Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Notícia

ERC demana un nou informe a la Síndica sobre el macroalberg de Vila Olímpica

Esquerra Republicana ha demanat aquest matí a la Síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, un nou informe sobre el macroalberg de 440 places de la Vila Olímpica, després que l'Associació de Veïns hagi aportat nova informació sobre el cas. Tal com han explicat els propis veïns, les obres del projecte d'alberg s'han aturat per segona vegada "per raons de seguretat i salut laboral fins que marxin de l'edifici les persones que en fan ús". En aquest sentit, la declaració responsable presentada per l'empresa promotora afirmava que no hi havia inquilins, quan la realitat indica que hi habiten treballadors de l'Institut de Mercats de Barcelona.

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha assegurat que hi ha evidències suficients per tal que la Síndica pugui emetre un nou informe sobre el projecte. "Els veïns disposen d'informes jurídics que no s'han tingut en compte, per exemple contradiccions pel que fa a la ventilació de l'edifici". 
 
El republicà ha denunciat també la Comissió sobre l'Alberg de la Vila Olímpica exigida pels veïns i per ERC s'ha tancat en fals. "El govern Colau va donar per finalitzada la Comissió sense cap informe de conclusions firmat per un responsable polític", ha explicat Coronas, que ha reclamat al govern que "torni a convocar la comissió". 

El portaveu d'ERC ha recordat que els 3 projectes que van posar sobre la taula en la negociació del PEUAT (l'Hotel Drassanes, Hotel del Rec Comtal i Alberg de Vila Olímpica)  "s'ha demostrat que eren del tot justificats". En el cas de l'Hotel Rec Comtal, la fiscalia ha demanat a l'Ajuntament que revisi el procés urbanístic. ERC, de fet, va forçar la setmana passada una auditoria externa sobre el projecte un cop vistes les irregularitats que presenta el cas.