Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Totes les notícies

Encartellada dels candidats d’ERC Barcelona al Poblenou

Els candidats de la llista d’Esquerra Republicana per Barcelona a les eleccions del 21D, l’Eva Baró, en Gerard Gómez del Moral, el Robert Fabregat, la Pilar Vallugera i l’Alba Metge, han visitat avui el barri Poblenou dins els actes programats de la campanya electoral. Per aquest motiu s’ha fet la tradicional enganxada de cartells a diferents punts de la Rambla i de l’Eix Pere IV. Tanmateix, els candidats s’han mostrat convençuts de que serem la primera força al Parlament de Catalunya. Els companys han compartit, amb els membres del casal d’ERC Roc Boronat i, també amb els veïns que passejaven pels carrers, diferents arguments i propostes del programa electoral, amb el que ERC es presenta a aquestes eleccions.  En definitiva, els candidats han donat força al missatge de campanya i, des d'ERC Poblenou-Besòs, valorem molt positivament la seva presència, i ens ajudarà al creixement polític de la nostra formació al barri.  

Obertura del carrer Cristóbal de Moura

El govern municipal ha presentat aquesta setmana el seu pla per a la definitiva obertura del carrer Cristóbal de Moura, un llarga reivindicació dels veïns que ERC va incorporar en el seu programa electoral de 2015. Celebrem la presentació del projecte i els terminis fixats i esperem que aquests es compleixin, conjuntament amb la propera culminació de les obres a l’antic complex industrial de Ca l’Alier. La proposta plantejada va en la línia d’una pacificació i augment del verd urbà molt considerable cosa que correspon amb el nou model de ciutat que tots desitgem, no obstant, caldrà posar en valor la importància del carrer Cristòbal de Moura. Aquesta via ha de ser considerada com un dels eixos del barri de Provençals del Poblenou i Besòs-Maresme, que s’estén fins a Sant Adrià del Besòs creuant el riu. Caldrà vetllar perquè el projecte actual no hipotequi futurs eixos de transport públic, i pugui esdevenir un eix vertebrador d’aquesta zona de la ciutat. Aprofitant l’avinentesa volem reclamar també la obertura del carrer Venezuela, actualment tallat en la seva part propera a la Rambla Prim, una obra llargament reivindicada per l’AAVV del Maresme.  

Nou web de campanya d'Esquerra Republicana

La campanya electoral avança frenèticament i ja estem a només 7 dies de les eleccions del 21 de desembre. Esquerra Republicana ja ha fet públic el seu programa electoral (el pots consultar aquí) i ha llençat un web de campanya: La democràcia sempre guanya. En la nova pàgina podràs trobar espots electorals (també pots veure'ls tots al canal de YouTube), els compromisos de la candidatura amb la ciutadania i un resum de les mesures republicanes i del nostre projecte d'esquerres per a aconseguir un país amb justícia social. Es tracta d'un programa ambiciós que preveu mesures com l'impuls d'una banca pública i de l'inversió pública en innovació, lluitar contra la corrupció, abaixar els impostos a les rendes més baixes i apujar els de les transmissions patrimonials de gran valor, noves mesures contra la pobresa energètica i l'exclusió social, la reforma horària i un nou projecte d'acollida i refugi. Al web de campanya, també hi pots trobar informació dels nostres candidats a les eleccions. La llista de Barcelona està encapçalada per Oriol Junqueras i Marta Rovira. En formen part diversos consellers del govern democràtic previ al cessament suposadament emparat en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, com ara el número 5 de la llista Carles Mundó, figura clau en l'assoliment del tancament de la presó Model, o Toni Comín (número 7), que ha liderat importants reformes al capdavant d'un Departament de Salut on s'han començat a revertir les retallades i a dotar de més recursos els serveis d'atenció primària i salut mental, millorant també les condicions laborals i fent noves contractacions. La candidatura també compta amb membres d'altres partits i plataformes, com ara l'exconseller del PSC Ernest Maragall (número 15), i també amb independents. Destaquen l'escriptora Jenn Díaz (número 8), l'activista per les persones refugiades i impulsor de la campanya "Casa nostra, casa vostra" (que va organitzar la manifestació de suport als refugiats més multitudinària del món) Rubén Wagensberg (número  9) i l'especialista en diversitat i integració Najat Driouech (número 10).

Presents al carrer! Ja tens el teu llaç?

Des d’ERC Poblenou-Besòs entomem amb energia la precampanya per a guanyar unes eleccions il·legítimes i tombar el 155 a les urnes. També és moment de reclamar la llibertat dels presos polítics i les oportunitats que comporta l’establir la nova república. És per aquests motius que en les darreres setmanes hem estat molt presents al carrer, ja sigui a la Rambla del Poblenou, al nostre casal o les properes cites. En els propers dies ens podreu trobar a Marina/Pujades (el 26 de novembre d’11 a 14h), a Gran Via 1066 (el 10 de desembre d’11 a 14h) i a la Rambla del Poblenou amb els nostres candidats el proper 17 de desembre durant tot el matí. A les parades us podreu apuntar com a apoderats, i també aconseguir xapes i llaços grocs com els de la imatge. Us hi esperem!  

Fes-te apoderat el 21-D!

Ets del Poblenou, Besòs i Maresme, Vila Olímpica, Parc i Llacuna, Provençals o Diagonal Mar? Et vols assegurar que les eleccions del 21D siguin netes? Ara és el moment de viure les votacions des de la mobilització fent-te apoderat! La funció dels apoderats en un procés electoral és garantir la netedat i les bones pràctiques en el desenvolupament de les eleccions tot fent d’observadors de les votacions en representació de partits i entitats. Des del Casal Roc Boronat et convidem en aquest sentit a assistir a la primera trobada de cara a preparar les eleccions del 21D i les persones que vulguin ser apoderades aquell dia. El Casal Roc Boronat farà apoderats per Esquerra Republicana, però ha establert amb els altres partits independentistes el mecanisme per a fer el traspàs d’informació si algú desitja o se sent més còmode sent apoderat per un altre partit. La primera trobada per a poder-nos conèixer tots plegats i informar-nos de què comporta ser apoderat serà el propers dies 2 de desembre a les 11:00 hores o el 3 de Desembre a les 18:00 hores al Carrer d’Espronceda 76. Serà un bon moment per conèixe’ns i resoldre dubtes sobre la funció i tasques dels apoderats. Envia un correu a poblenou@esquerra.cat i et contactarem!    

PER UNA REPÚBLICA FEMINISTA LLIURE DE VIOLÈNCIA MASCLISTA

El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, es posa novament de manifest que una societat igualitària i garant del respecte dels drets humans no és possible quan la meitat de la població és reiteradament discriminada, violentada i assassinada simplement per la seva condició de DONA.   Aquest any, s'han produït 22 feminicidis als països catalans i la línia d'atenció a les dones en situació de violències del principat, ha rebut 4252 trucades durant els 5 primers mesos d'enguany.   L'1 d'octubre, l'estat espanyol va exercir una brutal repressió contra les persones que exercien legítimament el seu dret a vot. Les dones van patir doblement aquesta violència, ja que va estar plegada d'agressions sexistes cap a dones de totes les edats. Catalunya ha decidit fugir d'un estat arcaic i retrògrad que no dóna solució a les seves problemàtiques. La ciutadania no pot permetre's viure en un estat a on la violència masclista sols és considerada com a tal quan qui l'exerceix és la parella o l'exparella de la dona. Que no atorga ni la meitat d'ordres de protecció i allunyament a les dones i infants víctimes de violència. Ni en un estat a on es retalla la Llei d'Igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel Parlament de Catalunya i sorgida del consens social.   Per poder revertir aquesta situació, la República Catalana és més necessària que mai. Necessitem un estat impregnat de valors feministes que faci ús de totes les eines que tingui a l'abast per acabar amb aquesta xacra. Tant pel que fa als casos més flagrants -els assassinats i les violacions- com també totes aquelles violències simbòliques i quotidianes -com la invisibilització de les dones o la hipersexualització dels seus cossos- que suposen un menyspreu, una discriminació i una desigualtat cap a les dones.   Àngela Davis afirmava: "Radical vol dir simplement anar a l'arrel del problema". L'objectiu del moviment feminista és precisament lluitar per arrencar l'arrel del sistema heteropatriarcal i un nou estat suposa una oportunitat per fer-ho possible.

La militància escull els seus candidats per al Parlament

El passat dimarts la militància de Sant Martí es va reunir al Centre Cívic de Can Gili, a la Vila Olímpica en Congrés Extraordinari. El motiu de la cita? Escollir els seus candidats per a les llistes d’ERC al Parlament de Catalunya. La primera a parlar va ser na Patrícia Gomà, qui va retirar la seva candidatura a encapçalar la llista d’ERC per motius personals. Posteriorment va ser el torn de les presentació dels candidats a encapçalar la llista d’ERC a Sant Martí, havent-hi només la candidatura de’n Josep Cruanyes, un persona molt coneguda per la seva vessant d’activisme polític, especialment en temes de memòria històrica. Aquest va ser escollit en votació, obtenint una important majoria dels vots. En una segona ronda de presentacions van parlar les persones candidates a la resta de la llista, Meritxell Caralt, Sandra Rodríguez i Joan Carles Canela. En Joan Carles Canela, que va presentar inicialment la seva candidatura la va retirar abans de la votació. El resultats de la votació van atorgar 27 vots a na Meritxell Caralt i 23 vots a na Sandra Rodríguez. Va cloure el Congrés amb les paraules de les persones escollides, un equip de tres que tothom va coincidir en considerar un equip molt plural i amb majoria femenina, representant de professions, perfils i orígens diversos.  

Visita a la presó Model

Des d'ERC Poblenou-Besòs hem organitzat una  visita a la Presó d'Homes de Barcelona, la Model, comptant amb la presència del President del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch. Ens han acompanyat 80 persones veïnes dels barris del Poblenou al llarg del recorregut per l'edifici i a l'exposició 13 històries de la Model.  La Model es va començar a construir el 1887 i es va inaugurar el 1904. Al llarg dels seus 113 anys ha estat un reflex de la història de Barcelona i Catalunya. Ara que ha tancar les seves portes, la visita a la presó és un acte de memòria per recordar els que han patit injustament. Donat l'èxit de les dues ultimes visites, organitzarem una última visita el dilluns 23 d’octubre a les 18:00 hores. Si és del vostre interès us podeu pre-inscriure al nostre correu electrònic poblenou@esquerra.cat  

Arrenca la campanya de l'1-O al Poblenou!

Ni la pluja ni les amenaces de Rajoy van ser un impediment per als ciutadans que, amb gran entusiasme, van omplir el Centre Moral i Cultural del Poblenou ahir divendres per la tarda. A les 400 persones que van poder accedir a la sala cal sumar-hi unes dues-centes més que van quedar-se a les portes de la sala on es realitzava l’acte.   L’acte va arrencar amb el parlaments introductoris de na Lourdes Arrando, Consellera Portaveu d’ERC al Districte de Sant Martí i de na Patrícia Gomà, Secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia de la Generalitat, qui van destacar que “L'1 d'octubre hem d'anar a votar per restaurar la dignitat de tota la gent que ha lluitat per aquest país”. Les va rellevar n’Alfred Bosch, president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, qui té clar que l’1 d’octubre “hem de triar entre Mariano Rajoy o República Catalana”. Entre grans aplaudiments del públic a tots els i les ponents, va ser posteriorment el torn de na Marta Vilalta, Directora General de Joventut, qui va destacar la feina feta “El Parlament ja va complir, ara és l'hora del poble. I com depèn de nosaltres segur que ho aconseguirem!". Les seves paraules van donar pas a la intervenció de’n Carles Mundó, Conseller de Justícia. Aquest va destacar que el dia 1 "no decidim només si volem deixar de ser una Comunitat Autònoma. L'1-O ens hi juguem la dignitat i la democràcia". Va ser finalment el moment de n’Oriol Junqueras, qui va afirmar que el Govern Espanyol "Amenaça d’intervenir les finances de Catalunya” i que és “ una forma encoberta d'aplicar article 155, dissenyat per liquidar l'estat de les autonomies". Un llarg aplaudiment va finalitzar l’acte, seguit de crits d’”Independència” i “Votarem” els assistents que, un cop fora, van poder gaudir d’un refrigeri al propi Centre Moral.