Reus

Totes les notícies

Reus adherit a l'AMI

ERC Reus refermem el nostre compromís amb l'Associació de Municipis per la Independència

Arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l’adhesió de l’Ajuntament de Reus a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), des d’ERC Reus volem manifestar que: Rebutgem aquesta sentència perquè ataca la sobirania municipal. La decisió de formar part de l’AMI la va prendre el plenari de l’Ajuntament de Reus, que és l’expressió màxima de la sobirania municipal. Per tant, no podem fer res més que oposar-nos-hi amb tota la nostra fermesa. Exigim que es respecti la decisió que el plenari de l’Ajuntament de Reus va aprovar per majoria absoluta el juliol de 2015. Cal defensar allò que és democràtic i legítim. Per això donem suport a la resposta judicial que l’Ajuntament de Reus ha anunciat en contra de la sentència del TSJC -que està farcida d’incoherències- i que implicarà presentar un recurs davant el Tribunal Suprem. De fet, és una resposta que hem impulsat com a integrants del govern municipal. A banda d’aquesta resposta judicial, des d’ERC Reus també promourem una resposta institucional del conjunt de forces polítiques presents al plenari de l’Ajuntament de Reus. Així, de cara al proper plenari ordinari del dia 20 de desembre impulsarem una moció que rebutgi la sentència del TSJC i refermi el nostre compromís amb l’AMI i els seus valors i objectius.

La ciutadania reusenca debatrà el PAM en audiència pública

L'Ajuntament de Reus convoca la ciutadania a participar en una audiència pública per debatre a l'entorn del Pla d'acció municipal (PAM) 2019/ 2023. La cita tindrà lloc el dimarts 3 de desembre a les 7 de la tarda a la sala d'actes del Casal de les dones, i estarà presidida per la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; i la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores. Amb aquesta la convocatòria, per primer cop, l'Ajuntament de Reus estrena un nou mecanisme de participació previst en la modificació del Reglament de participació ciutadana. Una audiència pública és una "trobada dels responsables municipals amb la ciutadania perquè aquesta pugui rebre informació i presentar i debatre propostes en relació amb una determinada actuació pública, activitat o programa d’actuació municipal". Durant l'audiència es farà una presentació del document estratègic i s'obrirà un debat entre la ciutadania i les representants del govern de Reus. Els assistents a l'acte també podran participar votant els objectius del PAM. El pla estableix els eixos, àmbits, objectius i actuacions que el govern municipal desplegarà durant l’actual mandat. El procés participatiu és de tipus consultiu, i la informació recollida servirà al govern per prioritzar els objectius a executar. 

Els reusencs i reusenques podran votar el Pla d'Acció Municipal

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, ha engegat el procés participatiu per a la priorització del Pla d’Acció Municipal 2019-2023 amb la fase d’informació i difusió del procés a la ciutadania. El PAM estableix els eixos, àmbits, objectius i actuacions que el govern municipal desplegarà durant l’actual mandat. El procés participatiu serà de tipus consultiu, i la informació recollida servirà al govern per prioritzar els objectius a executar. El període de votació s’iniciarà el dilluns 25 de novembre i s’allargarà fins el 12 de desembre. Fases del procés El procés participatiu s’estructura en les fases següents: Fase 1:- Publicació dels eixos, objectius i actuacions previstes del PAM. Fase 2.- Informació, comunicació i difusió del procés. Fase 3.- Priorització dels objectius per part de la ciutadania. Fase 4.- Retorn dels resultats del procés de participació. Fase 5.- Avaluació del procés. Fase 1. Publicació dels eixos, objectius i actuacions previstes del PAM. Durant aquesta fase, iniciada el dimecres 20 de novembre amb la presentació del PAM en roda de premsa, es farà difusió de les actuacions proposades per part del govern. Fase 2. Informació, comunicació i difusió del procés. En aquesta fase, que s’inicia amb la presentació del procés en roda de premsa, s’informarà a la ciutadania a través de diferents canals que permetin la màxima difusió del procés. Es farà pedagogia de la participació ciutadana i, en concret, s’explicarà per què s’elabora el PAM i de quina manera la ciutadania hi pot participar. Aquest divendres 22 de novembre s’activa la plataforma participa.reus.cat, on es faran públics els objectius. El 3 de desembre a les 19:00h tindrà lloc a la sala d’actes del Casal de les Dones una audiència pública per informar de primera mà a la ciutadania del contingut del PAM i del procés de participació. Fase 3. Priorització dels objectius per part de la ciutadania.

La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, presenta el Pla d'Acció Municipal de Reus

El govern municipal ha presentat aquest dimecres el Pla d'acció municipal (PAM) del mandat. El projecte que s'ha coordinat des de la vicealcaldia, s'ha definit com una "eina estratègica" i el"full de ruta" de la coalició entre Junts per Reus, Esquerra i Ara Reus. A més, s'ha articulat en quatre eixos (progrés social, espai urbà, desenvolupament econòmic i gestió interna) i el document serà objecte d'un procés participatiu obert als veïns (entre els dies 25 de novembre i 12 de desembre) per tal que aquests hi estableixin prioritats. El projecte contempla, a més, un Pla d'inversions i l'impuls d'un Pla estratègic de ciutat "de futur".    Plans locals de joventut i educació La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha destacat la "transversalitat" del PAM pel fet que s'hi han implicat regidories de competències diverses.  Llauradó ha estat l'encarregada de comentar, en línies generals, el contingut de les accions incloses en els quatre eixos del PAM. D'aquesta manera, i pel que fa al primer (progrés social), ha avançat l'objectiu marcat d'esdevenir "un referent social" en l'aplicació de polítiques que garanteixin els drets de les dones i del col·lectiu LGTBI+. Un Pla local de joventut (2020/ 2024), l'impuls de la Taula de pobresa energètica "per buscar solucions conjuntes" o la creació del Pla local d'educació són altres dels reptes plantejats. En aquesta línia, la vicealcaldessa s'ha referit igualment a la constitució del Consell municipal de la cultura, entès aquest àmbit com "una via d'emancipació i participació" social.  Consell municipal de l'habitatge Encara en aquest apartat, i pel que fa a la pràctica de l'esport, la republicana ha anunciat la construcció de la piscina coberta en l'actual mandat. En el cas del segon eix (espai urbà), i amb la voluntat de contribuir a fer de Reus "una ciutat amable", Llauradó ha apuntat a la creació del Consell municipal de l'habitatge, a l'ampliació de l'oferta de lloguer "assequible" o la voluntat de "promoure" la connexió del passeig de Mata amb el barri Gaudí.

Militants d'ERC al casal de la secció local

ERC guanya les eleccions a Reus

Contra la sentència, victòria independentista a les urnes el 10N. Esquerra Republicana de Catalunya ha revalidat aquest diumenge la victòria que ja van aconseguir fa mig any a Reus amb 10.844 vots. Els republicans han ratificat els dos diputats aconseguits el 28A, amb gairebé el 26% dels vots. Aquest diumenge, ERC, un partit independentista, d'esquerres i republicana s'ha col·locat com a primera força a les eleccions al Congrés dels Diputats. Després de les eleccions del 28A, els republicans hem revalidat la victòria a la ciutat i es mostren satisfets amb els resultats aconseguits.  En aquesta línia, la portaveu d'ERC Reus i vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó ha assegurat que la constància, perseverança han estat claus per aconseguir la victòria. També ha recordat que "és important consolidar aquests resultats de cara a les eleccions municipals per agrair a tota aquesta ciutadania que ens ha fet confiança".  Per la seva banda, la presidenta d'ERC Reus, Ester Alberich, també ha agraït la col·laboració de tots els apoderats i apoderades durant el diumenge de les eleccions. Ha fet també una menció especial a la feina que s'està fent des de l'Ajuntament de Reus per part dels regidors d'ERC Reus i ha recordat que "això ha de ser un preludi per a les properes eleccions municipals". Finalment, només volem agrair la col·laboració, empenta i alegria de les 10.488 persones que han confiat en Esquerra Republicana de Catalunya per fer enfortir la democràcia i la llibertat aquest 10N. Recordem el nostre objectiu: amnistia, autodeterminació i llibertat!  

Acte de campanya a les eleccions 10N

"Tornarem més forts" centra l'acte de campanya de les eleccions del 10N a Reus

Aquest dilluns, ERC Reus hem celebrat l'acte central de campanya a la Sala Santa Llúcia de Reus de cara a les eleccions del 10 de novembre. Uns comicis marcats per la sentència del Tribunal Suprem i, pels quals, hem engegat el nostre lema de campanya "Tornarem més forts" amb l'objectiu de demanar el vot a totes aquelles persones que, com nosaltres, veuen la sentència totalment injusta i reclamen amnistia, dret a l'autodeterminació i llibertat dels nostres presos i preses polítics.  L'acte ha comptat amb Noemí Llauradó, Jordi Salvador, Laura Castel, Josep Rufà i Alfred Bosch.  “L’independentisme és tan plural que no cap en una sola papereta” ha dit el número 1 al Congrés per Tarragona, Jordi Salvador. De fet, el candidat ha centrat el seu discurs durant el míting en aportar arguments “a la bona gent” del PSC, PSOE i Podem que “no estan convençuts” i que podrien donar el seu “vot prestat” en aquests comicis per apostar pel diàleg. “No pot ser que guanyin els carcellers de l’Oriol, de la Carme, de la Dolors, del Raül i de la resta de govern empresonat” ha dit la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, qui ha incidit que “és molt important repetir la victòria i amb més fortalesa” amb l’objectiu d’obligar “fer seure a la taula de negociació” el govern de Sánchez. “Els que per ells són delinqüents per nosaltres són la millor gent que tenim a Catalunya” ha declarat Salvador, qui ha arrencat l’aplaudiment de l’auditori en explicar la seva visita a Mas d’Enric per parlar amb Carme Forcadell i Laura Solé, la jove detinguda per les protestes davant la sentència del Tribunal Suprem. En referència a l’any 1977, el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha recordat que “si en aquell moment es va poder aplicar una amnistia a tota aquella gent” és necessari que també es faci aquest pas des del govern “quan es tracta de persones que no han fet mal a ningú, que estan acusats de posar les urnes”.

ERC Reus aprovem una moció de resposta a la sentència del TS demanant l'amnistia dels presos i el dret a l'autodeterminació

Aquest dimarts, ERC Reus vam aprovar una moció al ple extraordinari de Reus de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l'amnistia dels presos i preses polítics i reclamant també el dret a l'autodeterminació. Mostrem el nostre rebuig a la sentència, reclamem l'amnistia dels preses i presos, ens adherim a totes les mobilitzacions democràtiques i no violentes i ens comprometem a seguir treballant per garantir els drets i llibertats fonamentals. Llibertat i República! 

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals a la presentació del Reglament de Participació Ciutadana

S'inicia el desplegament del Reglament de Participació Ciutadana

L’aprovació definitiva del Reglament permetrà que les reusenques i reusencs tinguin les eines per intervenir en aspectes de la vida de la ciutat: convocar una consulta ciutadana o un procés participatiu, aprovar una norma, intervenir als plens, etc.  El Reglament de Participació Ciutadana que lidera la regidora Montserrat Flores des de la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, ha quedat aprovat definitivament pel Ple, després dels tràmits de la seva aprovació inicial el passat mes de febrer. Per tant, gràcies a l’acció del govern municipal, Reus ja compta amb una normativa que impulsarà la màxima qualitat democràtica. Entre d’altres, permetrà a la ciutadania: presentar a l’Ajuntament iniciatives per convocar una consulta ciutadana; aprovar una norma; intervenir als plens o a les comissions informatives i convocar un procés de participació.  A partir d’ara, la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals -liderada per Montserrat Flores, regidora d’ERC Reus- inicia la fase de desplegament d’aquest projecte, que compta amb el suport de tots els partits polítics representants a l’Ajuntament. De fet, la seva aprovació ha comptat amb el vot favorable de tots els grups municipals.  La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha posat de relleu que l’objectiu final del Reglament de Participació Ciutadana és “que tothom conegui quines possibilitats té i com les pot utilitzar i que la ciutadania se senti representada en la presa de decisions del govern de la ciutat ”. En essència, el Reglament servirà perquè les reusenques i reusencs “tinguin les eines per intervenir directament o mitjançant les associacions i col·lectius en aspectes de la vida de la ciutat”.  Per a ERC Reus, la participació és un mecanisme quotidià per prendre part en els afers públics i en les decisions. La visió republicana passa per construir una democràcia amb institucions que escolten la ciutadania i que tenen en compte les seves aportacions.

La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó a la presentació del PAM

Noemí Llauradó presenta el Pla d'Acció Municipal que es desplegarà durant el mandat (2019-2023)

L’Ajuntament de Reus està treballant en l’elaboració del Pla d’Acció Municipal que té com a finalitat establir les línies prioritàries, els objectius i les actuacions que el govern municipal desplegarà durant el present mandat (2019-2023). És, per tant, el full de ruta que orienta quin model de ciutat es vol per a Reus. El PAM ha d’incloure aquelles mesures més urgents, però també aquelles accions que han de formar part de l’estratègia a mitjà i llarg termini en tots els àmbits municipals. D’aquesta manera, es referma el compromís amb la ciutadania i el bon govern per avançar cap a un Reus millor. La voluntat és planificar l’obra de govern que es vol impulsar des de l’Ajuntament durant aquest mandat. Això permetrà dibuixar amb claredat els objectius que es volen aconseguir i els passos o accions que s’han de fer per aconseguir-los. El PAM s’impulsa i elabora des de la Vicealcaldia perquè és una de les funcions que té assignades. En concret, es tracta de la direcció i gestió dels assumptes relatius a la coordinació de l’acció del Govern municipal per assolir els objectius definits en els plans o programes que aquest defineixi. A més, l’elaboració es fa amb el suport de totes les regidories de Govern. Serà, doncs, el resultat del treball de tot l’equip de Govern. Fases d’elaboració El PAM inclou dues fases d’elaboració Fase 1 Des de Vicealcaldia s’ha emplaçat a totes i cadascuna de les regidories a fer les seves aportacions al PAM. En concret, les regidories han de definir els grans objectius estratègics que tenen per a aquest mandat i, a continuació, determinar les accions que realitzaran per tal d’aconseguir aquests objectius. En concret, els objectius i les accions recollits al PAM seran: aquells que siguin nous o que signifiquin un element de millora respecte al que s’està desenvolupant en l’actualitat aquells que -tot i que ja s’estiguin impulsant/executant- es consideren bàsics per a poder assolir un objectiu estratègic ja establert.