Premià de Mar

Notícia

Mocions d´ERC Premià de Mar - Junts x Premià per al Ple municipal del 25 de juny

ERC PdM JxP
Us expliquem les mocions que defensarem en el proper Ple municipal del 25 de juny. Les nostres propostes són aquestes:
 
  • MOCIÓ DE SUPORT A LES LLUITES PER A L´ELIMINACIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ RACIAL.

Creiem en la necessitat d’avançar i construir futur des d’un compromís cívic basat en els valors de la justícia social i la igualtat. Reivindiquem i assumim el valor de la diferència amb el convenciment que només des de la diversitat podem enfortir els vincles socials. Malauradament, a la nostra societat, massa sovint, el valor de la diversitat no és respectat i s´utilitza per actuar de forma discriminatòria envers determinades persones.

És per això que considerem imprescindible treballar i promoure mesures i programes lluny de prejudicis o estereotips, pel que ERC Premià de Mar - Junts x Premià, proposarà al ple l´adopció d´acords que garanteixin la defensa dels valors de la convivència respectuosa i la implicació de l´ajuntament en polítiques actives contra la discriminació racial.

 
  • MOCIÓ PER AL DESPLEGAMENT DE MESURES AFECTIVES CONTRA LA SEGREGACIÓ ESCOLAR A PREMIÀ DE MAR.

Premià de Mar també pateix de forma contundent la segregació escolar, es troba entre el grup de 44 municipis que tenen alts nivells de segregació escolar i que han empitjorat els últims 5 anys a secundària, en el nostre cas, tot i que a primària es reconeix una trajectòria positiva. El nostre municipi no disposa de forma efectiva d’una Oficina Municipal d’Escolarització (OME), un dispositiu clau per poder orientar les famílies i articular estratègies contra la segregació escolar.

A aquests alts nivells de segregació escolar s’hi suma l’actual crisi de la COVID-19 que provocarà un increment de la segregació escolar si no es despleguen mesures efectives i urgents per fer-hi front, ja que augmentarà el nombre de famílies vulnerables i d´alumnat matriculat fora de termini.

Pensem que tot i l´escenari difícil la segregació escolar no és un fet inevitable i per aquesta raó el grup municipal d'ERC – Junts x Premià, proposa al Ple de l'Ajuntament que adopti compromisos per establir o revisar un protocol i criteris clars i homogenis per a la detecció d’alumnat vulnerable (NESE per raó socioeconòmica –tipus “B”- o d’origen –tipus “C”-) i perquè augmenti la reserva de places per aquest alumnat, activant mecanismes d´orientació i acompanyament de les famílies en el procés de matriculació, entre d´altres mesures concretes.
 
  • MOCIÓ CONJUNTA PRESENTADA AMB ELS GRUPS MUNICIPALS PECP I CP - AMUNT PER DENUNCIAR L´OPACITAT I LA GESTIÓ NEGLIGENT DE L´ÀREA DEL TERRITORI DE L´AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR.

Durant el ple d'abril ERC Premià de Mar - Junts x Premià vam treure a la llum que l'Ajuntament de Premià de Mar haurà de pagar una indemnització de 470.000 € per l'expropiació d'una parcel·la situada a la cruïlla entre el Camí del Mig i la carretera de Premià, inicialment valorada en només 35.000 €, per a realitzar la construcció d'un giratori i places d'aparcament en aquest espai. La tramitació d'aquest projecte es va realitzar exclusivament per la Junta de Govern sense informar-ne a la resta de grups del consistori ni al conjunt de la població de Premià de Mar.

El més greu del cas és que un cop comunicada la resolució del jutjat d'expropiacions de Catalunya en la que es donava la raó al propietari de la finca sobre la consideració del sòl, el departament de territori de l'Ajuntament no va presentar-hi recurs deixant el consistori indefens i convertint la resolució automàticament en ferma. Per això l´ajuntament haurà de pagar gairebé mig milió d´euros dels recursos de tots els premianencs, un cop dur que se suma a l'existència del Pla Econòmic i Financer per reiterats incompliments en la gestió econòmica, i deixa Premià amb un marge nul per assumir noves inversions necessàries per al municipi i destinar recursos a l'emergència social derivada de la crisi del Covid-19. 

Per tots aquests fets demanem una explicació pública de l'alcalde Miquel Àngel Méndez i l´instem a prendre les mesures necessàries per corregir la gestió i la transparència de l'àrea de Territori. També exigim una declaració pública del regidor responsable de l’Àrea de Territori, atès que és el màxim responsable dels fets i d'haver amagat informació a la resta de grups municipals i a la ciutadania. Finalment, reclamem que s'abordin urgentment els grans reptes urbanístics del poble i estar absolutament informats de com evolucionen les negociacions amb les propietats, els projectes que es presentin al respecte, amb la participació de totes les forces polítiques municipals.Pròximament trobareu les tres mocions completes a la secció Documents del nostre web 
http://locals.esquerra.cat/premiademar

Podreu seguir el Ple municipal en directe a Ràdio Premià de Mar.