Premià de Mar

Notícia

ERC – Junts x Premià proposa mesures aplicables a cost zero per a més pluralitat a la ràdio municipal

Davant del debat sobre el rol dels mitjans de comunicació com a veu i reflex d’una societat plural, els republicans creiem que cal separar el funcionament periodístic del dia a dia – el qual ja es realitza amb una gran dedicació i l’aplicació el màxim d’objectiva de criteris periodístics– de l’estructura i gestió de l’organització. Segons Daniel Torras, representant dels republicans a Primilia Serveis, "ara mateix calen mesures eficients, de ràpida aplicació i que ajudin als professionals que treballen a la ràdio a tenir una pauta d'actuació clara i uns formats radiofònics que, sense gaire esforç addicional, facin incrementar la pluralitat dels continguts de Ràdio Premià de Mar". Precisament, per a intentar augmentar la pluralitat en el funcionament actual i facilitar la tasca periodística amb nous instruments i mesures que són aplicables immediatament i a cost zero, ERC – Junts x Premià ha proposat a l’empresa gestora de la ràdio (Primilia Serveis) les següents accions:

1) Actuar amb la pluralitat com a principi. Això vol dir que en qualsevol intervenció radiofònica, la pluralitat ha de destacar en els criteris professionals de producció, és a dir, de construcció dels continguts radiofònics. En altres paraules: sempre s’han de buscar vàries opinions per presentar un tema. No es pot emetre una notícia, sigui la que sigui, sense comptar amb una visió complementària o contrària del tema.

2) Emetre un programa de debat sobre política municipal. Recuperar la tertúlia de debat polític, però centrada en els temes locals de Premià de Mar. Als premianencs ens interessa més escoltar opinions i dades sobre el nostre poble i per boca d'actors i protagonistes locals.

3) Crear un espai tipus ‘parla l’oposició’. Cercar una fórmula equilibrada i justa per a què, al igual que existeix ‘Parla l’Alcalde’, l’oposició pugui intervenir en una entrevista llarga i profunda, amb una periodicitat equivalent.

4) Fomentar molt més el voluntariat i la participació del teixit associatiu a la ràdio. És la millor manera d’obtenir més punts de vista i, al mateix temps, d’assegurar l’èxit social i comunicatiu de la ràdio.

Aquests punts, amb voluntat política, es poden endegar avui mateix. Posteriorment, ERC – Junts x Premià estudiarà i proposarà models per la revisió del reglament i les possibles fórmules de participació de la societat civil en la gestió del mitjà, així com la seva transformació en un canal multiplataforma. Les mesures sobre el model organitzatiu requereixen de més temps i més debat sobre quina seria la fórmula més idònia per a Premià de Mar.