Reus

Totes les notícies

La republicana Montserrat Flores presenta la moció d'ERC Reus al Ple de l'Ajuntament de Reus

ERC Reus reclama la regularització de la situació de les persones migrades

Actualment, existeixen centenars de milers de persones, de diverses nacionalitats, que per diversos motius es troben en situació administrativa irregular i, que davant la crisi de la Covid-19, s’han trobat desemparades. Per aquest motiu, ERC Reus ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament de Reus d’aquest divendres per tal que l’Ajuntament s’adhereixi a la campanya #regularizaciónYA. Aquesta campanya ja compta amb el suport de diversos col·lectius, com Reus Refugi, entitat amb la qual s’ha treballat la moció presentada. Precisament coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, que se celebra demà 20 de juny, ERC Reus reclama que l’Estat reconegui els drets de les persones que es troben en situació irregular a l’Estat, perquè no existeixen persones il·legals.    La moció demana també que l’Ajuntament promogui mesures que afavoreixin la regularització extraordinària i urgent de la situació d’aquestes persones i reclama la derogació de la Llei d’Estrangeria per tal de donar solucions reals a totes les persones migrades, atorgant permisos de residència i treball.    Des d’ERC Reus es considera que aquesta llei no només fomenta l’economia submergida i priva les persones migrades dels seus drets fonamentals, sinó que -tal com ha exposat la regidora republicana Montserrat Flores- també “afecta la societat en el seu conjunt, amb sous baixos que influencien la regularització del mercat laboral i impossibiliten la contribució a la seguretat social”.  En aquesta línia, Flores també ha destacat que la crisi de la Covid-19 ha fet imprescindibles les tasques de cures i treballs domèstics i ha lamentat que aquestes persones no puguin optar a la protecció d’un contracte laboral i que no puguin exercir els drets i obligacions de ciutadania d’una societat democràtica.   

Balanç 1 any de mandat d'ERC a l'Ajuntament de Reus

“Estem complint amb el compromís de millorar Reus i, a més, ho estem fent des dels valors republicans”

La Vicealcaldessa i cap de llista d’Esquerra, Noemí Llauradó, ha fet balanç del primer any de mandat a l’Ajuntament de Reus. En el mateix acte, la presidenta d’Esquerra Reus, Eva Ferran, ha destacat que “aquest és un projecte de present i, sobretot, de futur”.   Just ara fa un any que es va constituir l’Ajuntament de Reus per al període 2019-2023. Per aquest motiu, avui, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Reus ha volgut fer balanç d’aquest primer any de mandat i de la seva presència al govern local, un govern que impulsa des de la Vicealcaldia i des de les cinc regidories que lidera. En una trobada amb periodistes, la Vicealcaldessa -Noemí Llauradó-, la presidenta d’Esquerra Reus -Eva Ferran- i les cinc regidores i regidors republicans han repassat els projectes que han impulsat fins ara i aquells en què estan treballant.   Determinats a seguir millorant Reus Llauradó ha destacat que “estem complint amb els compromisos, tant pel que fa als valors, com pel que fa als projectes concrets. Sabem què volem fer i quina ciutat tenim en ment i, per tant, anem avançant i ho fem des dels valors republicans. No sempre amb la velocitat que voldríem, però sí d’una manera que no té marxa enrere”.   Projectes impulsats des dels valors republicans Les regidores i regidors d’Esquerra -Dani Recasens, Montserrat Flores, Carles Prats, Marina Berasategui i Òscar Subirats- i també la Vicealcaldessa han repassat alguns dels projectes que han impulsat aquest primer any de mandat:   Resposta a la crisi de la Covid-19, al costat de les persones i del teixit econòmic de la ciutat. En aquest àmbit, s’ha posat en marxa el Pla de Reactivació Econòmica i Social per fer front al coronavirus. Traspàs definitiu de la governança de l’Hospital al CatSAlut. Elaboració del PAM, un full de ruta per governar de manera planificada i transversal. En l’àmbit educatiu, baixada de ràtios a les escoles i sistema d’adscripció única per avançar en l’equitat i lluitar contra la segregació escolar.

Reus presenta un Pla per a la reactivació econòmica i social de la ciutat

Us compartim la nota de premsa de l'Ajuntament de Reus, també disponible a https://www.reus.cat/noticia/lajuntament-presenta-el-pla-de-reactivacio-economica-i-social-de-reus-dotat-en-45-milions L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, acompanyats dels portaveus dels grups municipals del Govern de Reus i de l’oposició, i de representants dels agents socials i econòmics participants en la Cimera per a la Reactivació Econòmica i Social de Reus, han presentat aquest dilluns, 18 de maig en roda de premsa el full de ruta municipal per a la reactivació econòmica i social de Reus. El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus està dotat amb 4.551.788 euros, amb el doble objectiu d’incidir i corregir la desacceleració econòmica per contribuir al manteniment del teixit productiu i econòmic a la ciutat; i de donar resposta a les creixents necessitats socials alimentàries i de pobresa energètica. El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus s’estructura així en dos àmbits: el social i assistencial; i el de l’activitat econòmica. Pel que fa a l’àmbit social i assistencial, orientat a les famílies i a les persones, el pla persegueix els objectius següents: Garantir les necessitats i els serveis bàsics al conjunt de la ciutadania. Atendre, amb noves fórmules i eines renovades, els escenaris complexos que s’han posat sobre la taula des de la irrupció de la Covid19 a la societat actual. Mentre que pel que fa a l’àmbit de la reactivació del motor econòmic, el pla es fixa les línies de treball següents: Preservar la continuïtat de l’activitat de les pimes i autònoms. Conservar i crear llocs de treball de qualitat. Garantir els drets socials al conjunt de treballadores i treballadors. Promoure el suport a l’emprenedoria. Potenciar la transformació digital. Objectius sota el paraigües d’una activitat econòmica respectuosa amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

La tarifació social de les escoles bressol municipals

La nova tarifació social de les escoles bressol municipals

Aquest dijous, la regidoria d'Educació, liderada per ERC Reus amb Daniel Recasens al capdavant, ha presentat la nova tarifació social de les escoles bressol municipals, una mesura que permet avançar cap a l'equitat i lluitar contra la segregació escolar.  Nota de premsa de l'Ajuntament de Reus L’Ajuntament de Reus portarà a aprovació del proper Ple Municipal els nous preus públics per a les escoles bressol municipals. Aquests nous preus s’establiran mitjançant una tarifació social com una mesura més en la recerca per a l’equitat educativa, i alhora un suport a les famílies. La decisió d’encetar aquest camí en la línia de la tarifació social precisament en l’àmbit de les EBM respon, en primer lloc, al seu marcat caràcter inclusiu i integrador en la línia de la lluita contra la segregació escolar des del seu mateix inici. En segon lloc, en termes econòmics, des de la perspectiva de la justícia social, ja que implica passar d’un sistema consistent en bonificar, subvencionar, unes determinades situacions fixades en uns requisits específics a un altre sistema que ajusta el preu atenent a la renda familiar i que, per tant, objectiva i proporciona el preu a la realitat de cada família.  El sistema que s’ha utilitzat és el següent: 1. S’han establert 9 trams de renda que donen lloc a quotes diferents. 1.1 Els llindars de renda s’han calculat en base a l’IRSC (Índex de Renda de Suficiència de Catalunya)  de l’any 2019. 1.2 Posteriorment s’aplica l’escala d’Oxford-OCDE ajustada. Calcula, en primer lloc, la mida equivalent de la llar (en què s’assigna un valor d’1 al primer membre de la llar, se suma 0,5 pel segon membre i 0,3 per cada membre addicional) i, en segon lloc, multiplicar la mida equivalent de la llar per l’IRSC. 2. Aquest càlcul permet confeccionar uns llindars de rendes segons el nombre de membres que conformin la unitat familiar. 3. Finalment, s’aplica un índex corrector segons la renda corresponent a la unitat familiar i es determina el preu de les tarifes socials proposades.

Sant Jordi des de Casa

ERC Reus us desitja una bona diada de #SantJordiDesDeCasa

Aquest Sant Jordi és diferent. Diferent perquè l'hem de viure des de casa, però ERC Reus volem seguir compartint la cultura i la literatura amb vosaltres i, per això, hem preparat uns vídeos per a totes i tots vosaltres parlant dels llibres que tenim a casa.  Us convidem a llegir-los, a compartir-los i a comprar-los a les vostres llibreries locals, però un cop acabi el confinament.  Tots els vídeos els trobareu a les nostres xarxes socials i en aquest link: https://www.facebook.com/pg/ercreus/videos/  

Lectura del conte solidari "El Grúfal"

El grup municipal d'ERC Reus participem en la lectura del conte solidari a les Biblioteques Públiques de Reus que organitza l'Ajuntament. Enguany hem escollit el conte del Grúfal per parlar de l'amistat i la solidaritat, però malauradament no l'hem pogut llegir a la Biblioteca Pere Anguera.  Per tal que tots els nens i nenes puguin gaudir-lo, hem decidit gravar-lo en vídeo i penjar-lo a les xarxes. Us animeu a llegir "El Grúfal" amb nosaltres?  

Som Feministes. Per què? Amb qui?

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, ERC Reus hem organitzat un acte sota el lema "Som Feministes" per reivindicar els drets de les dones i la igualtat efectiva entre homes i dones.  Per això, hem establert un espai de participació a la Plaça de les Basses de Reus on tothom ha escrit les seves reflexions i hem fet una lectura de textos i poemes feministes per a tots els assistents. 

Dia Internacional de les Dones

Dia Internacional de les Dones

Des de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals que impulsem des d'Esquerra Reus, hem programat participativament més d'una trentena d'actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones a Reus. Enguany, el programa té dos objectius: reivindicar i promoure una societat més justa, integradora, lliure i equitativa per les dones i els homes i fer reflexionar sobre quines accions queden pendents per avançar cap a aquest model.  Des del proper 26 de febrer i fins a finals de març, Reus engegarà un seguit d'activitats seguint el Pla Municipal de Polítiques de Gènere de 2019-2023. Podreu trobar des d'un punt d'informació de serveis per a les dones a la plaça de Prim (6 de març) o un taller de masculinitats igualitàries al Casal de les Dones (13 de març). També, des d'ERC Reus, el dia 8 de març organitzarem la trobada "Som Feministes", un espai per compartir reflexions i una posterior lectura de textos per escoltar-vos a totes i tots. Us adjuntem el programa per poder adherir-vos a qualsevol acte i també us convidem a venir als actes que més us interessin!  

A què destina el pressupost ERC Reus?

Les actuals aportacions de l’Ajuntament de Reus al Grup Municipal d’ERC formen part de l’acord del Ple del 19 de juliol del 2019 i suposen la única via d’ingressos econòmics per a les funcions que tenim assignades. Durant l’any 2019, el grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Reus hem invertit un total de 3.679,29€ per tal d’assolir els objectius de visualització de les tasques i d’ubicació pública del nostre grup com a node de comunicació, participació i implicació en els afers públics locals. Gran part d’aquesta quantitat (2.416,87€) ha estat invertida en qüestions relacionades amb la representació i coordinació política de les persones que formen el grup municipal així com en diverses trobades amb persones de múltiples àmbits de la ciutat. Per a nosaltres també és important la visualització d’aquesta activitat política i representativa, i per tant hem invertit 647,10€ en despeses comunicatives de publicitat. La resta de despeses del grup han estat amb l’objectiu de millorar en les eines de treball i en aquest sentit hem iniciat un lloguer tecnològic d’un terminal informàtic especialitzat en temes d’edició audiovisual (81,62€), en material d’oficina divers (533,70€) i 6,08€ en despeses bancàries.