Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Notícia

Alfred Bosch és proclamat a Can Felipa candidat a les municipals després de les primàries

Alfred Bosch ha estat anunciat aquest dissabte com el candidat republicà a l'alcaldia de Barcelona, en el Congrés Regional que ERC Barcelona ha celebrat al Centre Cívic Can Felipa, al Poblenou. La proclamació del candidat arriba just després de les primàries de divendres, en les quals l'actual president del Grup Municipal d'ERC Barcelona era l'únic candidat a ser la persona cap de llista de la candidatura per a les eleccions municipals de 2019 a Barcelona.

Les urnes, obertes a uns 4.000 barcelonins i barcelonines militants, simpatitzants, amigues i amics d'ERC, van atorgar 519 vots (87,1%) a Bosch. El vot en blanc va rebre 77 paperetes (12,9%). Al Poblenou-Besòs, l'urna del Casal Roc Boronat va recollir 55 vots per a Bosch (91,7%) i 5 en blanc (8,3%). La participació en aquests barris va ser significativament major que a la resta de Barcelona, superant el 20,5% (més de 5 punts i mig per sobre).

Així doncs, el Congrés va proclamar, davant de militants i premsa, que Alfred Bosch repetirà com a candidat republicà a liderar l'Ajuntament de la ciutat. En la seva primera intervenció com a alcaldable a les eleccions municipals de 2019, Bosch va recordar que tot i estar a l'oposició del consistori, ERC ha estat una eina clau en aconseguir el tancament de la Presó Model, la gratuïtat del transport públic per als menors de 16 anys o que el metro arribi per fi a la Zona Franca. Després d'anys de retardaments i posposicions, està previst que les estacions de metro de Foc Cisell i Foneria obrin finalment aquest estiu gràcies a un acord entre l'Ajuntament i ERC que va desbloquejar l'esperada arribada de la Línia 10 del metro als barris de La Marina. De moment les obres avancen d'acord amb el calendari previst i de fet ja circulen trens en estat de prova en les esmentades estacions.

Tot i així, Bosch va carregar contra l'alcaldessa Ada Colau pel que va considerar el fracàs a l'hora d'entregar a la ciutadania progressos en els tres grans compromisos que va assumir a la campanya electoral de 2015: el canvi de model turístic, l'accés a l'habitatge i la millora en mobilitat. Bosch va criticar l'estancament de les obres de Les Glòries i l'agreujament de la crisi en l'accés a l'habitatge davant el disparament dels preus dels lloguers i la manca de parc municipal d'habitatge (només un 0,8% del total), amb la subseqüent expulsió de veïns a altres municipis de l'àrea metropolitana.

Davant d'aquesta situació, Bosch va posicionar ERC com l'alternativa, reivindicant el projecte de la candidatura que encapçalarà com el "més avançat i amb la capacitat més forta de sumar gent. Un projecte de progrés, justícia social, de solucions i de futur".

En el seu discurs de proclamació com a candidat, Bosch, que va formar part del Comitè Organitzador de les Olimpíades de Barcelona (COOB'92), també va voler defensar Barcelona com una ciutat sense por al talent i a la innovació, capaç de crear èxit i compartir-lo. Una ciutat "que va saber socialitzar l'èxit dels Jocs Olímpics". Segons ell, "és aquesta la Barcelona que no hem de perdre de vista i que hem d'obrir a tothom, des d'un projecte d'esquerres i de progrés".

Durant el Congrés, l'equip de la Federació de Barcelona del partit també va presentar els seus pressupostos per al 2018 i va informar de l'evolució d'ERC Barcelona en el darrer any. En el seu Informe de la Presidència, el president d'ERC Barcelona Robert Fabregat va destacar el "gran creixement" que està vivint el partit a la ciutat, on al darrer any s'ha incrementat en un 75% el nombre de militants, segons les dades que va oferir. Fabregat va remarcar que a la ciutat de Barcelona, la gent s'interessa i s'està apropant al projecte d'ERC.
 
A banda de premsa i militància, l’event va comptar amb l’assistència de figures barcelonines destacades del partit. Hi van ser presents, entre d’altres, l’exconseller i diputat Ernest Maragall, les diputades al Congrés Ester Capella i Teresa Jordà, el senador Robert Masih i els regidors Juanjo Puigcorbé, Montse Benedí, Trini Capdevila i Jordi Coronas.