Pollença

Totes les notícies

Esquerra Republicana denuncia la incoherència a l’hora de declarar municipis “Zona de Gran Afluència Turística”

La secció local d’Esquerra Republicana de Pollença, a partir de la Llei de comerç que regula l’obertura dels comerços de més de 300 metres quadrats, no entén per quina raó l’Ajuntament de Pollença governat pel PP i pel Pi, no va obrir el debat amb la resta de representants municipals a l’hora de poder estudiar la conveniència de declarar el municipi de Pollença “ Zona de Gran Afluència Turística” durant els 12 mesos de l’any. Des d’Esquerra Republicana denunciam que aquestes decisions que afecten  als interessos dels ciutadans s’han de prendre en el Ple Municipal, que és el màxim òrgan de representació municipal. En el mes de desembre hi va haver plenaris extraordinaris i perfectament s’hauria pogut informar i sotmetre a votació la idoneïtat de declarar Pollença “ZGAT”. Miquel Àngel Sureda, regidor de l’Ajuntament de Pollença declara que “no s’entén que el PP hagi declarat Sa Pobla, Vilafranca, Campos o Felanitx, entre d’altres municipis, “Zona de Gran Afluència Turística” i en canvi el municipi de Pollença o el nucli turístic del Port de Pollença, no ho sigui. Ens podem trobar en el cas què uns ciutadans que decideixen venir al Port de Pollença a passar uns dies de vacances en temporada baixa, trobin els supermercats tancats i en canvi d’altres municipis que molt probablement no tenen cap plaça hotelera els tinguin oberts. E l més lògic és aplicar la coherència i el sentit comú.”

El PP i el Pi no accepten la proposta de rebaixar un 25% el preu de les entrades del festival de Pollença als residents”

Al ple ordinari del dia 29 d’abril, l’equip de govern, ha presentat una modificació dels preus del Festival sense tenir en compte la programació ni el cost de les actuacions. En relació als preus públics del festival, els grups d’esquerres de l'oposició hem considerat que s’ha de donar una passa més per intentar que hagi més assistència dels ciutadans de Pollença als concerts del Festival, tot i que  veim que aquesta no és la intenció de l’equip de govern per enguany. A més a més, cal tenir en compte que els ciutadans de Pollença som els que financem pràcticament el 100% del cost del Festival. Per això, hem proposat que el descompte pels residents a Pollença sigui  del 25% en comptes del 10%.   Per altra banda, també consideram que és injustificable el canvi proposat per l'equip de govern a l'ordenança i que sigui la Junta de Govern i no el ple de l'Ajuntament qui  fixi els preus del Festival. Els preus d'un acte cultural tan important com és el Festival s'han de fixar en el organisme més representatiu i democràtic que és el ple municipal.   El batle i l’equip de govern han perdut una bona oportunitat per incorporar unes al·legacions que presentàrem l’any passat, consensuades per una majoria de regidors del ple municipal, i que haurien facilitat que més ciutadans del municipi de Pollença poguessin assistir al festival de música de Pollença. Lamentam profundament també el canvi de criteri d'UMP, que l'any passat va signar i presentar unes al·legacions juntament amb la resta de la oposició i enguany, en canvi, dona suport a uns preus que no inclouen el contigut d'aquelles al·legacions.

Sureda “usar el registre col•loquial a IB3 és una mostra més de la vulgaritat malintencionada del PP”

Des d’Esquerra Republicana denunciam les declaracions malintencionades del Govern de les Illes Balears i de la portaveu del grup parlamentari Popular,la Sra. Maria Isabel Cabrer, que defensen que els informatius de la cadena pública IB3 siguin en registre col•loquial. Pollença té com a llengua pròpia la llengua catalana i és l’únic municipi de les Illes Balears que no utilitza el salat “es” o “sa”. Per això, no entenem que es vulguin fomentar les modalitats, obviant per complet el caràcter científic de la llengua, que ha de ser determinat per la Universitat de les Illes Balears, i no pels dirigents polítics. Des d’Esquerra consideram que a l’hora d’informar els ciutadans és tan important disposar d’un rigor periodístic i professional com mantenir un gran rigor lingüístic. Miquel Àngel Sureda, regidor republicà manifesta que “instam al ple de l’Ajuntament de Pollença un posicionament clar en contra de la decisió del Govern de les Illes Balears i de la direcció d’IB3 per tal que es defensi, no només als informatius sinó a tots els programes de la ràdio televisió pública, l’ús de la varietat estàndard. Voler usar el registre col•loquial a IB3 és una mostra més de la vulgaritat malintencionada del PP”

Sureda “el dret a un habitatge digne per a tots els ciutadans del municipi de Pollença ha de ser una realitat”

L’Ajuntament de Pollença ha aprovat una moció presentada per Esquerra Republicana per a una política activa envers els habitatges desocupats i que ha estat aprovada per unanimitat. L’Ajuntament ha acordat promoure la creació, de forma voluntària per part dels propietaris, d’un cens municipal d’habitatges i edificis buits, amb la finalitat de disposar d’un estoc d’habitatges desocupats i disponibles per a ser llogats per altres ciutadans. A més, s’ha acordat demanar al Govern de les Illes Balears que avanci en l’aprovació d’una llei amb els mateixos termes que la del Dret a l'Habitatge de Catalunya (LDHC) amb l'objectiu de garantir el dret a l'habitatge de la població. Fet que permetria als consistoris municipals de les Illes Balears iniciar procediments sancionadors a entitats bancàries i grans empreses per infracció molt greu en cas que es mantingués la desocupació de l'habitatge. Miquel Àngel Sureda regidor d’Esquerra Republicana manifesta  “el dret a un habitatge digne per a tots els ciutadans del municipi de Pollença ha de ser una realitat. Ja que, el dret a una vivenda, tot i ser un dret recollit a l’article 22 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears és una ficció per a cada vegada més persones”

Miquel Àngel Sureda representarà els illencs a la llista d’Esquerra Republicana a les eleccions Europees de 25 de maig

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Congrés de la Federació d’Esquerra Republicana a les Illes Balears. En aquest Congrés s’ha elegit la llista d’illencs d’Esquerra Republicana a la candidatura nacional. El candidat que encapçalarà i representarà les Illes Balears serà Miquel Àngel Sureda, regidor de l’Ajuntament de Pollença, també s’ha sumat com a independent Margalida Miquel exbatlessa de Llubí i Adelina Gutierrez com a representants de Mallorca, Jordi Escandell com a candidat d’Eivissa i Carme Rocamora, candidata de Menorca. La llista s’ha aprovat amb un 89% de vots a favor per part de la militància. Margalida Miquel ha dit que si s’ha decidit en fer aquesta passa és perquè “molta gent sobiranista mancada de referent polític veu en Esquerra Republicana l’eina més útil per construir el país i aquest partit vol acollir la gent que té ganes de col·laborar en un projecte engrescador”   Per la seva part Sureda ha dit que “les Illes Balears ja són Europa, el que volem és ser-hi per poder plantejar democràticament la construcció d’un Estat propi. Nosaltres no volem vèncer ningú sinó que durant els 75 dies que queden per als comicis anirem per feina per “convèncer” la població sobre el projecte del partit. És fonamental que tothom que rebutja les politiques del govern del PP participi activament a les properes eleccions de dia 25 de maig”

Sureda “volem la gestió pública i eficaç de la zona portuària del Port de Pollença”

L’Ajuntament de Pollença ha aprovat, per 9 vots a favor de tots els partits de l’oposició i amb 8 abstencions de l’equip de govern, expressar el rebuig a la privatització prevista per part de l’organisme Públic de Ports de les Illes Balears que depèn de la Conselleria de Turisme.     El Ple a més ha aprovat que, en cas que Ports de les Illes Balears vulgui  mantenir el procés de privatització, se li cedeixi la gestió integral de la zona Portuària del Port de Pollença competència de Ports de les Illes Balears, amb l’objectiu de prioritzar una política de preus idònia i amb la voluntat de dedicar els beneficis a polítiques socials i la millora d’equipaments preferentment per resoldre les necessitats del Port de Pollença.   Miquel Àngel Sureda, portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana, ha manifestat que “hem treballat conjuntament amb tota l’oposició i de forma coordinada amb l’Associació Amarradors i Usuaris del Port de Pollença, amb l’objectiu de reclamar una gestió pública i eficaç de la zona portuària del Port de Pollença. La privatització suposaria un increment del preu dels amarraments, fet molt perjudicial als interessos dels navegants, si tenim en compte , a més, les politiques del PP que ja han aplicat un cobrament per fondejar a Formentor i l’estiu passat a la Punta Avançada”.

Esquerra Republicana denuncia que casar-se al Moll serà més car que fer-ho a Pollença

Esquerra Republicana denuncia que l’equip de govern municipal , format pel PP i el PI, pretén dur a terme l’aprovació definitiva de  l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de celebració de matrimonis civil; i que les bonificacions establertes faran que casar-se al Port de Pollença, a l’edifici municipal Miquel Capllonch, sigui molt més car que casar-se a la casa consistorial de Pollença. Des d’Esquerra Republicana, ja ens oposarem frontalment a l’aprovació d’una taxa, ja que fins ara els ciutadans del municipi no pagaven i els externs havien d’abonar 100 euros, fet que consideravem més que raonable. A partir de l’aprovació inicial es va establir un cost de 200 euros, una quantitat molt superior a la taxa que s’aplica a l’àmplia majoria de municipis. Les bonificacions que ara pretenen aprovar, faria que casar-se a la casa consistorial en horari d’oficina seria gratuït pels residents i de 100 euros pels no empadronats; Fer-ho al consistori fora d’horari d’oficina tindrà un cost de 50 euros pels residents i de 150 euros pels externs; i el més sorprenent, fer-ho fora de la casa consistorial independentment de l’horari tindrà un cost de 100 euros pels empadronats i de 200 euros per a la resta de ciutadans.  Miquel Àngel Sureda, regidor a l'Ajuntament manifesta que “és injust aplicar noves taxes, sobretot a la gent que ja paga els seus imposts al municipi, per això continuam demanat la seva retirada, i el més sorprenent de tot és la incongruència que per casar-se al Port de Pollença, inclús en horari d’oficina, vulguin fer pagar 100 euros, quan a Pollença serà gratuït. “

Esquerra Republicana presenta al.legacions i demana la retirada de l'Ordenança de Convivència Ciutadana

Des d’Esquerra Republicana entenem que les ordenances han de tenir el suport més ampli possible de la societat i per aquesta raó ens sumarem a la jornada lúdica organitzada per la Plataforma Contra l'Ordenança Cívicat que es celebrarà aquest dissabte 22 de febrer a la Plaça Major a les 17h. A més podem manifestar que les diferents Ordenances Municipals que estan en vigència, poden resoldre moltes de les situacions que es plantegen a l’Ordenança Municipal de Seguretat i Convivència Ciutadana; Per aquests raó, entenem que seria molt més adient, fer un llistat de la problemàtica efectiva del municipi de Pollença  que es pugui plasmar amb dades objectives, i aleshores plantejar una modificació puntual de les ordenances ja existents o l’elaboració d’una nova ordenança, molt més centrada en aquesta problemàtica real. Per aquesta raó hem presentat una al.legació on demanam la retirada i la no aprovació definitiva d’aquesta Ordenança Municipal de Seguretat i Convivència Ciutadana. I que es plantegi una modificació puntual de les ordenances ja existents o l’elaboració d’una nova ordenança, molt més centrada en aquesta problemàtica real del municipi de Pollença.

Pollença és un dels 32 municipis de les Illes que formen part de la xarxa pel Ramon Llull

La seu de la Institució Publica Antoni M. Alcover a Manacor, ha acollit aquest dimecres una nova Assemblea General de la Xarxa de Municipis i Entitats pel Ramon Llull i que ha comptat amb la participació del director de la Fundació Ramon Llull, Vicenç Villatoro, a la qual hi ha assistit el regidor, Miquel Àngel Sureda, en representació de l'Ajuntament de Pollença. S'ha informat a tots els representants municipals que a dia d'avui ja són 32 els municipis d'arreu de les Illes Balears que han decidit participar de la Xarxa de Balears pel Ramon Llull. Els darrers pobles que han decidit la seva adhesió a l'entitat han sigut a més de Pollença, Alaró, Andratx, Ariany, Búger, Campanet, Es Mercadal de Menorca, Lloseta, Sant Joan i Sineu. En la mateixa Assemblea s'ha decidit que la Xarxa de Municipis i Entitats pel Ramon Llull posarà en marxa actuacions arreu de les Balears encaminades a promoure els estudis de la llengua i cultura catalana en l'àmbit acadèmic i de la literatura, i la producció cultural en altres àmbits més enllà de la qüestió lingüística, com puguin ser el teatre, el cinema, la gastronomia, la dansa, la música, les arts visuals, el disseny o l'arquitectura.