Reus

Totes les notícies

Som Feministes. Per què? Amb qui?

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, ERC Reus hem organitzat un acte sota el lema "Som Feministes" per reivindicar els drets de les dones i la igualtat efectiva entre homes i dones.  Per això, hem establert un espai de participació a la Plaça de les Basses de Reus on tothom ha escrit les seves reflexions i hem fet una lectura de textos i poemes feministes per a tots els assistents. 

Dia Internacional de les Dones

Dia Internacional de les Dones

Des de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals que impulsem des d'Esquerra Reus, hem programat participativament més d'una trentena d'actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones a Reus. Enguany, el programa té dos objectius: reivindicar i promoure una societat més justa, integradora, lliure i equitativa per les dones i els homes i fer reflexionar sobre quines accions queden pendents per avançar cap a aquest model.  Des del proper 26 de febrer i fins a finals de març, Reus engegarà un seguit d'activitats seguint el Pla Municipal de Polítiques de Gènere de 2019-2023. Podreu trobar des d'un punt d'informació de serveis per a les dones a la plaça de Prim (6 de març) o un taller de masculinitats igualitàries al Casal de les Dones (13 de març). També, des d'ERC Reus, el dia 8 de març organitzarem la trobada "Som Feministes", un espai per compartir reflexions i una posterior lectura de textos per escoltar-vos a totes i tots. Us adjuntem el programa per poder adherir-vos a qualsevol acte i també us convidem a venir als actes que més us interessin!  

A què destina el pressupost ERC Reus?

Les actuals aportacions de l’Ajuntament de Reus al Grup Municipal d’ERC formen part de l’acord del Ple del 19 de juliol del 2019 i suposen la única via d’ingressos econòmics per a les funcions que tenim assignades. Durant l’any 2019, el grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Reus hem invertit un total de 3.679,29€ per tal d’assolir els objectius de visualització de les tasques i d’ubicació pública del nostre grup com a node de comunicació, participació i implicació en els afers públics locals. Gran part d’aquesta quantitat (2.416,87€) ha estat invertida en qüestions relacionades amb la representació i coordinació política de les persones que formen el grup municipal així com en diverses trobades amb persones de múltiples àmbits de la ciutat. Per a nosaltres també és important la visualització d’aquesta activitat política i representativa, i per tant hem invertit 647,10€ en despeses comunicatives de publicitat. La resta de despeses del grup han estat amb l’objectiu de millorar en les eines de treball i en aquest sentit hem iniciat un lloguer tecnològic d’un terminal informàtic especialitzat en temes d’edició audiovisual (81,62€), en material d’oficina divers (533,70€) i 6,08€ en despeses bancàries.  

Constituïda la nova executiva local d’ERC Reus

La secció local encara el nou mandat amb l’objectiu de seguir sumant una àmplia majoria independentista, republicana i d’esquerres a Reus i a Catalunya Aquest dimarts, Esquerra Republicana ha renovat la seva executiva local, fusió d’experiència i noves incorporacions, amb l’objectiu de seguir sumant esforços a la ciutat i al territori per ampliar la base independentista. L’assamblea ha recolzat la candidatura encapçalada per Eva Ferran qui ha remarcat la voluntat d’elaborar un pla d’actuació general per tal d’enfortir la militància i el moviment republicà buscant complicitats amb altres entitats i actors de l’entorn. També ha explicat que és fonamental convertir-se en generadors d’opinió per seguir difonent la tasca del partit i del grup municipal i que el missatge republicà “sigui alt i clar”. La nova presidenta d’ERC Reus també ha fet referència als objectius en l’àmbit municipal. En aquest sentit, ha explicat que la coordinació amb els regidors i regidores de l’Ajuntament de Reus és fonamental per “defensar els electors i electores de Reus”. En aquest sentit, Ferran destaca el paper dels ajuntaments en les relacions amb la ciutadania i la necessitat de seguir donant resposta a les seves demandes. Per altra banda, ha afegit que la secció local seguirà gestionant per tal d’assolir els objectius marcats i a la vegada arribar a les properes municipals amb els recursos necessaris per a la campanya que “ens ha de portar a assolir l’alcaldia de Reus”. Ferran també ha remarcat la importància de tenir sempre presents als presos i exiliats polítics i de la societat civil. Concretament, s’ha fet ressò de les paraules de la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira que posa èmfasi en “la llavor que es va plantar l’octubre de 2017 per esdevenir la república catalana”. En aquesta línia, ha afegit que “a Reus l’hem regat i la seguirem regant”. Finalment, la presidenta d’ERC Reus també ha volgut destacar la feina de l’expresidenta Ester Alberich per la seva trajectòria i evolució al llarg d’aquests últims anys.

Roda de premsa de l'aprovació del Conveni regulador del sistema sanitari de Reus

Aprovació del Conveni regulador del sistema de salut de Reus

Aquest desembre, s'ha aprovat al ple de l’Ajuntament de Reus i del consell executiu de la Generalitat de Catalunya el “Conveni regulador per a la racionalització de l’activitat assistencial del sistema públic de salut al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre”.   Aquesta doble aprovació és fruït d’una negociació que ha durat més de tres anys i que s’ha liderat des de la regidoria de Salut, primer sota el lideratge de l’actual vicealcaldessa Noemí Llauradó i, finalment, amb el regidor Òscar Subirats al capdavant. L’acord d’avui demostra capacitat de gestió i de resoldre una situació complexa. De fet, ens havíem compromès a tancar i acordar el conveni regulador abans del 31 de desembre i així ho hem fet.   Aquest conveni garanteix i manté uns serveis de salut de qualitat i proximitat a la ciutat de Reus. A més, afiança la presència de la recerca i el caràcter universitari de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Per tant, l’hospital seguirà sent un hospital de referència i Reus mantindrà el lideratge i la capitalitat en l’àmbit sanitari. Els beneficiats de tot plegat en són la ciutadania i els pacients.   Cal destacar també que el conveni garanteix el futur dels treballadors dels centres sanitaris, que seran subrogats a la nova entitat de dret públic amb els mateixos drets i condicions que tenen actualment. A més, és important destacar que el conveni és un pas endavant en la reordenació del mapa sanitari. En aquest sentit, avancem cap a un sistema sanitari en xarxa i amb visió de conjunt per a tot el Camp de Tarragona.  

Reus adherit a l'AMI

ERC Reus refermem el nostre compromís amb l'Associació de Municipis per la Independència

Arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l’adhesió de l’Ajuntament de Reus a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), des d’ERC Reus volem manifestar que: Rebutgem aquesta sentència perquè ataca la sobirania municipal. La decisió de formar part de l’AMI la va prendre el plenari de l’Ajuntament de Reus, que és l’expressió màxima de la sobirania municipal. Per tant, no podem fer res més que oposar-nos-hi amb tota la nostra fermesa. Exigim que es respecti la decisió que el plenari de l’Ajuntament de Reus va aprovar per majoria absoluta el juliol de 2015. Cal defensar allò que és democràtic i legítim. Per això donem suport a la resposta judicial que l’Ajuntament de Reus ha anunciat en contra de la sentència del TSJC -que està farcida d’incoherències- i que implicarà presentar un recurs davant el Tribunal Suprem. De fet, és una resposta que hem impulsat com a integrants del govern municipal. A banda d’aquesta resposta judicial, des d’ERC Reus també promourem una resposta institucional del conjunt de forces polítiques presents al plenari de l’Ajuntament de Reus. Així, de cara al proper plenari ordinari del dia 20 de desembre impulsarem una moció que rebutgi la sentència del TSJC i refermi el nostre compromís amb l’AMI i els seus valors i objectius.

La ciutadania reusenca debatrà el PAM en audiència pública

L'Ajuntament de Reus convoca la ciutadania a participar en una audiència pública per debatre a l'entorn del Pla d'acció municipal (PAM) 2019/ 2023. La cita tindrà lloc el dimarts 3 de desembre a les 7 de la tarda a la sala d'actes del Casal de les dones, i estarà presidida per la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; i la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores. Amb aquesta la convocatòria, per primer cop, l'Ajuntament de Reus estrena un nou mecanisme de participació previst en la modificació del Reglament de participació ciutadana. Una audiència pública és una "trobada dels responsables municipals amb la ciutadania perquè aquesta pugui rebre informació i presentar i debatre propostes en relació amb una determinada actuació pública, activitat o programa d’actuació municipal". Durant l'audiència es farà una presentació del document estratègic i s'obrirà un debat entre la ciutadania i les representants del govern de Reus. Els assistents a l'acte també podran participar votant els objectius del PAM. El pla estableix els eixos, àmbits, objectius i actuacions que el govern municipal desplegarà durant l’actual mandat. El procés participatiu és de tipus consultiu, i la informació recollida servirà al govern per prioritzar els objectius a executar. 

Els reusencs i reusenques podran votar el Pla d'Acció Municipal

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, ha engegat el procés participatiu per a la priorització del Pla d’Acció Municipal 2019-2023 amb la fase d’informació i difusió del procés a la ciutadania. El PAM estableix els eixos, àmbits, objectius i actuacions que el govern municipal desplegarà durant l’actual mandat. El procés participatiu serà de tipus consultiu, i la informació recollida servirà al govern per prioritzar els objectius a executar. El període de votació s’iniciarà el dilluns 25 de novembre i s’allargarà fins el 12 de desembre. Fases del procés El procés participatiu s’estructura en les fases següents: Fase 1:- Publicació dels eixos, objectius i actuacions previstes del PAM. Fase 2.- Informació, comunicació i difusió del procés. Fase 3.- Priorització dels objectius per part de la ciutadania. Fase 4.- Retorn dels resultats del procés de participació. Fase 5.- Avaluació del procés. Fase 1. Publicació dels eixos, objectius i actuacions previstes del PAM. Durant aquesta fase, iniciada el dimecres 20 de novembre amb la presentació del PAM en roda de premsa, es farà difusió de les actuacions proposades per part del govern. Fase 2. Informació, comunicació i difusió del procés. En aquesta fase, que s’inicia amb la presentació del procés en roda de premsa, s’informarà a la ciutadania a través de diferents canals que permetin la màxima difusió del procés. Es farà pedagogia de la participació ciutadana i, en concret, s’explicarà per què s’elabora el PAM i de quina manera la ciutadania hi pot participar. Aquest divendres 22 de novembre s’activa la plataforma participa.reus.cat, on es faran públics els objectius. El 3 de desembre a les 19:00h tindrà lloc a la sala d’actes del Casal de les Dones una audiència pública per informar de primera mà a la ciutadania del contingut del PAM i del procés de participació. Fase 3. Priorització dels objectius per part de la ciutadania.

La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, presenta el Pla d'Acció Municipal de Reus

El govern municipal ha presentat aquest dimecres el Pla d'acció municipal (PAM) del mandat. El projecte que s'ha coordinat des de la vicealcaldia, s'ha definit com una "eina estratègica" i el"full de ruta" de la coalició entre Junts per Reus, Esquerra i Ara Reus. A més, s'ha articulat en quatre eixos (progrés social, espai urbà, desenvolupament econòmic i gestió interna) i el document serà objecte d'un procés participatiu obert als veïns (entre els dies 25 de novembre i 12 de desembre) per tal que aquests hi estableixin prioritats. El projecte contempla, a més, un Pla d'inversions i l'impuls d'un Pla estratègic de ciutat "de futur".    Plans locals de joventut i educació La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha destacat la "transversalitat" del PAM pel fet que s'hi han implicat regidories de competències diverses.  Llauradó ha estat l'encarregada de comentar, en línies generals, el contingut de les accions incloses en els quatre eixos del PAM. D'aquesta manera, i pel que fa al primer (progrés social), ha avançat l'objectiu marcat d'esdevenir "un referent social" en l'aplicació de polítiques que garanteixin els drets de les dones i del col·lectiu LGTBI+. Un Pla local de joventut (2020/ 2024), l'impuls de la Taula de pobresa energètica "per buscar solucions conjuntes" o la creació del Pla local d'educació són altres dels reptes plantejats. En aquesta línia, la vicealcaldessa s'ha referit igualment a la constitució del Consell municipal de la cultura, entès aquest àmbit com "una via d'emancipació i participació" social.  Consell municipal de l'habitatge Encara en aquest apartat, i pel que fa a la pràctica de l'esport, la republicana ha anunciat la construcció de la piscina coberta en l'actual mandat. En el cas del segon eix (espai urbà), i amb la voluntat de contribuir a fer de Reus "una ciutat amable", Llauradó ha apuntat a la creació del Consell municipal de l'habitatge, a l'ampliació de l'oferta de lloguer "assequible" o la voluntat de "promoure" la connexió del passeig de Mata amb el barri Gaudí.