Polinyà

Totes les notícies

ERC no hi serà a la fira d'entitats d'aquest diumenge amb un estand.

Com indica el seu nom, és la Fira d'Entitats i des d'ERC Polinyà entenem que és una fira exclusivament per a què les entitats de la Vila mostrin els seus projectes a tot Polinyà i en siguin les protagonistes. Des de fa ara tres anys que ERC no en fa ús d'aquest espai seguint el criteri abans explicat. Des d’ERC volem agraïr l'esforç que fan totes i cadascuna de les entitats que han fet de Polinyà un poble cultural i associativament ric i divers i animar a tothom a visitar la fira i conèixer el seu treball.

Escola Polinyà , Polinyà, Anna Fernàndez , ERC , ERC-Polinyà , ensenyament ,

POSICIONAMENT D’ERC-POLINYÀ DAVANT DE LA SITUACIÓ DE L’ESCOLA POLINYÀ.

Esquerra Republicana de Catalunya a Polinyà  manifesta que la posició del grup municipal d’ERC és la següent:   L’Escola Polinyà  ocupa uns terrenys provisionals, cedits per l’anterior govern  amb la unanimitat del plenari d’aquella legislatura.  ERC en aquella època no tenia representació al consistori municipal. Els terrenys cedits, per la seva superfície i limitacions adjacents només podien donar servei durant  dos o tres anys, a tot estirar quatre anys. La generalitat es va comprometre a construir l’edifici definitiu en el pla quinquennal 2011-2016. Pla que acaba l’any 2016.   Donat què tot i els esforços fets des del grup parlamentari d’ERC per tal de convèncer al departament d’ensenyament i a la conselleria sobre la inclusió en els actuals pressupostos de la construcció de l’Escola Polinyà no han estat reeixits i per tant no es disposa aquest any de partida per iniciar la construcció.   Donat què creiem que la situació de l’Escola Polinyà ja és un problema greu que pateix la nostra vila i per tant un problema de poble.   Donat que existeix una resolució parlamentària aprovada per unanimitat dels partits del nostre parlament en la que ERC s’hi va implicar, i va treballar cercant el consens de tothom, que especifica que durant el curs 2014-15 s’iniciarien els tràmits de construcció del nou edifici.   Donat que la situació financera del nostre ajuntament ha millorat considerablement  i a més es gaudeix d’un ingrés extraordinari de 2 milions d’Euros, fruit de la venda de patrimoni local   PROPOSEM   L’inici immediat dels tràmits per negociar un conveni de cofinançament amb el departament d’educació.   La proposta d’urgència, des de tots els grups municipals, del tràmit d’una nova resolució parlamentària on es reflecteixi la voluntat del nostre consistori d’arribar a un acord de cofinançament amb el departament d’educació de la Generalitat de Catalunya . Creiem que si tots anem a una, això és possible i plausible.

Arrenca la festa major!

Des d'aquest cap de setmana i fins a dia 20 de juliol, gairebé 50 activitats per a poder gaudir. Teatre , música, memòria històrica, circ, esport, castellers, espectacles de carrer.. Tot programat amb el suport de més de 20 entitats de la vila Enguany es presenta la segona part de la série de documentals, produïts des de la regidoria de Cultura, sobre memória històrica de Polinyà:  "Polinyà, les veus del nostre poble. L'evolució de la societat a través de les nostres festes, tradicions i costums" on tot un seguit de Polinyanencs i Polinyanenques  acompanyats per fotografies d'arxiu i material cedit per ciutadans de la vila ens narren com gaudien de les festivitats i tradicions de la nostra vila. Com a novetat destacada s'ha introduit la nit dels cantautors , una nit , la de divendres, que preten ser un tribut als cantautors i a la música d'autor en general i que vol apropar aquest gènere al públic polinyanenc. Enguany s'ha programat l'actuació de Paco Ibañez, un dels cantautors més valorats de tot el panorama musical. Serà divendres a les 22.00h a la plaça de la vila. Una festa també present a les xarxes socials.  Per segon any podeu seguir la festa mitjançant el web www.festamajorpolinya.cat . Si teniu presència a les xarxes socials, seguiu @ajpolinya pel twitter o la pàgina del facebook de l'ajuntament de Polinyà o l'usuari @ajpolinyà per la xarxa fotogràfica Instagram i a més de poder gaudir en temps real de tota la informació sobre la nostra festa major, també se us obsequiarà amb un domàs pel balcó. S'ha creat el hastag #FmPolinya14 de festa major , per tal que arreu del món es puguin conèixer les impresions de tots vosaltres. Si feu servir qualsevol xarxa social el podeu utilitzar. Concurs de fotografia Instagram. Si sou usuaris d'aquesta popular xarxa podreu participar en el concurs de fotografia de festa major pujant les vostres fotografies a aquesta xarxa i etiquetant-les amb el hastag #FmPolinya14 Tota aquesta informació i molt més la podeu trobar a  www.

Posicionament d'ERC-Polinyà davant de la instal.lació d'un equipament religiós a la nostra vila

Quan es va tenir coneixement d’unes obres sense llicencia en un immoble del carrer Romaní que es feien amb la voluntat de la instal·lació d’un centre de culte, per part d’aquest grup municipal es va valorar la situació des de tres àmbits: El de la igualtat  de drets, el de la cohesió social i el de la legalitat vigent. Entenent la igualtat de drets en aquest cas com a dret a la pràctica religiosa, la cohesió social com a motor de benestar ciutadà i bon veïnatge, i la legalitat vigent com a l’instrument de mediació, de justícia i sobretot de resolució de conflictes.   Per tot plegat es va decidir d’acord a la llei, i d’acord amb els altres grups municipals de govern, la redacció d’una moratòria  de suspensió de llicencies per equipaments religiosos. Avui dimecres es preveu aprovar aquesta moratòria i ara hem de veure com, on, i sota quina regulació es poden permetre aquestes activitats. La nostra posició és clara, no practicarem el “bonisme” entès com a discriminació positiva cap a un col·lectiu en concret, però tampoc la injustícia. Creiem que és obligatori que totes i tots els regidors, oposició i govern, debatem i arribem a un acord de regulació i modificació del planejament per aquests usos. Tanmateix també creiem que l’acord que sorgeixi sigui transmès a la ciutadania per a què pugui donar la seva opinió.   Des d’ERC ja us  avancem que la postura serà la de permetre aquestes activitats en zones on no s’afecti a la cohesió social, que no puguin ser objecte d’estigmatització i que alhora reuneixin condicions suficients per a garantir què es puguin desenvolupar amb normalitat i sota una reglamentació acurada. Naturalment la zona del carrer Romaní, com d’altres zones residencials del nostre municipi, per a nosaltres resten excloses per aquestes activitats L'ideari d'ERC respecta a totes les confessions reconegudes oficialment com a tals i el dret a la llibertat de confessió de la ciutadania, tal i com s'explicita a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i als diferents tractats internacionals en matèria de drets humans i llibertats individuals.

El proper 21 de Febrer a Polinyà acte amb l'Anna Simó, vicepresidenta del parlament de Catalunya

Aquest divendres, 21 de febrer a les set de la tarda, al Roure (sala 1er pis),  la vicepresidenta del parlament de Catalunya i portaveu nacional d'ERC, Anna Simó i la regidora de Cultura i Esports de Polinyà Anna Fernàndez, faràn un acte públic L’acte s’emmarca dins la campanya ‘Votar és democràcia’, que Esquerra inicia a nivell nacional, que té una durada de 3 mesos, i que portarà ponents arreu del país per explicar la importància pels catalans i les catalanes el dret a votar per decidir el seu futur i per explicar com ha de ser el nou país. Us esperem a tots i a totes.

Votar és Democràcia

El ple de l'ajuntament de Polinyà aprova una moció per demanar a l'estat Espanyol que autoritzi el referèndum.

Polinyà. Consulta. El passat dimecres 29 de gener, el ple del nostre ajuntament aprovava una moció d'ERC on es demana que se sol·liciti que el congrés Espanyol autoritzi la consulta acordada per àmplia majoria al Parlament de Catalunya i traslladada al congrés aquesta mateixa setmana. La moció va comptar amb els vots a favor, a més del d' Esquerra, de CiU i ICV-EUiA  i els vots en contra de PSC, PP i PxC . Tanmateix també, s'acorda el compromís de l'ajuntament de la nostra vila amb la consulta i el seu desenvolupament "ajudant en tot allò que estigui a les seves mans per tal que aquest exercici de democràcia que demana la majoria de la població catalana es pugui realitzar". Per la protaveu republicana i Regidora de Cultura i Esports, Anna Fernàndez,  aquesta petició "emana del mateix substrat de la democràcia i seria inversemblant que el Congrès Espanyol la neguès. No pretenem que l'Estat Espanyol ens doni la independència, el que pretenem és que sigui demòcrata i deixi a la ciutadania expressar-se democràticament com es fa a la pràctica totalitat de països avançats i respecti la voluntat de la majoria" . En referència a la negativa del PSC a secundar la moció, Anna Fernàndez ha volgut destacar "la seva tristesa en veure com un partit que es fa dir socialista, que suposadament veu de la tradició socialdemòcrata, nega la possibilitat de què la ciutadania decideixi lliurement. Per a la gent de pensament socialista com jo, avui, a Polinyà, ha estat trist veure com el PSC local uneix els seus vots al PP i a PxC" Podeu consultar el text de la moció a l'enllaç adjunt.

Anna Fernàndez, Esports, Regidoria d'esprts, Polinyà Esquerra, ERC, ERC-Polinya, Futbol, Camp municipal de futbol, gespa artificial, Vallès Occidental, Polinyà, Esquerra republicana de Catalunya, Atlètic Polinyà, gespa, camp

Polinyà, Esports. Aprovat en junta de Govern l'inici de la licitació de les obres del Camp de Futbol Municipal

En la primera junta de govern de l'any 2014 es va aprovar l'inici de la licitació de les obres d'instal·lació de la gespa artificial. Amb un pressupost de 543.000 € , finançat en la seva totalitat per la Diputació de Barcelona a travès del pla concerta,  surt a concurs l'obra que s'estima es pugui començar al juny i estigui enllestida al setembre coincidint amb l'inici de la nova temporada esportiva. Les obres previstes en la licitació consten en l'aixecament del terra actual de saulò, l'adequació amb un terra asfàltic i la implantació del mantell de gespa artificial. També s'instal.larà un nou sistema de reg adequat al nou terra i les instal.lacions de drenatge d'aigües per tot el terreny de joc. Igualment es construirà un petit camp d'escalfament darrera de les banquetes que servirà també com a camp d'entrenament i joc pels més petits de tots, els jugadors de la categoria patufets i es renovaran banquetes, porteries i material accessori. En les millores al contracte proposades a licitar destaca la instal·lació d'una pèrgola de 5 x 25 mts per cobrir en part la graderia actual. Aquesta darrera fase completa les actuacions que es van començar al 2012 amb l'enderrocament de les antigues graderies i l'habilitació de la zona desocupada. La Regidora d'Esports Anna Fernàndez aquest tràmit "suposa l'acompliment del calendari previst i un pas més per la definitiva adequació del camp de futbol municipal, un dels pocs que queda a la comarca sense gespa artificial ".  Paral.lelament des d'esports ja s'està començant a treballar en el pla de gestió de la instal.lació conjuntament amb l'Atlètic Polinyà. Segons la republicana Anna Fernàndez  "Si tot va bé, la temporada vinent, a la fi, Polinyà podrà tenir un camp de futbol com la resta de municipis i de ben segur que l'esport base d'aquesta disciplina sortirà reforçat"

Bon nadal i feliç 2014

La gent d'ERC-Polinyà us dessitgem un bon nadal i un feliç 2014. Que els vostres dessitjos es facin realitat i gaudiu d'un nou any ple d'emocions i amor. I recordeu, el #9N2014 podrem exercir el nostre dret a vot. #SíSí