Premià de Mar

Totes les notícies

ERC Premià de Mar i Junts x Premià es comprometen a seguir lluitant per la salvació de la Mar Nova

COMUNICAT D'ERC PREMIÀ DE MAR I JUNTS X PREMIÀ No volem el tancament de l’Escola Mar Nova. ERC Premià de Mar i el col·lectiu Junts x Premià apostem de forma clara, contundent, activa i continuada per la defensa de l’escola pública catalana, laica, integradora i de qualitat, evidentment també a Premià de Mar. Les accions realitzades per la Secció Local i el Grup Municipal així ho constaten a través de nombroses reunions i esforços amb l’Ajuntament, el Departament al Maresme i els representants dels diferents grups al Parlament i la proposta de solucions concretes, reals i efectives que malauradament no s’han acceptat. Farem totes les reunions i tots els esforços que faci falta fins que se’ns asseguri que l’Escola Mar Nova no és tanca i aquesta es consolidi com a projecte educatiu diferenciat al nostre poble. La votació de dimarts 4 d’octubre de 2016 en comissió no recull ni representa, a través del Junts pel Sí, el criteri d’ERC Premià de Mar i Junts x Premià. Malgrat això, allà hi serem per defensar l’escola pública de qualitat. Com ja és amplament conegut, la representació d’ERC al Parlament d’aquesta legislatura s’inclou dins del grup creat expressament per una acció nacional puntual i extraordinària, Junts pel Sí, on hi ha altres formacions polítiques –la més destacada, el PDC– i independents amb diferents criteris i models de societat ja que, com també tothom coneix, l’objectiu d’aquesta legislatura no és implantar els models polítics de cada formació, sinó aconseguir un repte molt més gran: la independència del nostre poble a través de la construcció d’un nou estat d’Europa. Tot i la nostra insistència des de l’oposició a l’Ajuntament de Premià de Mar (on governen PDC i PSC), el grup de Junts pel Sí marca la seva posició pròpia sense ser coincident amb les nostres visions i apostes polítiques locals. Tanmateix, tenim gran esperança en què la situació de l’Escola Mar Nova es reverteixi i que des del Departament d’Ensenyament regit pel PDC s’aposti pel manteniment d’aquest centre educatiu públic.

Pancartes de protesta dels veïns de la plaça de la Sardana

ERC - Junts x Premià preguntarà al Govern què pensa fer per resoldre els problemes de la plaça de la Sardana

Els regidors del grup municipal d'ERC - Junts x Premià s'han reunit aquest estiu amb representants dels veïns de la plaça de la Sardana per escoltar la situació d'aquest espai i les dificultats de descans produïdes per sorolls al mateix. Juntament amb els veïns, ERC -Junts x Premià ha treballat una sèrie de preguntes que es portaran al ple de setembre. "ERC - Junts x Premià, de fet, tan sols porta la veu dels premianencs al Ple, en aquest cas els veïns de la plaça de la Sardana", explica Pep Ripollès, regidor republicà. "Nosaltres coneixem una sèrie d'eines i formes per arribar al Govern i al Ple i les posem a disposició de la ciutadania: recollim la seva demanda i la portem al debat polític", afirma Ripollès. Les preguntes que es presentaran en aquest ple de setembre són: Disposa l’Ajuntament de Premià de Mar d’una Ordenança o Decret propi que regulin els horaris dels establiments d’oci del Municipi?. Per què l’Ajuntament de Premià de Mar, si és coneixedor d’aquesta problemàtica en els darrers anys,no hi ha actuat i no ha proposat cap solució als veïns?.Quines solucions es proposen? Sou coneixedors que hi ha altres zones de Premià de Mar amb problemàtiques similars?. Quines són les actuacions previstes per l’Ajuntament de Premià de Mar per resoldre aquesta situació, que considerem lamentable i solucionable?. Ha realitzat l’Ajuntament de Premià de Mar, inspeccions als locals de lleure (bars), dels permisos existents, de la contaminació acústica, de medi ambient, salubritat, etc., del que en tenim competències? En cas afirmatiu, quin ha estat el resultat? S’ha aixecat alguna acta Els veïns i els regidors republicans esperen que l'Ajuntament clarifiqui molt més del que ha fet fins ara quines seran les passes a seguir per sol·lucionar aquesta problemàtica. En cas d'una resposta insatisfactòria, es continuarà parlant amb els veïns de possibles futures accions.

El moment de l'ofrena al monument de Rafel de Casanova a Premià de Mar

La secció local realitza l'ofrena tradicional a Rafel de Casanova

La Secció Local d'ERC Premià de Mar va participar de l'acte institucional en homenatge al Conseller en Cap Rafael de Casanova aquest diumenge 11 de setembre. El discurs va ser llegit per l'Oriol Martín i posteriorment es va realitzar l'ofrena floral. El dia anterior, el diputat al Congrés Gabriel Rufián havia visitat el local de la secció local per comentar l'actualitat del procés, també amb una gran participació d'amics i simpatitzants.

En Gabriel Rufián, diputat al Congrés per ERC

Gabriel Rufián comentarà l'actualitat amb l'entorn d'ERC Premià de Mar

El diputat al Congrés per ERC Gabriel Rufián vindrà el dissabte de 10 setembre, en el preludi de la Diada Nacional, per participar de la inauguració d'una exposició del premianenc Pol Peiró a les 19.30h al Museu de l'Estampació. Abans, però, a les 18h, el portaveu al Congrés dels Diputats visitarà la secció local d'ERC i explicarà les accions del procés i les estratègies d'ERC a Madrid, així com qualsevol consulta que li adreci la militància, amics o simpatitzants d'ERC.

ERC – Junts x Premià proposa regular els clubs de cànnabis a Premià de Mar

Degut a l’increment  a nivell de Catalunya i també de Premià de clubs o associacions sense ànim de lucre que s’autopreeveixen de cànnabis, el grup municipal d’ERC – Junts x Premià, a petició d’uns veïns afectats i després d’estudiar la situació legal, ha proposat al ple que iniciï el procés per a confeccionar una normativa municipal que reguli la ubicació i les condicions de l’exercici d’aquesta activitat. La intenció és que aquest activitat al voltant del cànnabis mantingui una distància mínima amb centres educatius i altres serveis i, al mateix temps, garanteixi unes condicions mínimes de seguretat, salubritat i higiene per l’exercici d’aquesta activitat amb l’objectiu de protegir a les persones usuàries i als veïns i veïnes, d’acord amb els criteris marcats pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.   La petició es va presentar al ple de juliol a iniciativa d’ERC – Junts x Premià i va ser aprovada amb els vots de totes les formacions, excepte ICV-Els Verds.

ERC – Junts x Premià presenta una moció per demanar a l’Ajuntament que recolzi la reparació jurídica de les víctimes del franquisme

El grup municipal d’ERC – Junts x Premià ha presentat una moció per instar l’Ajuntament a condemnar contundentment la dictadura franquista i els crims comesos pel règim i per donar recolzament a la proposició de llei presentada al Parlament per varis grups per tal de reparar jurídicament les víctimes d’aquesta opressió.   Aquesta proposició de llei estableix que: “Es declaren nuls i sense cap efecte jurídic tots els consells de guerra sumaríssims i les corresponents sentències, instruïts per causes polítiques a Catalunya pel règim franquista d’acord amb el Ban de 28 de juliol de 1936, el Decret de 31 d’agost de 1936, el Decret número 55 d’1 de novembre de 1936, la Llei de 2 de març de 1943, la Llei de 18 d’abril de 1947, el Decret 1794/60, de 21 de setembre, i el Decret Llei 10/75, de 26 d’agost.   Així mateix, un cop la llei sigui aprovada, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, emetrà a sol·licitud dels processats o dels seus familiars, una certificació de la nul·litat del procediment i sentència corresponents.   La moció ha estat aprovada pel Ple de juliol.  

Una de les zones en obres de Premià de Mar

ERC - Junts x Premià proposa ajudes per al comerç local afectat per obres

Tots som conscients que les obres generen inconvenients i situacions no desitjables, així com que des de l’Ajuntament s’ha de vetllar i controlar perquè el seu impacte sigui el mínim sobre els implicats i sobretot pels petits comerciants. Per aquest motiu, el grup municipal d'ERC - Junts x Premià ha proposat al Ple de maig que es busqui la fórmula més adequada per ajudar o indemnitzar els comerços locals afectats per obres a la via pública. La formació republicana és conscient que aquestes obres, necessàries de realitzar,  causen un greu perjudici als comerços ubicats al carrers implicats i en els comerços ubicats en els carrers del voltant amb accés bloquejat, a més a més que els vianants tenen dificultats per a transitar per la zona i accedir a aquests establiments, produint pèrdues econòmiques que difícilment podran recuperar, fins i tot amb una disminució de vendes, i, per això, pensa s'han de buscar fórmules per ajudar a aquests negocis locals a mantenir el seu estatus i no veure’s forçats a tancar o com a mínim a passar greus problemes de liquiditat i de fer front als pagaments més recents, sobretot amb elements aliens a la seva voluntat generats des del propi Ajuntament  i que poden interferir en el normal desenvolupament de la seva activitat.   Aquest fet ja va ser tractat, quan es van produïr obres de remodelació del clavegueram durant el període de Nadal. Amb aquests raonaments, el grup municiapl d'ERC - Junts x Premià va proposar: PRIMER.- Instar a l’Ajuntament de Premià de Mar a implementar mesures econòmiques per pal·liar als comerços afectats per les obres públiques del carrer, pel temps de durada de l’actuació, i realitzar les modificacions pertinents en els concursos d’adjudicació de les obres per sancionar les obres que pateixen retards injustificats en el seu termini d’execució, que repercutirien en els comerços afectats. SEGON.- Una vegada establerta, informar als comerciants afectats de les ajudes existents i crear els mecanismes amb la fi que els comerços ubicats en les zones d’afecció puguin sol·licitar aquestes mesures.

Membres de l'AMPA Mar Nova en una reunió prèvia amb ERC Premià de Mar

ERC - Junts x Premià i tots els grups municipals aconsegueixen un acord per a salvar l'Escola Mar Nova

Per sobre de manifestos polítics i ideològics, ERC tenia molt clar que calia salvar l'Escola Mar Nova i, per tant, s'havia de pactar una solució concreta, espefícica, que fos acceptada per tothom i, a més a més, viable i de possible aplicació. Amb aquesta argumentació va anar el regidor d'ERC - Junts x Premià a la reunió de portaveus el passat dijous 5 de maig d'on, finalment, es van obtenir unes línies mestres d'acord. Dins d'aquest acord, està traslladar la proposta d'ERC als Serveis Territorials d'Educació del Maresme. Els punts acordats per tots els grups municipals en aquesta reunió són (veure també el document de treball adjunt):   Propostes per protegir l’oferta educativa del municipi i la millora de qualitat.   1. Convocar una reunió urgent tots els grups municipals amb la direcció dels serveis territorials per expressar el nostre posicionament de mantenir oberta l’Escola Mar Nova, mantenint les 11 línies de P3 a Premià de Mar. 2. Defensar la línia de P3 pel curs vinent a l’escola Mar Nova per les famílies que l’han demanat, especialment a les que ja tenen germans a l’escola. 3. Buscar la millor direcció que lideri el centre mantenint el model educatiu actiu. 4. Acordar amb els serveis territorials un seguit d’actuacions per garantir la millora de la situació als centres i fer possible la viabilitat a futur. Reclamant els recursos que pugui oferir el Departament per millorar el funcionament de les escoles, donant suport al model educatiu que té cada centre. I oferint una línia d’assessorament/acompanyament, si s’escau amb els recursos de l’Ajuntament, per totes les escoles del municipi que vulguin fer millores pedagògiques als centres o introduir metodologies innovadores. 5. Vetllar perquè al Consell Escolar Municipal presenti diferent models educatius, i si s’escau, acompanyi als centres a que formin part de xarxes d’escoles innovadores que puguin donar-los suport. 6. Oferir la mediació i acompanyament de l’Ajuntament a les diferents comunitats educatives que ho sol·licitin.

L'escultura anònima apareguda a l'espigó de Premià de Mar

ERC - Junts x Premià demana al Ple que es faci un homenatge als refugiats a l'escultura de l'espigó

El regidor d'ERC - Junts x Premià Pep Ripollès (@PepRipolles) va demanar al darrer Ple del mes d'abril que l'Ajuntament aprofités l'escultura anònima apareguda a l'espigó de Premià de Mar per retre un homenatge "públic i obert als refugiats que han tenyit la nostra Mediterrània de vermell". La formació republicana creu que la situació dels refugiats sirians i d'altres procedències és insostenible i que el paper que està realitzant la Unió Europea i l'Estat espanyol en el seu acolliment és una autèntica vergonya. Qualsevol acte de suport i de visualització d'aquesta dramàtica situació pot contribuir a una major sensibilització entre la població.