Pollença

Totes les opinions

Andreu Salom i Mir

De drets i llibertats: política i dignitat

Andreu Salom i Mir

“La nostra marxa cap a la llibertat és irreversible, i no hem de permetre que la por s'interposi en el nostre camí”. Aquestes paraules de Nelson Mandela, premonitòries, tenen el gran mèrit de dibuixar a l'horitzó dels pobles sotmesos un estel refulgent de dignitat i de llibertat, d'avalar el dret de totes les nacions del món, de les col·lectivitats humanes amb voluntat d'ésser, a cercar la seva llibertat i obtenir-la.

Andreu Salom i Mir

Gravitant per l'espai exterior pels segles dels segles (Amén)

Els estats plurinacionals, en situacions de debilitat estructural, intenten regular els seus mecanismes d'actuació, en el temps i en l'espai, en funció de les possibilitats plausibles de què disposen per refermar la seva situació d'hegemonia i de domini. A l'estat espanyol, en temps pretèrits, no gaire llunyans per cert, les disfuncions de caire autoritari del Poder venien marcades per l'actuació desfermada de la violència imposada per la raó de la força, per motiu d'una uniformització genocida.

Andreu Salom i Mir

L'ANY DE LA GRAN DESGRÀCIA

Andreu Salom i Mir

            Quan hom sent a parlar, a Pollença, de l'any de la desgràcia, immediatament el relacionam amb el valent enfrontament dels pollencins a l'atac de corsaris berbers i turcs comandats per Dragut, esdevingut el 31 de maig del 1550. El coratge de Joan Mas i els seus companys, ajudats per contingents d'homes d'Inca, Campanet i Selva, feu recular els pirates, que hagueren de tornar embarcar, no sense haver fet abans un centenar de captius, fet habitual a l'època.

Miquel Àngel Sureda Massanet - Regidor d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Pollença

75è aniversari de la Base Militar del Port de Pollença

Com a regidor d’Esquerra Republicana no puc assistir a la celebració del 75è aniversari de la Base Militar del Port de Pollença, ja que no deixa de ser una d’aquestes celebracions amb un protocol que sembla d’una altra època, amb un “Acto de Homenaje a los que dieron su vida por España” o un “Brindis por su S.M. el Rey”. Entenc que en el seu moment la Base d’hidroavions que va servir per enllaçar el Port de Pollença amb el continent, va ser un element de modernitat i de revulsiu turístic.

Miquel Àngel Sureda Massanet - Regidor d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Pollença

El pi de Sant Antoni

La festa popular d’hivern més estimada per a la gran majoria de pollencins i pollencines és sense cap dubte, la festa del Pi de Sant Antoni. Per aquesta raó, qualsevol canvi que vulgui proposar l’equip de govern de l’Ajuntament de Pollença hauria de ser fruit del consens. Entenem que estam en temps de crisi, així i tot, voler prescindir dels millors xeremiers de Mallorca, de la professionalitat dels “Xeremiers de la Calatrava”, que fa més de trenta anys que participen a la festa del Pi de Sant Antoni a Pollença i que ja formen part de la mateixa festa, no deixa de ser una decisió que no entenc i que no compartesc.