Carmen Copado, Eliana Lopez 13h. Immigració amb Oriol Amorós, UCFR, Stop Mare Mortum 13h. Discapacitats amb Sumem 13h. Sindicats amb Josep Ginesta, UGT, CCOO, Intersindical CSC   13h. Vermut popular   14. 30h Dinar popular  Cal comprar els tiquets (15euros)    18.30h Acte central: Oriol Junqueras, Gabriel Rufian, Anna Simó, Carme Rallo (Alcaldessa Sant Esteve) Jordi Albert i Caballero (President de la Federació Comarcal d’ERC Baix Llobregat i L’Hospitalet)   20h Concert amb Miquel del Roig Pantalla gegant futbol final copa rei Barça, amb Dj PD EFE DJ OGT 

Jordi Coronas: 'Seguim lluitant per tancar tots els pisos turístics il·legals'

  Barcelona comptarà a partir d'ara amb 40 visualitzadors per detectar i sancionar HUT's il·legals   El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha valorat aquest matí el reforç que farà la ciutat per lluitar contra els pisos turístics il·legals i que es concreta en 20 visualitzadors nous per detectar oferta il·legal. Coronas ha assegurat que "cal acabar amb l'activitat que està al marge de la regulació, i a més pressió d'inspecció, més difícil serà que algú opti per una activitat il·legal".    El republicà ha recordat que aquesta activitat no només afecta el sector turístic sinó que incideix en altres aspectes com l'increment del preu dels lloguers. Coronas ha explicat també que l'acord preveu arribar fins als 110 inspectors l'any vinent, una xifra que "ha qualificat d'acceptable per combatre la il·legalitat" pel que fa als allotjaments turístics. "Allò que fa uns mesos semblava impossible s'ha acabat demostrant que és perfectament viable", ha sentenciat Coronas.   Així, Barcelona passarà aquest mes de maig de 20 a 40 visualitzadors de pisos turístics il·legals, una de les condicions que va posar ERC en la negociació del Pla d'Allotjaments Turístics (PEUAT). Es doblarà, per tant, els efectius per lluitar contra l'oferta turística il·legal.