Premià de Dalt

Totes les notícies

PONÈNCIES PER LA REPÚBLICA Ernest Maragall

Aquest dimecres 25 d'abril, us oferirem una xerrada molt interessant amb l'Ernest Maragall, diputat al Parlament de Catalunya per ERC, al Casal Jove a les 20,00 hores. Amb aquesta conferència, volem endegar un seguit de ponències per la República obertes a la participació de tothom. La idea és superar el marc mental de la independència com a finalitat. Creiem que a més a més d'una qüestió identitària, que també, la independència ha d'esdevenir l'eina per a fer possible la República catalana amb tots els valors d'igualtat, llibertat, democràcia, justícia que això comporta. Hi sou tots convidats.

US VOLEM A CASA

Dimarts 20 de febrer a les 20h, a la Sala d"Actes de la Societat Cultural St.  Jaume de Premià de Dalt, el Comitè de Solidaritat amb els presos  i exiliats Premià de Dalt va realitzar un acte per oferir suport i escalf a les seves famílies. Vam tenir la sort de comptar amb el testimoni de Txell Bonet (parella de Jordi Cuixart) i de Ferran Civit (parella de Meritxell Serret). L'acte va resultar un èxit absolut d'assistència i d'emotivitat. Vam omplir el teatre a vessar (unes 300 persones). Seguim. Data: 20 de febrer Hora: 20 h. Lloc: S.C. Sant Jaume Adreça: Riera de St. Pere, 147, Premiå de Dalt

Treballant pel nostre poble, Carrers, Joventut i Cultura. Construint República.

Malgrat el segrest de persones i institucions que viu el nostre país, els d’ERC a Premià de Dalt seguim treballant amb il·lusió per les persones i amb les persones. Valors republicans com la cultura, els drets socials, el feminisme i la participació ciutadana estan presents en tot allò que fem, perquè entre tots, volem construir República. Remarcar, entre moltes altres, algunes actuacions que es duran a terme en breu a la via pública, amb el regidor Josep Font al capdavant. Es pavimentarà i es soterraran els serveis dels carrers Costa Brava i Penedès, des de la Riereta fins a l’Av. Catalunya; s’inicia la segona fase del c/ de la Cisa; es pavimentarà el c/ Jacint Verdaguer al Barri Cotet; i són també a punt d’iniciar-se les obres de sanejament i consolidació del mur de la Font del Peix, a Folch i Torres-Travessia del Mar. Des de Joventut, amb Emma Escolano, resaltar la participació al Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme i l’aportació de propostes d’activitats presencials (assessories, tallers, xerrades) i virtuals (butlletí i xarxes socials), amb la finalitat de promoure la participació, l’autonomia juvenil i oferir als joves més oportunitats laborals, formatives i de voluntariat. S’han realitzat debats i tallers, per als alumnes de l’institut, impartits per Mossos, Seveis Socials i Associacions teatrals, sobre prevenció de relacions abusives, internet segura, educació emocional, emancipació i conductes sexuals de risc. Els alumnes assistiran a l’obra Carrousel amb un format de molta proximitat amb el públic, per tractar aquestes conductes de risc amb què acaben alguns jocs d’adolescents. Pel que fa a Cultura cal destacar l’EscenARTS amb l’obra Cabareta a la SC Sant Jaume, èxit del darrer Grec Festival de Barcelona; i l’obra que podrem veure el proper 17 de març, Memòria de les Oblidades amb l’actriu Rosa Andreu, un exercici de memòria històrica imprescindible, com a colofó a les activitats de les jornades sobre la Dona.

Compromesos amb els Joves, les Dones, la Cultura i la República

Des de Joventut, amb l’SMoPE, l’AMPA, l’institut, Ensenyament i Serveis Socials, hem promogut tallers i la xerrada “Després de l’ESo, què?”. i orientacions personalitzades, des de la fletxa i l’SMoPE, sobre sortides sense ESo. Seguim acompanyant els joves que és el nostre deure i el seu dret. També per a joves i pares, els Mossos han realitzat xerrades de gestió de xarxes. Activitats al voltant del Dia de la Dona, volem agrair a totes les entitats, regidories, encapçalada per igualtat i als veïns i veïnes pel seu compromís, per la lluita en defensa de la igualtat de drets i oportunitats de les dones i per la seva participació i organització d’actes. Destacar l’activitat “i tu com lligues?”, a la fletxa. recordar-vos que hem endegat una política de preus reduïts pels propers EscenArTS, començant pel de primavera, que comptarà amb la tercera edició del festiHumor i un espectacle en motiu del Dia del refugiat. Pels volts de Sant Jordi en xarxa amb Cultura, Ensenyament i Biblioteca, hem programat activitats de 0 a 18 anys, amb l’escola bressol, Marià Manent, Santa Anna i Valerià Pujol. Sant Jaume, amb l’XTAC ja programa el 28 d’abril i altres entitats també realitzaran diferents actes, per això hem procurat no contraprogramar respectant l’esforç de tothom en pro de la cultura al poble. Seguim exigint la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i vetllant per l’escola, perquè la república sigui un fet i perquè sigui feminista.  

Exigim la llibertat dels presos polítics i la anul·lació del 155. Victòria del vot independentista.

Diuen que amb l’any nou hem tornat a la normalitat.Persones tancades a la presó injustament, persones exiliades injustament, gentussa amenaçant i lliures injustament, gentussa governant injustament, gentussa callant i fent costat injustament. Això de normal no en té res. No, no passem pàgina amb l’any nou. No ens oblidem de les càrregues policials i els ferits de l’1 d’octubre. No ens oblidem del confdent del CNI, pagat per tots, que va atemptar a Barcelona. No oblidem el President i els Consellers a Bèlgica, i no ens oblidem dels Jordis, de l’Oriol, i del Joaquim, tancats a la presó. Malgrat les mentides d’alguns partits i dels mitjans de comunicació, les agressions verbals i informatives, l’aplicació del 155, les difamacions i humiliacions, a Catalunya i arreu de l’Estat Espanyol, silenciant actes de partits i entitats independentistes, tot i aquestes difcultats, el vot independentista ha superat al vot unionista, amb un 82% de participació a les eleccions del 21 de desembre imposades pel Govern Espanyol. Al nostre poble 3.263 vots independentistes en front dels 2.811 vots unionistes. Al Parlament de Catalunya 70 escons i 57. Tot i això, la força més votada no ha estat la nostra:Per tant, encara tenim molta feina a fer. D’entrada,deixar de banda el discurs de l’adversari. Nosaltres podem dir ben alt que hem deixat parlar al poble i l’hem escoltat. A tothom!!El dia 1 d’octubre i el 21 de desembre. Per això estem a l’Ajuntament. Per treballar pel nostre poble. Ho hem fet des del primer dia a Urbanisme, Joventut, Cultura... Després de les activitats de Joventut aquestes Festes, ja hem estrenat l’EscenARTS d’hivern i esperem que gaudiu del Carnaval organitzat per l’ACR Carnestoltes com cada any. Avançarem treballant i adoptant un discurs positiu, engrescador i il·lusionador. Hem de convèncer la gent dels benefcis del nostre projecte per Premià de Dalt i per Catalunya. Treballem el present, i parlem de futur. Parlem de República.

Pla Local de Joventut. Treball en xarxa. Cultura. Carrers. Llibertat. Dignitat

Seguim treballant en xarxa i de manera transversal Joventut, Cultura, Serveis Socials, Igualtat, Ensenyament i la Biblioteca Jaume Perich en la programació i organització d’activitats tant a les escoles com a l’institut i al carrer, hem fet molta i bona feina i enguany anirem encarà més enllà, participant activament amb les AMPAS i l’Escola de Música. Tenim propostes tancades i d’altres damunt la taula pel 2018 i pel curs vinent 2018-19. Hem fet la primera trobada amb joves i corresponsals per incorporar les seves propostes d’acció pel Pla Jove i en farem més. La nostra prioritat és dissenyar un Pla que reflecteixi la realitat dels joves i implantar-lo per a resoldre les nostres mancances. Ja tenim Twitter de la Fletxa, @lafletxapij. Recordeu volem 3 #hashtags per a Joventut. Estem acabant de dibuixar la nova proposta del Projecte “Ajuntament Jove” de 3r d’ESO. Busquem nova data per a “CARROUSEL” l’obra de teatre que programem des de Joventut per als alumnes de 3r i 4t d’ESO, prevista pel 21 de desembre. Ja us avisarem. Un cop acabada la primera fase al carrer de La Cisa, ara començarem la segona. L’Ajuntament Antic al gener ja és posarà en marxa. Can Vilar acabat i farem dos carrers més a La Floresta. Recordar-vos el Concert de Nadal a càrrec de l’Orquestra de Cambra Catalana la nit del 23 de desembre. Enguany no gaudirem del Pessebre Vivent, però tindrem Els Pastorets del Casal de Vilassar de Dalt al nostre Teatre, l’Acirca’T, tallers i funcions de circ a Sant Jaume i la Cavalcada dels Reis d’Orient organitzada per l’ACR Carnestoltes com cada any. Ja tenim l’EscenARTS d’hivern programat, us avancem que l’estrenarem al gener amb teatre familiar, música i projeccions. Un llençol d’Estels de la Cia. Pep López. Exigim la llibertat dels nostres presos polítics i la tornada dels nostres exiliats. desitgem que tots plegats tinguem unes Bones Festes i un Any Nou amb el restabliment de les nostres Institucions.

Escoltem els Joves. Decidim Cultura. Construïm la República. Condemnem la violència

Vam dir que votaríem i el nostre poble ha votat SÍ. Felicitar i agrair la col·laboració de tots els veïns fent pinya per defensar durant tota la nit i tot el dia del Referèndum els col·legis electorals. Molt tristos i emprenyats amb la resposta violenta de la policia nacional i guàrdia civil envers els ciutadans pacífics de diversos pobles i ciutats de Catalunya. Donem el nostre suport a tots els ferits. Ens omple d’orgull la calma i convicció dels nostres joves que han demostrat, a nosaltres i a tot el món el seu compromís i la seva determinació. Demanem als Joves que ens donin 3 #hashtags per Joventut. Compartim amb tots els regidors i tècnics el Laboratori participatiu pel disseny del Pla Jove. Bona acollida dels tallers proposats a l’IES Valerià Pujol per part de mestres i tutors. El nostre dispositiu Joves TET, transició escola-treball, és l’experiència destacada al Butlletí de polítiques educatives del món local de la Diputació. Us hem acompanyat al Cementiri amb música, per asserenar l’ànima. Ja hem estrenat l’EscenARTS de tardor amb teatre musical, teatre del gest i màscares, lectura dramatitzada i el Concert de Nadal. Un plaer treballar amb Igualtat per celebrar el Dia de la No-violència de gènere envers les Dones, amb l’espectacle gratuït “Gàbia”. Un orgull presentar-vos “La mala reputació”, en col·laboració amb La Diputació i la Fundació Romea, com a premi per ser un poble que aposta per la Cultura, hem decidit proposar-vos la taquilla inversa, pagueu després de l’espectacle el que pugueu o cregueu que l’espectacle mereix. Recordar-vos que aquest espectacle serà un dilluns. Condemnem la violència. Exigim la Llibertat dels nostres presos polítics. Defensem les nostres Institucions. Denunciem l’aplicació de l’article 155 per part del Govern español. No volem a Participació persones que no deixen participar. Les nostres Escoles No es toquen. Els carrers seran sempre nostres. Tenim determinació, compromís i confiança, Volem la República Catalana.

presentacio i constitucio de Premia de Dalt per la independencia (ANC)

l' Assemblea local de l' Assemblea Nacional Catalana (ANC) es va presentar dilluns 26 de setembre a les vuit del vespre a la sala de l' Olivera de SC Sant Jaume, amb les intervencions de : Julià Carbonell, Antoni Llimona, Paquita Puig i Roser Loire . Diversos membres d' ERC premia de dalt va participar de la fundacio d' ANC a Premia de Dalt