Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Documents

Carta a l'Oriol Junqueras
Carta enviada a l'Oriol Junqueras, pres a Estremera (Madrid):

"Benvolgut Oriol,
Els companys i companyes del Casal Roc Boronat d’ERC al Poblenou-Besòs hem volgut posar-nos en contacte amb tu per transmetre’t la nostra solidaritat per la teva situació personal i l’estima i el respecte que tots nosaltres sentim per tu. Des del casal lluitem cada dia tots plegats per satisfer els nostres anhels col·lectius i les nostres conviccions polítiques, i ara també per la vostra llibertat.
Tots els que acudim regularment -i cada vegada som més- al casal, patim per la persecució política i judicial que han fet de la nostra causa, i especialment sobre la teva persona. Tot plegat és d’una gran injustícia que no té referent en l’etapa democràtica d’aquest país nostre i que ens ha fet retrocedir fins l’etapa del franquisme, quan les llibertats eren vulnerades sistemàticament pel règim i la persecució política era molt intensa. Tot i així, insistint, com no sabem fer d’altra manera, vam poder recuperar llavors les nostres institucions i uns mínims democràtics, sempre des de la lluita personal i col·lectiva que ara ens volen arrabassar.
Des de la nostra voluntat ferma hem estat treballant des de ja fa molt de temps, seguint els principis que tu sempre has propugnat. I el cert és que les darreres eleccions als barris del Poblenou i el Besòs no van anar pas malament. ERC s’ha convertit en la primera força, i l’independentisme hi ha aguantat i millorat resultats. Una dada que et satisfarà saber és que ERC ha obtingut el 17,4% dels vots al barri del Besòs i el Maresme -la mitjana de Barcelona ha estat un 20,9%-. Amb un 23,6% dels vots al conjunt dels nostres 6 barris ens sentim forts i animats per a seguir fent República i un futur millor, des dels nostres barris, creixent pam a pam, carrer a carrer.
Per via d’aquesta carta et volem transmetre tots els ànims que puguis necessitar, sent perenne en el nostre pensament diari la teva situació i la de la teva família. No volem pas que et sentis sol a Estremera i volem que sàpigues que la gran família republicana d’Esquerra et tenim ben present en tot allò que fem. Estem segurs que amb la vehemència que sempre han caracteritzat els teus actes, tot i les dificultats per les que estàs passant, tindràs un esperit ferm i fortament reforçat per les teves creences i conviccions republicanes i humanistes.
Des d’aquesta que serà sempre casa teva, el Poblenou-Besòs, et volem transmetre molts ànims i  tot l’afecte i records, a tu Oriol, i també per a en Joaquim Forn. Rebeu una forta abraçada i la convicció que només es perd la causa que s’abandona i que nosaltres no estem disposats a abandonar.
Que la llibertat sigui un regal que t’arribi ben aviat i junts la puguem celebrar. 
 
 
Militància, Amics i Executiva del Casal Roc Boronat
Febrer de 2018"