Premià de Mar

Notícia

CiU canvia el silenci de C's respecte la regidoria d'Educació per una mesura populista

La diferència entre igualtat, equitat i...la situació real a Premià de Mar?
La diferència entre igualtat, equitat i...la situació real a Premià de Mar?
CiU vota amb unionistes i la dreta (PSC, PP i C's) una mesura populista de llibres gratuïts.És populista -i sense cap eficàcia social- perquè lluny de buscar la igualtat d'oportunitats en l'educació, el Govern municipal (CiU + PSC) ha optat per donar diners a tothom per igual, ho necessitin o no. Amb aquesta mesura, que a més a més té l'informe desfavorable de l'interventor municipal, es pagarà un 75% dels llibres tan a aquelles famílies que cobrin 100.000 euros anuals com a les que no arribin als 10.000€ a l'any, la mateixa quantitat. La mesura pot ser insuficient per solventar els problemes d'aquells que no arriben a final de mes, els quals encara tindran dificultats per pagar el 25% que no cobreix aquesta acció, i, en canvi, intrascendent per a aquells que sí que poden pagar perfectament els llibres, degut al seu nivell de renda (a aquests últims, el Govern els convida amb diners públics a un sopar, per exemple).

Per què votem en contra?
ERC - Junts x Premià creu que en una situació hipotética on s'haguessin superat totes les desigualtats socials i on l'Ajuntament disposes de sufients recursos, fins i tot sobrers, els llibres i materials gratuïts a les escoles és una opció que fomentaria l'educació i la seva qualitat. Tanmateix, no estem en aquest escenari idíl·lic i, tot el contrari, l'equip de Govern no para de denegar propostes de millora social al·legant que no hi ha recursos. I les necessitats i les desigualtats encara hi són patents.
Per aquestes raons, ERC - Junts x Premià vota en contra perquè ara mateix pagar els llibres a tothom -fins i tot als que utilitzaran els diners per anar-se'n a sopar- és una mesura injusta, que no soluciona les desigualtats, que no té consens polític com s'ha pogut copsar al darrer ple, que no fomenta l'escola pública ja que no diferencia entre aquesta i la concertada i que impedeix fer altres actuacions més urgents. Amb els gairebé 700mil euros que gastarà Premià de Mar en aquesta mesura populista es podrien solventar moltes altres problemàtiques que també afecten a tothom,  com acondicionar els centres educatius, fer una segona escola bressol, iniciar la construcció d'una escola digna per a la Mar Nova, finançar vetlladores i suport psicològic i pedagògic a les famílies i als nens amb necessitats educatives especials, pagar més cursos de piscina, netejar més els carrers, mantenir les patges amb sorra i netes, disposar de més agents de polítcia, etc.
Un punt important és que aquesta mesura i les altres que suposadament integren el pacte per l'educació no sorgeixen de cap pacte global ni amb les forces polítiques del municipi ni amb els centres i la comunitat educativa. S'ha començat la casa per la teulada amb mesures que causaran rebombori mediàtic però que no han estat contrastades amb els col·lectius directament implicats.

Intercanvi polític amb els unionistes
Cal recordar, a més a més, que aquesta mesura sorgeix a canvi del vot de C's per no qüestionar la mala praxis i actuació de la regidora d'Educació, la senyora Esmeralda Calleja, en la seva actuació davant l'intent de tancament de la Mar Nova i en tantes altres faltes de desinformació de l'oposició, els membres del Consell Escolar i la mateixa comunitat educativa. Quan es va presentar una moció per instar l'alcalde a què la destituís, C's es va treure de la màniga un plec de condicions, entre elles aquests llibres gratuïts, que CiU va comprar ràpidament i desesperada. Per tant, la mesura no prové d'un estudi de les necessitats dels centres escolars o les famílies ni de cap contacte amb les ampes, sinó d'un intercanvi polític amb C's.
CiU ha apostat per la igualtat -a tothom el mateix encara que no ho necessiti- i no per l'equitat que és la veritable justícia que necessita #PremiàdeMar.