Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Notícia

ERC guanya les eleccions al Poblenou-Besòs!

Notable victòria d’ERC al Poblenou-Besòs i a 50 de les 96 urnes del territori

Les eleccions il·legítimes al Parlament de Catalunya impulsades pels partits del 155 han deixat als barris del Poblenou uns boníssims resultats per a Esquerra Republicana de Catalunya. La formació republicana ha obtingut la victòria al Poblenou-Besòs, assolint 14.766 vots i un percentatge del 23,6% al conjunt dels sis barris. Aquests resultats situen a ERC com a primera força, superant a Ciutadans en més de 700 vots. Els sufragis rebuts situen el territori de la Secció Local de Poblenou-Besòs per sobre del resultat d’ERC al conjunt de la ciutat de Barcelona (20,9%).

Fent el desglossament per barris trobem que ERC ha estat primera força força a dos dels barris, el Poblenou amb un 28,3% dels vots (esdevenint el segon barri amb més vot a ERC per darrere de la Barceloneta, amb el 30%). En el cas de El Parc i la Llacuna la primera posició s’ha obtingut amb un 22,8%.

Ha estat segona força a la Vila Olímpica amb un 21,3% dels vots (on JxCat ha estat primera força), el Front Marítim i Diagonal Mar amb un 23,2% (on han faltat 90 vots per sobrepassar C’s). També ERC ha estat segona força a Provençals del Poblenou amb un molt notable 23,6% dels vots. Finalment els resultats al Besòs i Maresme (17,4%) han estat espectaculars, obtenint una tercera posició.

Pel que fa al bloc del Sí i republicà, el 45% dels votants dels nostres 6 barris han apostat per partits del Sí. Per barris, els partits del Sí han obtingut el 46,1% a El Parc i Llacuna, el 50,7% a Vila Olímpica, el 56,1% al Poblenou, el 44,5% a Diagonal Mar i Front Marítim, el 28,6% al Besòs i Maresme i el 42,1% a Provençals del Poblenou.