Premià de Mar

Totes les notícies

La diferència entre igualtat, equitat i...la situació real a Premià de Mar?

CiU canvia el silenci de C's respecte la regidoria d'Educació per una mesura populista

CiU vota amb unionistes i la dreta (PSC, PP i C's) una mesura populista de llibres gratuïts.És populista -i sense cap eficàcia social- perquè lluny de buscar la igualtat d'oportunitats en l'educació, el Govern municipal (CiU + PSC) ha optat per donar diners a tothom per igual, ho necessitin o no. Amb aquesta mesura, que a més a més té l'informe desfavorable de l'interventor municipal, es pagarà un 75% dels llibres tan a aquelles famílies que cobrin 100.000 euros anuals com a les que no arribin als 10.000€ a l'any, la mateixa quantitat. La mesura pot ser insuficient per solventar els problemes d'aquells que no arriben a final de mes, els quals encara tindran dificultats per pagar el 25% que no cobreix aquesta acció, i, en canvi, intrascendent per a aquells que sí que poden pagar perfectament els llibres, degut al seu nivell de renda (a aquests últims, el Govern els convida amb diners públics a un sopar, per exemple). Per què votem en contra? ERC - Junts x Premià creu que en una situació hipotética on s'haguessin superat totes les desigualtats socials i on l'Ajuntament disposes de sufients recursos, fins i tot sobrers, els llibres i materials gratuïts a les escoles és una opció que fomentaria l'educació i la seva qualitat. Tanmateix, no estem en aquest escenari idíl·lic i, tot el contrari, l'equip de Govern no para de denegar propostes de millora social al·legant que no hi ha recursos. I les necessitats i les desigualtats encara hi són patents. Per aquestes raons, ERC - Junts x Premià vota en contra perquè ara mateix pagar els llibres a tothom -fins i tot als que utilitzaran els diners per anar-se'n a sopar- és una mesura injusta, que no soluciona les desigualtats, que no té consens polític com s'ha pogut copsar al darrer ple, que no fomenta l'escola pública ja que no diferencia entre aquesta i la concertada i que impedeix fer altres actuacions més urgents. Amb els gairebé 700mil euros que gastarà Premià de Mar en aquesta mesura populista es podrien solventar moltes altres problemàtiques que també afecten a tothom,  com acondicionar els centres educatius, fer una segona escola bressol, iniciar la construcció d'una escola digna per a la Mar Nova, finançar vetlladores i suport psicològic i pedagògic a les famílies i als nens amb necessitats educatives especials, pagar més cursos de piscina, netejar més els carrers, mantenir les patges amb sorra i netes, disposar de més agents de polítcia, etc.

El ple aprova una moció d'ERC - Junts x Premià per crear un Consell de Joves

El grup municipal d'ERC - Junts x Premià va presentar una moció al ple de maig per fomentar la participació dels joves de Premià de Mar en el debat i la presa de decisions en polítiques de joventut i altres del municipi. La moció contempla la creació d'un Consell de Joves on no serà necessari pertànyer a cap associació per participar-hi i on els mateixos joves aniran definint el seu reglament i la seva forma d'organitzar-se. L'òrgan vol donar també continuïtat a la participació al Consell d'Infants i integrar-se en el nou Pla local de Joventut. Concretament, la moció proposa: Primer.- Instar al Govern Municipal a crear el Consell de Joves de Premià de Mar. Segon.- Redactar els estatuts que regularan la creació i posterior desenvolupament d’aquest consell, el qual estarà format, com a mínim, d’un representant de totes les entitats juvenils censada en el Registre Municipal d’Entitats, representant de tots els instituts del municipi,  membres dels partits polítics locals, així como d’altres entitats que les seves activitats vagin adreçades a joves o infants del municipi, així com els joves, de caire independent a cap entitat o partit polític, que ho demani, establint un nombre màxim de participants.   Tercer.- Presentar un termini màxim de tres (3) mesos un esborrany dels Estatuts i/o normativa que regularan el desenvolupament d’aquest Consell a la comissió informativa corresponent, per tal de que sigui treballada per tots els grups municipals.   Quart.- Que es publiqui la moció i els seus acords mitjançant els canals de comunicació habituals de l’Ajuntament, com Twitter, Facebook i altres xarxes socials, pàgina web i Ràdio Premià de Mar, a totes les Entitats registrades del municipi.  

Actuació musical a l'acte de La República que Farem

Gran assistència i festa a l'acte de La República que Farem

Unes 300 persones van assistir a l'acte La República que Farem organitzat per la Secció Local i la Federació Comarcal del Maresme i que comptava amb la presència d'Oriol Junqueras, president d'ERC i vicepresident de la Generalitat; Ana Surra, diputada d'origen uruguaià al Congreso per ERC; Mònica Palacín, presidenta comarcal i Secretària d'Organització d'ERC; Núria Espuny, Directora General de Transparència, Dades Obertes i Qualitat Democràtica; Francesc Teixidó, regidor a l'Ajuntament de Mataró; i Andreu Bosch, alcalde de Teià. L'acte va ser conduit pel regidor d'ERC - Junts x Premià, Pep Ripollès. Després dels parlaments, el grup Candombe Barakumbe de compatriotes de l'Ana Surra va animar l'acte amb tocs de percussió tradicional.

Oriol Junqueras, president d'ERC i Vicepresident de la Generalitat

Oriol Junqueras vindrà a Premià de Mar a explicar la nova República

El vicepresident econòmic i president d’ERC, Oriol Junqueras, vindrà a Premià de Mar el proper 11 de maig a les 19.00h a la Plaça dels Països Catalans (en cas de pluja o mal temps a l'Amistat). Juntament amb altres dirigents nacionals i del Maresme, Junqueras explicarà la transició a la nova República Catalana i quines característiques tindrà. L’acte s’emmarca en la campanya d’ERC ‘La República Que Farem’ i n’és l’acte central a la comarca.  

Les propostes dels premianencs per a Premià de Mar recollides per ERC - Junts x Premià per Sant Jordi

ERC i Junts x Premià recullen més de 100 propostes ciutadanes per millorar el poble

A la Diada de Sant Jordi d’enguany, ERC i Junts x Premià van ubicar-hi un estand informatiu amb un mapa de Premià de Mar on es demanava als premianencs que hi indiquessin quins aspectes del poble s’haurien de millorar. D’aquesta iniciativa, que serà vinculada al Pla Estratègic per Premià (www.plapremia.cat), se n’han recollit més de 100 inputs concrets. Es poden establir dos grans blocs de propostes majoritàries, la neteja i la mobilitat, si bé la primera d’aquestes dues és molt més abundant. La referència a la brutícia dels carrers i de les caques de gos apareix sovint. Al mateix temps, també s’apunten idees per a la mobilitat urbana, interurbana i amb atenció destacada per a aquells col·lectius amb mobilitat reduïda. També en destaquen la demanda de zones verdes arreu del municipi. De la pluja d’idees que ha recollit la secció local d’ERC i el grup Junts x Premià se’n dedueix que actualment no hi ha un únic centre de preocupació política al poble i que els temes que els premianencs demanen solucionar són molts i molt variats. Tota aquesta informació ara serà estudiada i s’integrarà en els treballs que els diferents grups sectorials del Pla Estratègic per Premià ja han començat a realitzar. Es poden enviar noves propostes i participar d'un grup de treball a través del web www.plapremia.cat.

El nou president de la Secció Local, el Josep Maria Molins

L'assemblea escull Josep Maria Molins com a nou president de la Secció Local

L'assemblea ordinària d'ERC Premià de Mar ha escollit al regidor Josep Maria Molins com a nou president de la Secció Local per unanimitat. El portaveu del grup municipal realitzarà així la responsabilitat que fins ara exercia el Xavier Torrents, el qual passarà a ser el nou Secretari d'Organització. També s'ha incorporat a l'Executiva local com a vocal l'Oriol Martín. L'assemblea també va aprovar l'estat de comptes del 2016, l'informe de la presidència sortint i el pressupost i pla de treball per al 2017.

El tanatori actual de Can Amell

ERC - Junts x Premià vol pensar i planificar el possible tanatori de forma global i consensuada

Els regidors del Grup Municipal d'ERC - Junts x Premià, en Josep Maria Molins i en Pep Ripollès, van sol·licitar al Govern que retirès el punt del tanatori de Can Amell de l'ordre del dia del ple de gener per tal de permetre un estudi rigorós i precís sobre la necessitat d'aquest servei i, al mateix temps, un debat profund amb tots els grups municipals sobre el model d'aquest servei, la seva ubicació idònia, la titularitat, etc. Des d'ERC - Junts x Premià creiem que no podem actuar més posant pedaços al poble i que s'han de preveure les necessitats i infraestructrues amb una perspectiva global i de futur. En el cas del tanatori de Can Amell només cal preguntar-se si no seria més adient més a prop del cementiri i, fins i tot, si el cementiri de Premià de Mar continuarà estant on està ara en uns anys o dècades. Cal recuperar una visió estratègica de futur, sense càlculs electoralistes. Per això, es va demanar ajornar el punt i poder debatreu amb totes les formacions polítiques a la recerca d'un acord de consens i beneficiós per al poble. El Govern no va voler postposar unes setmanes aquesta decisió i això, per manca de planificació global i estratègica, va motivar el vot en contra de la formació republicana i Junts x Premià. Cal seguir treballant i pensant aquest servei, entre tots.

Escolars amb necessitats educatives especials i/o específiques.

ERC - Junts x Premià impulsa un projecte per atendre les Necessitats Educatives Especials i Específiques al poble

El grup municipal d'ERC - Junts x Premià ha estat treballant un projecte per atendre les Necessitats Educatives Especials i Específiques a les escoles i activitats de Premià de Mar. Aquest acció s'ha coordinat amb l'associació de recent creació NEENS que s'especialitza en aquest tema. L'objectiu ha estat incorporar al pressupost 30.000€ dedicats a aquest tipus d'atenció (realitzat per ERC - Junts x Premià prèviament en la negociació del pressupost per a 2017) i, posteriorment, empoderar l'esmentada associació per a què treballi coordinadament amb l'Ajuntament. Així, el projecte neix ja amb una partida assegurada (aprovada pels partits que vam votar sí al pressupost municipal) i amb un actor de la societat civil involucrat en la direcció i supervisió del projecte. ERC - Junts x Premià farà seguiment de l'evolució d'aquesta acció que es va materialitzar en el ple de gener amb una moció. Aquesta moció, concretament demanava que es dues a terme: 1.- Realització d’una diagnosi, on el resultat serveixi per desenvolupar un Projecte adequat a cada necessitat. 2.- Que és desenvolupi un Projecte pel tractament d’aquestes necessitats amb la participació de les Àrees implicades de l’Ajuntament de Premià de Mar, resultants de la diagnosi establerta, i amb participació de l’Associació NEENS i altres entitats que puguin ajudar a la realització del projecte d’una manera més acurada. 3.- En aquest projecte han de ser tractats tots els infants amb Necessitats Educatives Especials, diferenciats per les seves característiques concretes. Caldrà desenvolupar el projecte en diferents vessants: • El suport de professionals als infants dins dels centres escolars, amb coordinació amb els equips directius, claustre de professors i personal de suport dins de l’aula, amb coordinació dels professionals del Departament d’Ensenyament. • Desenvolupar propostes per treballar en les activitats de lleure i complementaries per cobrir les necessitats dels infants en les activitats organitzades pel propi centre, ja sigui en les excursions així com les Colònies escolars, com a eix integrador entre tots els infants de l’aula.

Interior de Can Sanpere

ERC - Junts x Premià aposta per la defensa de les activitats de Can Sanpere i la igualtat entre entitats

Comunicat d’ERC – Junts x Premià sobre la situació i futur de Can Sanpere   ERC – Junts x Premià aposta per un espai públic a Can Sanpere, integrat en una planificació global i llarg termini de les necessitats, serveis i infraestructures de Premià de Mar. El disseny i ús de Can Sanpere, per tal de que beneficiï a tots els premianencs, no ha de decidir-se aïlladament, sinó en harmonia i coherència amb un model general de poble. El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal del 2006 ja preveia un espai 100% públic a l’àrea de Can Sanpere i aquest és el consens dels representants dels premianencs al consistori, sense entrar en matisos de models de gestió o de conservació d’edificis. L’ús de l’espai de Can Sanpere ha posat de manifest la gran necessitat d’espais, sobretot espais coberts i de grans dimensions, per al desenvolupament d’activitats socials de moltes entitats i col·lectius. ERC – Junts x Premià valora molt positivament totes les activitats i tasques de dinamització social que s’han desenvolupat a Can Sanpere i exigeix al Govern municipal recursos i espais per a què aquestes activitats es puguin continuar duent a terme, independentment d’on es facin i com es gestionin, en el cas que l’espai actual no es pogués utilitzar. ERC – Junts x Premià no vol imposar un model d’organització als col·lectius, per això té clar que allò que cal salvaguardar i allò que aporta un benefici social i cultural a Premià de Mar són les activitats en si, no pas la forma en què aquestes estiguin gestionades i molt menys l’espai en què es realitzin. El Govern ha de garantir una xarxa d’espais socials accessibles. Des d’ERC – Junts x Premià creiem que l’autonomia de les entitats i col·lectius és bàsica per fomentar la seva iniciativa, creativitat, solidaritat i participació i per forjar un teixit social ferm i saludable que ompli els buits de l’acció de l’administració. Exigim al Govern de Premià de Mar que garanteixi l’accés a espais públics amb flexibilitat i de forma tutelada mitjançant un contracte programa o una altra fórmula adequada de relacions entre l’Ajuntament –que representa tots els premianencs– i aquell col·lectiu privat i particular que se’n faci càrrec del dia a dia de qualsevol espai públic.