Premià de Mar

Notícia

El ple aprova una proposta de 'Canviem Premià! Pla Estratègic' per fer el Museu del Mar a Premià

El ple de juliol ha aprovat una moció presentada per ERC - Junts x Premià en nom de Canviem Premià! Pla Estratègic on es sol·licitava que s'estudiés la possibilitat de convertir l'antic torreó del far del port de Premià de Mar en un centre divulgatiu i interpretatiu de les platges i l'entorn natural, un Museu del Mar. Aquesta idea va ser desenvolupada pel grup de treball de Medi Ambient, en cooperació amb el d'Urbanisme, de la iniciativa Canviem Premià! Pla Estratègic.
En concret, la proposta demanava adherir-se a la xarxa de museus marítims de Catalunya amb un centre singular, especialitzat en instrumentació científica d'oceanografia per navegar i estudiar el mar. Aquesta tematització no existeix en cap altre museu de costa. Igualment, el torreó incorporaria aparells per amidar en viu els paràmetres de les platges i, així, enviar dades pel seu estudi. 
També s'hi albergaria un espai d'interpretació de l'entorn natural costaner, amb especial atenció a la zona protegida de la platja de Llevant, col·lindant al torreó. Aquest espai podria organitzar activitats didàctiques i de divulgació dirigides, entre d'altres, als centres formatius del poble i, així, conscienciar la població sobre el nostre medi natural.
Tot el projecte s'ha dissenyat des de Canviem Premià! Pla Estratègic amb la col·laboració de l'Institut de Ciències del Mar CSIC de Barcelona. ERC - Junts x Premià ha fet de mitjancera amb l'Ajuntament i el ple. Ara caldrà esperar els resultats d'aquest estudi per valorar la seva viabilitat.