Premià de Mar

Totes les notícies

Nota de Premsa

Moció d´ERC-JxP-AM per la creació de vals per ajudar al comerç local i les famílies. El grup Municipal ERC-JxP-AM presenta una moció per injectar 100.000 € en el comerç local a través de vals de comerç pels veïns i veïnes de Premià de Mar. Tothom que ho sol·liciti podrà rebre aquests vals per gastar exclusivament, en botigues del poble. Possiblement aquesta moció no entrarà en el proper ple de maig per ser considerada una moció resolutiva i per tant necessitarà informes previs de secretaria.  

Posem en marxa als regidors i regidores de barri

El grup municipal d'Esquerra Republicana posa en marxa una nova proposta inèdita a Premià de Mar: Les regidores i regidors de Barri. Els cinc membres del grup municipal s'han distribuït el conjunt de barris de Premià de Mar per ser-hi presents i per possibilitar que cada veí i veïna tingui un regidor o regidora de referència amb qui contactar i transmetre-li les seves inquietuds, propostes o queixes. Es tracta d'una nova organització de treball i comunicació, per atendre millor a tothom, plantejar propostes i fer possibles canvis per millorar la vida diària de les persones, a més de conèixer cada racó dels barris amb les seves necessitats específiques. La idea és fer un seguiment més personalitzat dels temes que preocupen als veïns de cada barri, i a la vegada, oferir-nos a tota la ciutadania i a la societat premianenca per canalitzar les seves propostes, problemàtiques, queixes i poder traslladar-ho a l'Ajuntament. Des d'ERC, com a prioritat, volem establir un contacte real i sincer amb el conjunt de la ciutadania: som al carrer, volem ser a cada barri, amb la voluntat d'escoltar, explicar i actuar. Les regidores i regidors són els vostres representants a l'Ajuntament i cal aprofitar aquesta possibilitat de proximitat que des d'ERC Premià de Mar posem a l'abast de tothom, amb el compromís d'atendre totes les peticions que arribin, perquè estem sempre al servei de la ciutadania. La distribució dels barris és la següent:   Pep Ripollès (D2-D4-D5) Barri Banyeres - Sol i Mar - Barri del Maresme.            Contacte: ripollesbj@premiademar.cat Mireia Cardús (D10-D11-D12-D13) Can Farrerons - Sector Est - Can Pou - Camp de Mar.            Contacte:  carduscm@premiademar.cat Daniel Torras (D7-D8) Nucli Antic - Barri de Llevant.            Contacte:  torrassd@premiademar.cat Sandra Rivera (D1-D3) El Palmar - Barri del Gas            Contacte:  riverams@premiademar.cat Xavier Gatius (D6-D9) Barri de l´Eixample - Santa Maria            Contacte:  gatiusvx@premiademar.

L'adjudicació de la SIEI a l’escola La Salle

El darrer ple d'abril s'ha comentat molt l'adjudicació de la SIEI (Suport Intensiu per a l'Escolarització Inclusiva) a l'escola La Salle. Les SIEI ajuden els alumnes amb necessitats educatives especials. Els criteris d'aquesta adjudicació són els següents: Cal tenir en compte que l'adjudicació d'una SIEI és una decisió exclusiva dels Serveis Territorials, no és fruit de cap demanda de l'Ajuntament, a qui ni se l'ha consultat, tan sols se l'ha informat una vegada presa la decisió i al mateix temps l'escola, no pot fer més que acatar la decisió. Les SIEIs no són serveis d'àmbit municipal adscrits a un municipi, en aquest cas Premià de Mar. Són unitats territorials que abracen més d'un municipi. Premià, com a zona (el Baix Maresme) ja disposava d'una SIEI ubicada a Premià de Dalt, a l'escola pública Marià Manent, però en faltava, com a mínim, una altra. Amb mirada global, les escoles concertades atenen al voltant del 25% de l'alumnat del Maresme. En canvi, tan sols acullen un 8% dels alumnes de SIEI. Per compromís, és clar que la concertada ha d'anar assumint més atenció als alumnes amb necessitats educatives especials. Si a Premià, com a zona, hi falta almenys una SIEI; si és necessari que es vagi ampliant el compromís de la concertada amb aquestes unitats; i, alhora, la SIEI que ja existia és a l'escola pública, és evident que la nova SIEI havia d'anar a parar a la concertada. Però, per què La Salle? La tria de La Salle respon també a un factor d'estabilitat. Es vol que la SIEI perduri i La Salle té autoritzades 3 línies (encara que ara només n'ompli 2). És clar que 3 línies donen més garantia de continuïtat que no altres escoles concertades amb 1 sola línia. Per tant, i recapitulant, la tria respon a factors de planificació, equilibri i compromís exigits a les escoles des del Departament. La ubicació de la SIEI a Premià de Mar, així doncs, no té res a veure ni amb el treball d'una regidoria, ja que l'Ajuntament no ha intervingut en el procés d'adjudicació, ni amb la més o menys bona predisposició d'una escola.

Xerrada online: El futur del comerç local a Premià de Mar. Què podem fer al nostre poble?

Us convidem a la segona xerrada del Cicle de xerrades online que des d'ERC Premià de Mar organitzem sobre temes d'actualitat relacionats amb el nostre poble. La xerrada serà el dia 12 d'abril a les 20:15 h per Zoom, sobre el tema: El futur del comerç local a Premià de Mar. Què podem fer al nostre poble? Comptarem amb el nostre regidor Xavier Gatius i Vallès, que fa poc ha publicat un article sobre el mateix tema de la xerrada: El futur del comerç local a Premià de Mar, i com a convidat amb Joan Capdevila i Esteve, diputat al Parlament espanyol, portaveu a les comissions d'Economia i de Transició Ecològica, i president de la comissió d'Indústria Comerç i turisme. Presentarà la també regidora Sandra Rivera i Moyano. De la mà dels ponents repassarem quina és la situació actual i què podem fer per reactivar el comerç a Premià de Mar. No us perdeu aquesta sessió, parlarem de la despoblació del nostre teixit comercial, aportarem propostes i escoltarem suggeriments. Per participar només has d'enviar un correu electrònic a premiamar@esquerra.cat i enviarem l'enllaç al zoom. ANIMA'T!

Imatge Esther de Prades

Sobre la posició d'ERC- JuntsxPremià en el contenciós administratiu de la norma del padró.

Declaracions a Ràdio Premià de Mar de Pep Ripollès en referència a la decisió de Crida Premianenca i Premià en Comú Podem d'emprendre accions legals contra la normativa del padró: "La política d'ERC des de fa molt de temps, és no presentar demandes. No és una qüestió de tenir raó o no, està demostrat que últimament mai aconseguim un resultat favorable a cap de les demandes presentades amb la marca ERC a un Jutjat. Per tant, tenim poca confiança en la justícia i per això no ens hem sumat al recurs contenciós administratiu engegat per Crida Premianenca i Premià en Comú Podem, tot i donar suport a la iniciativa, esperant que almenys es clarifiqui el criteri de la norma per tots els Ajuntaments del país. Nosaltres no deixarem de treballar per garantir el dret de l'empadronament. Senzillament no ens afegim a aquesta iniciativa, malgrat que en compartim el fons, perquè no som partidaris de judicialitzar la política sense abans esgotar altres vies sobre les quals estem treballant i esperant que siguin suficients. No cal dir, que considerem que la interpretació de la norma de l'empadronament que fa l'equip de govern de l'Ajuntament de Premià de Mar i C's, no és correcta i que el padró és una obligació per tothom qui viu a Premià de Mar, sigui quina sigui la seva situació habitacional, tal com clarament marca la mateixa norma. En l'últim Ple, vam preguntar al govern sobre la situació del padró i ens van contestar, que tothom qui ho havia demanat, se l'ha empadronat, quan aquesta situació es capgiri, tornarem a actuar i allà hi serem per defensar als nostres veïns i veïnes, com fem sempre". Cal recordar que va ser ERC Premià de Mar qui en un principi va denunciar la gravetat que suposaria l'aprovació de la moció presentada al ple del 23 de setembre per l'equip de govern, la qual enduria els requisits d'empadronament al nostre poble. Van votar a favor els grups municipals de C´s, Junts X Premià de Mar - PDECat i el PSC i es va aprovar.

Presentació de la Moció per la modificació del POUM al Ple del 20 de gener: El Mercat no es mou, es remodela i modernitza!

ERC Premià de Mar - Junts x Premià presenta una Moció al Ple de gener per proposar la modificació del POUM (Pla Ordenació Urbanístic Municipal) en l'espai concret del Mercat Municipal de Sant Joan, on es demana tornar a l'anterior POUM aprovat el 2010, ja que l'actual, suprimeix el 50% de l'equipament amb espais de zona verda i la possibilitat de construir-hi pisos al damunt del Mercat. Per això en aquesta modificació proposem deixar el Mercat amb les dimensions actuals. Des d'ERC, defensem aquest espai i proposem la seva modificació i començar treballar un projecte de remodelació total de l'equipament i de gestió, a la recerca del millor model per salvaguardar i protegir el Mercat Municipal en el seu emplaçament actual com a eix principal i vertebrador del comerç de proximitat de Premià de Mar. Aquesta modificació del POUM permetria alliberar l'espai assignat al Mercat a la parcel·la de Can Sanpere i que aquest pogués esdevenir un gran i veritable pulmó verd, el que necessita amb urgència el nostre municipi. Els acords proposats són els següents: PRIMER.- Deixar en suspens aquest espai del Mercat Municipal en les negociacions amb la propietat de Can Sanpere. SEGON.- Instar al Govern de l'Ajuntament de Premià de Mar a iniciar els tràmits corresponents per la modificació parcial del POUM en la parcel·la ubicada del Mercat Municipal de Premià de Mar, deixant la situació del Mercat Municipal de Sant Joan amb el mateix espai i ubicació i la pertinent alliberació de l'espai a Can Sanpere del nou equipament del mercat. TERCER.- Iniciar un debat en profunditat, amb la màxima urgència possible, sobre el projecte i la remodelació del Mercat Municipal, la seva ordenació, la seva planificació i un pla econòmic i financer. QUART.- Iniciar el projecte de remodelació i modernització del Mercat Municipal de Sant Joan, amb participació de l'Associació de Paradistes del Mercat i dels grups municipals d'aquest Plenari.

Presentació per Premià de Mar del llibre Ubuntu: La República del bé comú, de Raül Romeva.

A l'Espai d´opinió dels grups municipals de Ràdio Premià de Mar, Pep Ripollès portaveu d´ERC Premià de Mar-JuntsxPremià, ha fet l'anunci de la presentació del llibre Ubuntu, escrit des de la presó de Lledoners per Raül Romeva. Serà aquest dissabte vinent, i farà la presentació conversant amb l'eurodiputada Diana Riba, companya del mateix Raül Romeva i amb la Mònica Palacín diputada al Parlament i portaveu d'Esquerra Republicana a Pineda de Mar. Es farà via telemàtica el dissabte 16 de gener a les 11.00 h del matí. Caldrà fer les inscripcions al correu electrònic premiamar@esquerra.cat per obtenir l'enllaç a la presentació via Zoom.  

Pep Ripollès: "Cal parlar d’uns pressupostos, és evident, però abans cal veure’ls, valorar-los...Ara mateix no hem vist ni una xifra, ni en quina direcció es plantegen"

 En la seva intervenció a l'Espai d'opinió dels grups municipals de Ràdio Premià, Pep Ripollès, el nostre portaveu, ha parlat, entre altres temes,del fet que existeixen molts reptes a encarar i per superar, com desenvolupar plans estratègics de ciutat i de reactivació i plantejar els reptes del poble que més preocupen, però per això, cal diàleg, entesa i consens. Pep Ripollès ha incidit en què per arribar al consens ha d'haver voluntat de fer-ho i des d'ERC Premià de Mar sempre s'ha mostrat predisposició a parlar de tot. "Cal parlar d'uns pressupostos, és evident, però abans cal veure'ls, valorar-los, i així proposar i negociar-los, però ara mateix no hem vist ni una xifra, ni en quina direcció es plantegen, per tant, no podem aprovar res sense veure'ls i a hores d'ara, ens coaccionen per aprovar un document que no hem vist, ni coneixem". De fet, a Ràdio Premià, el mateix matí,l´alcalde Rafa Navarro, va exposar els eixos principals de la seva agenda per als pròxims mesos i no es va estar d'anunciar que la implementació del segon paquet de les mesures acordades per la Taula de Reactivació Social i Econòmica estarà condicionada a l'aprovació del nou Pressupost Municipal. És a dir, com ha assenyalat Pep Ripollès, més coaccions perquè s'aprovin uns pressupostos a canvi de fer efectives unes mesures de resposta a la crisi de la COVID, ja acordades , que són fruit de la col·laboració i la feina de tots els grups municipals. De fet, els pressupostos només podran ser si són negociats, no imposats. Cal explicar que amb l'aprovació dels passats pressupostos del 2020, ja es poden posar en marxa moltes de les propostes aprovades del Pla de Reactivació, i ha afegit que malgrat tot, "des d´Esquerra Republicana estem sempre disposats a parlar-ne". Cliqueu aquí per escoltar a Pep Ripollès. 

S'aprova la moció en defensa de la unitat de la llengua catalana que hem presentat en el Ple de l'Ajuntament de desembre.

El nostre regidor Daniel Torras i Segura, va presentar en el ple del 16 de setembre la moció en defensa de la unitat de la llengua catalana. La iniciativa és una proposta de Plataforma per la Llengua que aquesta organització va fer arribar a diversos partits i associacions del país, així que a esquerra en som mitjancers de molt bon grat. Així com passa en la immensa majoria de llengües del món, el català gaudeix d'una diversitat de parlars diferents que l'enriqueix i el fa encara més fort. Aquesta diversitat dialectal, però, no hauria de servir en cap cas de pretext per qüestionar la unitat de la llengua catalana. Per això al Ple de l'Ajuntament hem arribat a aquests acords: - Reconèixer i declarar la unitat de la Llengua catalana sense que això suposi menystenir altres denominacions existents. - Rebutjar qualsevol mesura que imposi impediments normatius, administratius, tècnics o socials als ciutadans i ciutadanes de les comunitats autònomes on aquesta llengua és oficial, per poder viure amb normalitat aquesta unitat lingüística. - Instar al govern de l'estat espanyol a reconèixer oficial i públicament aquesta unitat de la llengua catalana, i a corregir els serveis en les polítiques públiques que la qüestionen, vetllant que no es fomenti en cap institució pública o empresa de l'estat espanyol el secessionisme lingüístic català. - Notificar aquests acords al govern de la Generalitat de Catalunya, al parlament de Catalunya, als governs de de la Generalitat Valenciana i les corts valencianes, de les Illes Balears, i el seu parlament i al Congrés de Diputats i al Senat. La moció va ser aprovada amb els vots a favor d´ERC JuntsxPremià, Premià en Comú Podem, Crida Premianenca i Junts per Premià de Mar PDeCAT. Abstenció del PSC i els vots negatius del grup municipal de Ciutadans.