Prats de Lluçanès

Totes les notícies

Propostes al Ple Municipal de 16 de setembre del 2020

Aquest dimecres 16 de setembre tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre un Ple Municipal ordinari, que es podrà seguir per youtube.com/pratstv. El Grup d'ERC a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès presenta les 3 següents propostes d'acord: 1- per l'activació del pla director d'enllumenat públic. 2- contra la revocació dels drets penitenciaris de les preses i presos. 3- contra la fugida del Borbó i reprovar l'actuació del Govern espanyol. A més, dirigirà preguntes d'actualitat a l'equip de govern. Us animem a seguir-lo per youtube i xarxes.

Propostes al Ple Municipal de 28 de juliol del 2020

Aquest dimarts 28 de juliol tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre un Ple Municipal ordinari, que es podrà seguir per youtube.com/pratstv. El Grup d'ERC a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès presenta les 4 següents propostes d'acord: 1- Moció per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d'augmentar la capacitat pressupostària del món local. 2- Moció pel respecte a la llibertat de creences en els ritus funeràris. 3- Moció de denúncia de l'espionatge polític i per demanar aclarir els fets del "Catalangate". 4- Moció en suport de les energies renovables i per la implantació de criteris d'integració paisatgística, protecció agrícola i d'equilibri territorial al decret 16/2019. A més, dirigirà preguntes d'actualitat a l'equip de govern. Us animem a seguir-lo per youtube i xarxes.

CLOU EL CICLE PER LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA IMPULSAT PER ERC PRATS

Aquest dimarts 2 de juny ha acabat el "CICLE PER LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA" impulsat per ERC-Prats de Lluçanès. Les sessions han estat tres: - "Autònoms, empreses, indústria, comerç. Propostes de futur", amb Jordi Castellana i Joan Capdevila (Secretari Nacional de Política Econòmica d'ERC i Diputat al Congrés, respectivament), el dia 18 de maig. - "Drets i oportunitats de les persones treballadores", amb Sergi Perelló (Portaveu de la Intersindical-CSC), dimarts 26 de maig. - "El cooperativisme, una sortida de present i futur", amb Alba Rojas (Coordinadora de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central), dimarts 2 de juny. En les tres ocasions les persones ponents han pogut fer una exposició de la temàtica que tractava la sessió, i com en aquesta etapa de necessària reactivació econòmica es podia enfocar i fer accions concretes al poble de Prats de Lluçanès i per la seva gent. També en cadascuna s'ha generat un torn interessant i extens de debat i intercanvi de qüestions. Montse Boladeres, Presidenta d'ERC Prats i portaveu del Grup Municipal, valora molt positivament el Cicle que "ha servit per conèixer i remarcar diferents fórmules per contribuir a la reactivació econòmica del municipi". Aquestes reunions han servit també per explicar les accions que el Grup d'ERC ha portat a terme des de l'inici de la crisi generada pel Coronavirus, enfocades a la qüestió sanitària, però també a la situació social i econòmica del poble. L'equip d'ERC - Prats de Lluçanès seguirà treballant per aquesta reactivació econòmica. Esperem que ben aviat, tal i com es va acordar en Ple Municipal (info aquí) es reuneixi la Taula per la Dinamització Econòmica i ens posem a treballar en un PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA LOCAL.

S'aprova elaborar un PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA

El Ple de Prats de Lluçanès aprova elaborar un PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA. Era una proposta que el Grup d'ERC-Prats de Lluçanès vam fer a l'equip de govern el 17 de març, reclamada diverses ocasions i presentada com a moció al Ple d'aquest dimecres 20 de maig. Finalment, amb aportacions de l'equip de govern, la moció va ser presentada conjuntament per tots els grups i aprovada per unanimitat. Els punts de l'acord són: PRIMER.- Mostrar el reconeixement al personal sanitari de la població i del país. Un agraïment a la població que actua amb responsabilitat social, i una afectuosa abraçada a qui ha patit directament els efectes del Covid-19 coneixent-ne la mort. SEGON.- Elaborar un PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA DE PRATS DE LLUÇANÈS. TERCER.- Convocar la “Taula per la dinamització econòmica”, oberta a empresaris, comerciants, autònoms, als departaments de promoció econòmica de l’Ajuntament i del Consorci del Lluçanès a agències d’emprenedoria i innovació, a tots els grups polítics  de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès,  per tal que treballi en aquest Pla i en una calendarització i deixar la porta oberta a futures incorporacions per tal de millorar-la. QUART.- El Pla disposarà de dotacions pressupostàries per desenvolupar accions per promoure l’economia del nostre poble i la nostra comarca. CINQUÈ.- El Pla posarà al centre de l’acció les persones, orientant-lo a un sistema d’Economia per la Vida, i tenint en compte l’economia social i cooperativa. SISÈ.- El Pla inclourà mesures fiscals i econòmiques pensant en les persones, famílies (i la seva vulnerabilitat), empreses, autònoms, indústries, treballadors/es, comerç, mercat, habitatge, locals comercials, etc. SETÈ.- Es farà una revisió del Pla des de l’òptica de la salut, l’educació, la cultura i l’esport, importants sectors també al nostre municipi. VUITÈ. Aquest Pla tindrà en compte tots els agents comarcals implicats i es complementarà amb accions a nivell de Lluçanès amb la complicitat de tots els Ajuntaments i entitats que el formen i que en vulguin formar part.

Propostes al Ple Municipal de 20 de maig del 2020

Aquest dimecres 29 de maig tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre un Ple Municipal ordinari, que es podrà seguir per youtube.com/pratstv. El Grup d'ERC a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès presenta les 5 següents propostes d'acord: - MOCIÓ PER L’ELABORACIÓ D’UN PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA DE PRATS DE LLUÇANÈS - MOCIÓ PER UN PACTE DE PAÍS PER UNA ECONOMIA PER LA VIDA - MOCIÓ PER DECLARAR EL MUNCIPI DE PRATS DE LLUÇANÈS LLIURE DE RACISME - MOCIÓ PER APLICAR EL VOT TELEMÀTIC A L’AJUNTAMENT DE PRATS DE LLUÇANÈS - MOCIÓ PER CLARIFICAR LES PRESUMPTES IRREGULARITATS COMESES PER LA MONARQUIA ESPANYOLA A més, dirigirà preguntes d'actualitat a l'equip de govern. Us animem a seguir-lo per youtube i xarxes.

Cartell CICLE PER LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA

CICLE PER LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA - PRATS DE LLUÇANÈS

Després de realitzar un seguit de propostes al llarg de les darreres setmanes atenent el context generat pel Coronavirus, que les podeu trobar en aquesta mateixa pàgina web, ara organitzem un CICLE PER LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA, que inclou d'entrada tres sessions: - DILLUNS 18 DE MAIG 8 del vespre "Autònoms, empreses, indústria, comerç. Propostes de futur"  - DIMARTS 26 DE MAIG 8 del vespre "Drets i oportunitats de les persones treballadores"  - DIMARTS 2 DE JUNY 8 del vespre "El cooperativisme, una sortida de present i futur" Les sessions seran d'1 hora de durada, amb la participació de persones expertes. Cal apuntar-se a erc@pratsdellucanes.cat i et passarem l'enllaç per a connectar-te. US ANIMEM A PARTICIPAR-HI!  

Propostes per a les terrasses de bars i comerços de Prats

El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès vam sol·licitar el 17 de març l’inici de treballs per elaborar un PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA LOCAL. Una eina que hem anat reclamant i que en aquest moment de desconfinament pensem que pot posar-se al centre de l’ordre del dia. Demanàvem també la reunió de la Taula per la dinamització econòmica, un espai de participació que permetria recollir propostes. Aquest Pla hauria de tenir accions concretes i tenir una partida pressupostària, tal com hem reiterat. A l’espera que la Taula per la dinamització econòmica o algun altre àmbit es reuneixi, fem arribar una nova proposta a l’equip de govern de l’ajuntament amb la voluntat de sumar esforços. Proposem que: - Els bars puguin ampliar terrasses per garantir la distància física dels clients, sense veure’s augmentada la taxa d’ocupació i així mantenir aforament. Amb el tancament al trànsit del Passeig, del Carrer Major, la Plaça de l'Església i la reordenació del Carrer Bruc, això és possible. També amb l’amplitud que té l'Avingua Pau Casals.  - S’impulsi que els comerços puguin ocupar via pública de forma gratuïta, i ajudant-los a posar elements necessaris que puguin ser útils tan per exposició dels seus productes com per l’espera de la clientela.Reiterem que el Grup Municipal d’ERC ens posem a disposició, tal i com hem fet des d’un inici, per treballar al costat del Govern Municipal i treballar conjuntament les mesures.       ERC – Prats de Lluçanès, 6 de maig del 2020  

Propostes per a sessions telemàtiques a Prats

Després de la programació que sota el nom de “Prats sofà” s’ha portat a terme aquestes darreres setmanes, amb accions centrades a “concerts, activitats saludables, tallers i més”, amb agraïment i reconeixement a les persones que l’han fet possible, el Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès proposa iniciar una nova fase (sense detriment del “Prats sofà”) centrada més en l’acció econòmica i social del poble. Es podria elaborar utilitzant un procés de participació, però ja fem algunes propostes: - Taula rodona amb propostes de reactivació comerç local. - Acció de posada en coneixement del comerç local: que comerciants expliquin en què consisteix la seva feina i el producte que ofereixen. - Explicació de com treballen productors locals. - Xerrada sobre economia de proximitat. - Xerrada sobre desenvolupament rural. - Xerrada sobre teletreball. - Xerrada sobre cooperativisme. - Xerrada sobre el mercat. - Com prevenir violència masclista. - Entrevistes o converses amb personal sanitari. - Valoritzar el CAP. Què s'hi fa? Com funciona? - Connexió amb voluntariat que ha treballat amb material de protecció. - Explicació de com funciona l’ajuntament. - Explicació de per què serveix Consorci Lluçanès - Pensar en com valoritzar les entitats locals culturals, esportives, etc. Vídeos o explicacions de recull d’entitats i festes: Trencadansa, Sant Joan i els Elois, balllades de gegants, bastoners, etc. També aprofitem per recordar que, proposem que s’iniciïn els treballs per a l’elaboració d’un PLA DE RECUPERACIÓ ECONÒMICA del municipi, amb una dotació pressupostària corresponent. Aquestes sessions poden anar enfocades també en aquesta direcció. El Grup Municipal d’ERC ens posem a disposició, tal i com hem fet des d’un inici, per treballar al costat del Govern Municipal. ERC – Prats de Lluçanès, 4 de maig del 2020  

Invertir en un PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA LOCAL

Pradenques, pradencs, El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès vam exposar en una reunió amb portaveus dels Grups Municipals que va tenir lloc ahir, les següents consideracions que compartim a continuació: Reiterem la petició de convocatòria de la “Taula de Dinamització Econòmica”, que s’estudiï la possibilitat de fer-la més oberta encara.   Que no es demori més l’inici dels treballs per l’elaboració d’un “Pla de Reactivació Econòmica Local”. Aquesta proposta la vam formalitzar el 17 de març.   Que es doti pressupostàriament aquest Pla. El Grup d’ERC ja vam mostrar les nostres reticències en la dotació pressupostària per comprar Ca l’Andreuet (antiga farmàcia), sense objectiu clar ni projecte per a dedicar aquest espai. Ara, amb la crisi generada pel Coronavirus, és el moment de repensar-s’ho i fer els passos convenients per tal que la inversió i els diners vagin clarament destinats a la dinamització econòmica. Estem parlant de 210.000€ aquest any 2020 i 105.000€ el 2021 i 105.000€ el 2022.   El “Pla de Reactivació Econòmica Local” ha de contemplar ajudes directes a empreses, industrials, bars i restauració, persones autònomes, i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica. El Grup Municipal d’ERC ens posem a disposició, tal i com hem fet des d’un inici, per treballar al costat del Govern Municipal. El moment mereix generositat i responsabilitat. Escolta i participació.     Esquerra Republicana de Catalunya, Prats de Lluçanès, 25 d’abril del 2020