Premià de Dalt

Totes les notícies

Contra els estereotips i l'estigmatització.Rectificació, JA!!!

Deplorable que des de comunicació d’un ajuntament es faci referència a l’ètnia de qui presumptament està cometent un acte delictiu. Què hi té a veure l’ètnia? Ens aporta informació necessària?  Això és reproduir estereotips associats a imatges mentals que actuen com a simplificacions i deformacions de la realitat. I poden atiar conductes racistes i de menyspreu cap a una ètnia, la qual cosa és incompatible amb el respecte a la dignitat humana, que només es compleix si s’atribueix per igual a tota persona, a tota ètnia, a tots els pobles. Per tant sobrava i sobra, rotundament, la referència a l’ètnia.  Exigim una rectificació immediata de la informació.

Rectificació.

RECTIFICACIÓ EN REFERÈNCIA A LA PUBLICACIÓ D’UN AVANTPROJECTE DE BASES D’AJUTS AL TEIXIT EMPRESARIAL DE PREMIÀ DE DALT CONSEQÜÈNCIA DE LA COVID-19 L’altre dia publicàvem en aquest mateix mitjà un avantprojecte de bases reguladores d’ajuts en què el govern de Premià de Dalt està treballant, per ajudar el teixit comercial del nostre poble a solucionar els efectes que en els negocis provocarà la greu crisi sanitària que estem patint. Era un document de treball al qual nosaltres hi vèiem possibilitats de millora i vam voler obrir-lo per tal que els comerciants, les microempreses i els autònoms poguessin aportar —des del seu punt de vista de primera línia i, per tant, amb coneixement de causa— aquells aspectes profitosos que des del món polític o tècnic ens poguessin passar inadvertits. Vam fer-ho convençuts que cada cop més, en la societat de la informació, caldrà aprofitar la intel·ligència col·lectiva; que les decisions s’hauran de prendre de manera menys normativa i jeràrquica, i més en la deliberació inclusiva de tots els agents competents de la societat, és a dir amb la intel·ligència distribuïda. Sembla, però, que ens vam saltar una norma que desconeixíem i que diu que els documents que encara són a debat no han de ser publicats, fins que no siguin públics de manera oficial. Tot i que advertíem que només era un avantprojecte (esborrany) sobre el que proposàvem modificacions que esdevenien guanys per als afectats, no havíem d’haver publicat aquest document redactat pels tècnics de l’ajuntament. La precipitació en voler aconseguir les millors eines pel benestar dels ciutadans de Premià de Dalt (en aquest cas pel teixit empresarial), i el desconeixement d’algunes normes, ens ha jugat una mala passada. Per la qual cosa, i sense pretendre que serveixi d’excusa tot el que hem referit anteriorment, per responsabilitat i per respecte hem retirat la publicació de les xarxes (molt abans de redactar aquest document, per restablir l’ordre quan abans millor) i presentem aquest text com a mostra de rectificació formal de cara al govern, als companys de l’oposició, als tècnics de la casa i a la ciutadania.

Esquerra republicana amb el comerç

Un petit tribut com a mostra d’agraïment a tots els comerços que ens heu cuidat i heu arriscat la salut perquè veïns i veïnes de Premià poguéssim complir amb responsabilitat un confinament obligat i necessari. Gràcies per ser-hi ❤️.

Ple d’abril 20.04.2020.

ERC proposava un únic punt del dia: “Coronavirus. Estat de la situació, mesures de present i futur”. La proposta no va ser acceptada. Tampoc l’oposició NO va ser convidada a participar en les comissions i gabinets de crisi. Així i tot, des d’ERC hem treballat insistentment, hem presentat idees, propostes i ens hem posat, des del primer dia, a disposició del govern  pel que calgués. Us en fem cinc cèntims i us presentem també les preguntes i precs que hem entrat per aquest ple d’abril. CARTA OBERTA A LA CIUTADANIA https://drive.google.com/file/d/1-s8GyyeUstqiM_WQ2yFirLi-2dVG_IrL/view?usp=sharing PREGUNTES I PRECS ABRIL 2020 https://drive.google.com/file/d/18_GgswXLshhp_O8dXhYyD-R5nN9yWoYF/view?usp=sharing

ERC Premià de Dalt, proposa a la regidoria d’Educació accions per garantir que tots els nois i noies del municipi puguin fer classes telemàtiques des del primer dia.

Atès que el departament d’Educació preveu que després de Setmana Santa s’iniciïn les classes telemàtiques i que sabem que no totes les noies i nois compten a les seves cases dels mitjans necessaris per seguir aquestes classes, PROPOSEM a l’equip de govern: 1. Que la Regidoria d’Ensenyament contacti amb les direccions de les escoles i els Serveis Socials per tal de saber quants alumnes a dia d’avui no tenen tots els mitjans necessaris per seguir el curs en igualtat de condicions que la resta.  2. Que es concretin quines són les mancances.  3. Que es proporcionin mesures provisionals, des que s’iniciïn les classes i mentre duri aquest confinament, als alumnes membres de famílies que no disposen de connexió a la xarxa. Per garantir aquest objectiu, caldrà treballar coordinadament amb el Departament d’Educació tots els escenaris possibles. 4. Que s'estudiïn totes les vies per tal de dotar els alumnes de maquinari mínim imprescindible.  5. Que en el cas que sigui necessari, l’Ajuntament faci una crida a la solidaritat civil, per tal que tothom que tingui ordinadors que ja no usa pugui fer-ne donació o préstec als nens que no en tinguin. Establir un punt d’entrega o mecanisme de recollida a domicili dels aparells solidaris amb plenes garanties de seguretat.  6. Que aquestes actuacions contemplades al punt anterior es facin, en la mesura que sigui possible, comptant amb el voluntariat social. L’educació per la qual hem apostat és inclusiva, equitativa i de superació de tot tipus de desigualtat, per tant, demanem que Premià de Dalt, s’avanci a qualsevol eventualitat negativa i garanteixi que totes les noies i nois puguin seguir les classes des del primer dia.

Text integre de La Pinassa de febrer, d'Esquerra Republicana Premià de dalt, no retallat.

Quan el corredor de fons, en la seva solitud, veu la meta, ni que sigui lluny encara, la seva ment entra en contradicció. Cada pas es torna més feixuc i creixen els dubtes sobre si accelerar, reservar-se o morir en un esprint racional. Haurà de conviure amb aquestes contradiccions i només superar-les amb la ferma voluntat de conquerir l'objectiu i la fortalesa que tants de quilòmetres han transferit a les seves cames. Ara ens trobem aquí; permetent la investidura dels botxins, perquè les circumstàncies han fet que en la seva debilitat s'obri una porta que esdevé una oportunitat que cal aprofitar. I aquesta només és una de les contradiccions que a mesura que ens acostarem a la meta haurem d'afrontar. Ens creiem que du enlloc? Creiem que és el "sit and talk" que sempre hem reclamat, creiem que ha permès que ens defineixin com a subjecte polític, creiem que fins i tot els conflictes bèl·lics acaben en taules de diàleg i creiem que fins i tot si fracassa, servirà per evidenciar definitivament que caldrà repensar altres dreceres. Criticats, insultats, escarnits, entomem amb responsabilitat de país el preu del menyspreu. I sospitem, que ben aviat altres voldran liderar això suposadament tan maquiavèl·lic que hem fet possible. Que benvinguts siguin, perquè si no hi som tots, res no serà possible. La més alta justícia de la UE avala la democràcia i desautoritza la justícia espanyola; en Puigdemont i en Comín seuen al Parlament Europeu, mentre altres segueixen a presó i a l'exili. Fins quan aquesta barbaritat serà suportable? La feina caldrà fer-la, alhora, a la taula de negociació, al Parlament Europeu, al Parlament català i als carrers. Llibertat preses, presos i exiliats polítics

MOCIONS AUTOCONSUM ENERGIA FOTOVOLTAICA

ERC per la sostenibilitat. Ahir, 17/2/20, va haver-hi Ple a l’Ajuntament de Premià de Dalt. ERC hi presentava dues mocions sobre l’autoproducció d’energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques per als edificis públics i per les llars dels ciutadans.   El govern de Premià de Dalt (Junts per Premià i PSC) va votar en contra de les dues mocions. I això vol dir que van votar en contra de:   - Produir energia provinent de fonts no contaminants instal·lant plaques damunt els sostres dels edificis públics, sense cap cost per a l’ajuntament, ni el ciutadà.   - Produir energia elèctrica per mitjà de plaques fotovoltaiques des dels habitatges dels ciutadans que així ho decidissin, aplicant a aquests veïns bonificacions del 50% de l’IBI durant 5 anys.   Així doncs, han votat en contra de la promoció de la producció d’energia verda i, per tant, en contra de mesures per fer front a l’emergència climàtica. Aquest govern que es declara compromès amb el medi ambient, a la primera oportunitat que té per demostrar-ho, hi vota en contra.   17 municipis del Maresme ja han adoptat mesures per promoure la instal·lació de plaques fotovoltaiques als habitatges dels seus veïns (Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, El Masnou, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt) i moltíssims més arreu de Catalunya.   No volem ser a la cua dels municipis catalans en fer front a l’emergència climàtica. Menys, quan constantment fem gala de tenir les finances sanejades i no ser captius dels bancs.   Som un poble solidari, també amb el medi ambient, i esperem que les nostres institucions estiguin a l’alçada dels seus ciutadans i es comportin de manera responsable, més enllà de declaracions que no van enlloc.   No volem perdre l’oportunitat de ser capdavanters i referents de la lluita sostenible que marca l’Agenda 2030.

Dilluns 10 de febrer comencen les obres del CAP a Premià de Dalt, Caterina Albert i Paradís ‘Víctor Català’,

Dilluns 10 de febrer, comencen les obres del CAP, a Premià de Dalt El nou equipament de salut donarà servei a tota la població de Premià de Dalt així com als veïns de la zona Can Pou - Camps de Mar de Premià de Mar, estarà distribuït en dinou consultoris mèdics, l'edifici comptarà amb sales de consulta, una àmplia sala d'espera i estarà distribuït en 3 naus. Les obres tindran una durada aproximada entre 14 i 18 mesos amb un import de 3.102.590,00 € IVA inclòs. Cal recordar que el CAP és una infraestructura que l'Ajuntament de Premià de Dalt reclama a la Generalitat de Catalunya des de fa 15 anys. La primavera 2005 el govern de (Acció ciutadana, IC-v, PSC, PP i Esquerra) vàrem tancar un acord amb institut català de sol (Incasòl) i departament de Sanitat. Un acord a tres bandes: Ajuntament - Generalitat i propietaris Torre del pi. L'acord preveia la urbanització de part de la torre del Pi (finca en garantia a l'institut de finances de la Generalitat, era un aval del privat, que no va tornar mai els euros públics prestats) aquesta urbanització preveia habitatges públics i la rotonda a carretera a Premià de Mar, l'acord també preveia habitatges /pisos de lloguer social, al solar de la fàbrica (fet), el nou ambulatori de salut amb 19 habitatges per persones amb necessitats assistencials i pàrquing soterrani, arran d'aquest acord, varen enderrocar les 4 cases dels mestres de la carretera de Vilassar, on ara hi ha un aparcament de sorra, aquí és on va l'ambulatori que requereix l'àrea bàsica de salut de Premià (Dalt i Mar) que era un ambulatori similar al de Premià de Mar.