Polinyà

Notícia

En el ple del passat dimecres es debatien i se sotmetien a votació la modificació provisional de les ordenances fiscals per l’any vinent. L'oposició no va donar recolzament a la proposta del govern (PSC-EUiA) i varen ser desestimades. Des d’ERC es fa una crida al govern municipal a una negociació i un diàleg serè i sincer per trobar fórmules de consens que beneficiïn als ciutadans de Polinyà.

ordenances fiscals, Polinyà, ERC, Esquerra, ajuntament de polinya , govern
Des d’ERC- Polinyà es va considerar continuista i conservadora la modificació proposada pel govern municipal (PSC-EUiA)

El govern va proposar una rebaixa del rebut de l’IBI de tant sols un 7.59% de mitjana mentre que els valors cadastrals han sofert una rebaixa del 8.70%.
Cal recordar que al ple del passat mes de setembre es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics acollir-se a una rebaixa per aquest any en els valors cadastrals de tots els immobles de Polinyà, cosa que vol dir aplicar un coeficient de 0.92 sobre el valor cadastral d'aquests.

Des del Grup municipal d’ERC també se sol·licitava una reformulació en els terminis de pagament de tributs, fent mes flexible el pagament per als ciutadans que així ho demanin i establint una tarifa plana per facilitar-ho a aquells que estiguessin interesats. D’aquesta proposta nomès es va anunciar un compromís verbal per a fer-la efectiva més endavant sense voler entrar en cap més concreció.

Una altra de les mesures que es proposava des d’un dels grups de l'oposició també era l’establiment d’una taxa extraordinària per als pisos buits de bancs i promotors, qüestió que es recolza rotundament des d’ERC-Polinyà i que tampoc va rebre confirmació plausible per part del govern municipal. Cal recordar que aquesta taxa s’aplica a molts municipis del nostre país per tal de frenar l’especulació immobiliària.

La negativa d’ERC va ser, a banda de l’incompliment dels anteriors punts, també per una qüestió de forma:
Les negociacions del govern municipal van esdevenir  inassumibles per aquest grup municipal.  El govern municipal va actuar amb absoluta irresponsabilitat al convertir unes negociacions i una posada en comú en busca del consens, en una qüestió tant important com és la política fiscal del nostre ajuntament vers als seus ciutadans, en pur mercadeig polític.

Que suposa la no aprovació de les ordenances fiscals?
A priori res, ja que encara resta temps per poder-les aprovar.
A ERC actuem amb seny i responsabilitat i constatem que  l’equip de govern fa servir l’alarmisme com a mesura de pressió per intentar tirar endavant unes ordenances  del tot injustes amb la gran majoria de la ciutadania i les famílies de Polinyà.

SENY I RESPONSABILITAT
Des d’ERC fem una crida al govern municipal a una negociació i un diàleg serè i sincer per trobar fórmules que beneficiïn als ciutadans de Polinyà. És hora de fer el treball que no s’ha volgut fer abans. Creiem que oposició i govern tenim temps per arribar a un acord, amb consens, i que reflecteixi les demandes de la  majoria dels polinyanencs i polinyanenques.

Una autèntica política social passa per ajudar als més febles a tirar endavant, a què ningú a Polinyà quedi enrere, i això no està renyit amb que més de 3000 famílies de Polinyà vegin acomodat l’impost més elevat que satisfan al seu ajuntament al nivell del valor de les seves propietats, ni tampoc esta renyit amb que puguin satisfer el pagament dels seus impostos sense ofecs innecessaris a final de mes, ni que aquells que especulen amb habitatges buits (bancs i promotors) en un país amb persones sense habitatge, rebin una penalització en forma d’impost.

ERC-Polinyà està disposada, com sempre ha estat i ha fet, a arromangar-se  i a treballar, a fer propostes, a negociar, aplicant el seny i la responsabilitat per arribar a acords sempre i quan aquests no siguin part d’una estratègia de mercadeig polític per part de ningú, que a més de desprestigiar el fet de ser servidor públic, vagin en contra dels ciutadans i ciutadanes de Polinyà.