Premià de Mar

Notícia

ERC-Junts x Premià aposta per què sigui el nou equilibri polític municipal sorgit de les urnes qui configuri els nous pressupostos municipals que haurà de gestionar a partir del maig

La formació republicana no donarà suport a la tramitació dels pressupostos pel 2019 de l’Ajuntament de Premià de Mar. L’Executiva local d’ERC, juntament amb el grup municipal, ha pres aquesta decisió per unanimitat per les següents raons destacades:

1. Un seguit d’incompliments sistemàtics dels acords presos entre ERC – Junts x Premià i el Govern (PdeCAt i PSC) pel desenvolupament dels pressupostos del 2018, malgrat fins i tot l’existència d’un acord signat i el suport operatiu del nostre grup municipal, generen una gran desconfiança en la predisposició, bona fe i capacitat efectiva de l’equip de govern actual. Tot i així, cal reconèixer que, encara que insuficientment i insatisfactòria, s’han desenvolupat alguns eixos molt importants en els quals ERC-Junts x Premià ha apostat molt fort i ha incentivat repetidament i constant al Govern a realitzar-los com una prioritat pel municipi. Des d’ERC-Junts x Premià s’ha impulsat:

- Els llums del passeig marítim
- L'arranjament dels passos soterrats
- La millora dels parcs infantils i la inclusió d’elements per la integració dels infants amb discapacitat
- Que Premià de Mar sigui una ciutat cardioprotegida
- Més hores de socorrista a la platja
- L’inici del projecte RADARS
- Partida econòmica per a l’atenció de les necessitats educatives especials
- I molts més projectes...

2. Per què a aquestes alçades, considerem inapropiat l’aprovació d’uns pressupostos per quatre mesos ja que al mes de juny s’hauran de desenvolupar i implementar per un nou equip de govern sorgit de les urnes del mes de maig. És més democràtic, equilibrat i just que la nova composició del consistori acabi de modelar, amb el seu tarannà renovat, els pressupostos de l’any, els quals també poden marcar tendències per als anys vinents.

3. Els pressupostos presentats per l’equip de govern, a més a més, són els més desil·lusionants i continuistes de tota la legislatura. No s’entreveu cap aposta innovadora o encoratjadora per al nostre poble. No inclouen cap proposta per facilitar l’accés a l’habitatge, ni per la joventut, ni per la gent gran, per exemple.

4. Perquè des de ERC-Junts x Premià portem apostant pel municipi des del principi de legislatura, amb l’aprovació dels pressupostos, el seu seguiment i la inclusió de moltes iniciatives interessants per Premià de Mar. Malgrat aquest compromís amb Premià de Mar, el govern no ens ha correspost, no ha mostrat una implicació en els projectes pel poble i tan sols ha instrumentalitzat les nostres aportacions de forma partidista.

5. Perquè, en una mostra més des desconfiança i distanciament, no podem permetre, que la formació política PdeCat a Premià de Mar hagi sostret i s’hagi apropiat sense avís, ni negociació, ni res semblant de les sigles de Junts x Premià que fa més de quatre anys formen part del nostre grup municipal oficial per agrupar i coordinar els independents que recolzen l’entorn republicà.