Reus

Totes les notícies

Sant Jordi 2017

Enguany la parada d'ERC-Reus situada a la plaça del Castell va estar especialment activa amb les signatures en favor del referèndum i la participació en la porra Madrid - Barça. Aquesta diada tan estimada per nosaltres va servir per visualitzar la part més social del nostre partit i apropar-nos d'aquesta manera a les persones que passejaven per la plaça. Punts de llibre de diversos autors, un punt de llibre elaborat especialment amb motiu de la diada a Reus, informació de la sectorial de dones i també sobre la República que volem... un conjunt molt interessant i complet de materials que vam repartir i explicar a tothom. Un preciòs dia de primavera que vam compartir amb companyes i companys!

Rebutgem la discriminació per motius de llengua a Reus

Hem presentat com a coalició a l'ajuntament una moció per tal de defensar els drets de totes les persones a adreçar-se i ser ateses per les autoritats en català. La proposta neix després fer-se públic en diversos mitjans del dijous 23 de març, una suposada discriminació lingüística a dues persones que volien renovar el passaport a una de les dependències de la policia nacional a Reus. Aquesta proposta de resolució serà votada el pròxim ple municipal, el divendres 7 d’abril. Volem posar de manifest que cal defensar el dret de totes les persones que viuen i tenen alguna relació amb qualsevol administració dins de la ciutat de Reus a adreçar-se a les autoritats en qualsevol de les dues llengües oficials, i l’obligació de les administracions d’atendre preferentment en català. Podeu veure el contingut de tota la proposta a l'enllaç

Moció de suport al sector agroalimentari català

Aquest matí s'ha presentat en Junta de Portaveus municipal la nostra moció de suport al sector agroalimentari català. La proposta elaborada per la Sectorial d'Aricultura d'ERC explica el projecte del nostre partit vers un sector tan important. A continuació podeu veure el text íntegre de la moció presentada. EXPOSICIÓ DE MOTIUS La situació d’economia global i liberalitzada en la que vivim, juntament amb les exigències de la societat europea pel que fa a qualitat i seguretat dels productes alimentaris, fa que el sector agrari europeu hagi d’afrontar unes altes exigències en la producció i una pressió molt gran dels preus a la baixa, el que el situa en una posició de debilitat. Garantir la qualitat i la seguretat dels productes alimentaris genera uns costos afegits a les empreses agràries que en molts casos el mercat no és capaç d’assumir. Si a aquesta situació s’hi afegeix la competència d’altres països, que són capaços d’oferir al mercat productes alimentaris a costos més baixos i moltes vegades amb estàndards de qualitat inferiors al català, ens trobem que el sector agrari europeu afronta una situació de dura competència. Analitzant la distribució dels esforços al llarg de tota la cadena alimentària, queda clar que el sector productor és la baula feble davant la indústria de transformació i sobretot, la gran distribució, que cada vegada té més poder. I això vol dir que té capacitat per incidir directament en el preu dels productes sense tenir en compte la resta d'actors de la cadena. Catalunya, com a país, està vivint un moment crucial de la seva història que ha de culminar amb la creació de la República Catalana, i aquesta nova República no pot continuar aplicant polítiques amb mentalitat ni criteris autonomistes. S’ha de fer un pas endavant i, en relació al món agrari, establir un debat amb el conjunt de la societat per definir el model territorial i socioeconòmic del nou país, que ha d’incloure un contracte de drets i deures entre la societat i el sector primari, aprofitant l’oportunitat que ofereix la nova República Catalana, que ha de contribuir a potenciar-lo amb un desenvolupament sostenible que continuï generant riquesa i dinamització econòmica, que permeti seguir cohesionant territorial i socialment el país i al mateix temps, incrementi el nivell de la nostra sobirania alimentària.

Reunió participació

Reunió de treball per establir el posicionament de la coalició respecte del Nou Reglament de Participació

Esperem que no us resulti estrany si us diem que estem dins el procés de redacció del Nou Reglament de Participació de Reus. Aquest procés, dirigit per la Regidoria de Participació, Transparència i Ciutadania (amb la nostra companya i regidora Montserrat Flores al capdavant), està actualment en fase d'estudi per part dels diversos grups municipals. I és aquesta la raó per la qual aquest dijous passat es va realitzar una sessió de treball al Casal Foment per tal de conèixer el resultat del procés de participació ciutadana realitzat en diverses taules de treball repartides pels Centres Cívics de la ciutat, així com establir el nostre posicionament respecte al Reglament. A més de la regidora, la trobada va ser conduïda també pel Francesc Osan (persona de referència en qüestions de participació dins d'Esquerra Republicana de Catalunya). Podem dir que la reunió va anar de l'àmbit més general (gairebé el que hauria d'esdevenir un preàmbul del Reglament) per finalitzar en l'anàlisi i el replanteig de diversos òrgans concrets que entenem poden ser veritablement útils per la participació. Algunes reflexions (ni totes ni segurament les més importants) que van sortir a la trobada i que us volem fer arribar serien: Creure en la participació és una opció política que fem com a partit i en comporta tant avantatges com inconvenients. La participació és una relació bidireccional entre la ciutat i els seus habitants, ja que entenem la vida a Reus com a part (gairebé) d'un organisme viu que respon segons les nostres necessitats i voluntats. Com a ciutadans no només tenim el dret a participar, pràcticament tenim el deure de fer-ho pel bé comú de la nostra societat.

2016_01_10 Reunió Jordi Salvador

Reunió amb el diputat al Congrés Jordi Salvador i Duch

Aquest dimarts passat, el diputat al Congrés Jordi Salvador va venir a l'executiva local de Reus per tal d'explicar la feina que s'està realitzant al Congrés, així com treballar diversos aspectes com la recollida d'informació territorial i el retorn que se'n pot fer. Va ser una trobada molt interessant i fructífera, on es van tractar tant temes concrets com procediments de funcionament i (com a bonus) es va acordar un acte amb l'assistència del portaveu al congrés Joan Tardà pel dia 9 de febrer. L'organització de l'acte no està tancada, i us en seguirem informant, però sí que podem avançar que és un acte que pretendrà explicar el nostre model i la nostra visió, intentant arribar a persones que són indecises (molt possiblement per desconeixement o per un excés d'informació tòxica), així que si teniu al cap algú que entra dins aquests paràmetres seguiu molt atents a les informacions que us anirem donant sobre l'acte.

Acte el 24 de gener del Pacte Nacional pel Dret a Decidir a Reus

Esquerra Republicana de Catalunya a Reus forma part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir a Reus. Aquest grup d'entitats i partits creats en un cert moment per impulsar el procés i sobretot la llibertat d'expressió ha anat fent actes i accions tant reivindicatives com formatives a la nostra ciutat. Pel dia 24 de gener s'està organitzant un acte al teatre Bartrina a 2/4 de 8 del vespre, i com a convidada nostra hi participarà assistirà l'Anna Simó, que actualment és: Diputada al Parlament de Catalunya pel Baix Llobregat. Secretària primera del Parlament Membre de la comissió d'Ensenyament Membre de la comissió d'Igualtat  Membre de l'intergrup pel Poble Gitano i que dins Esquerra Republicana també és Adjunta a la Presidència per a les Relacions Institucionals. Aquesta és la informació que tenim de l'acte: Acte de debat i exposició de posicions en relació al Referèndum a celebrar a Catalunya aquest any 2017, on hi participaran els següents ponents: - Quim Arrufat / CUP - Montserrat Candini / PDECAT - Toni Castellà / DEMÒCRATES - Joan Josep Nuet/ EUiA - Lluís Rabell / CSQP - Pep Riera / Procés Constituent - Anna Simó / ERC - Marc Vinyoles / RCAT Tindrem l'actuació musical del grup Alquimia Flamenco  

Felicitació 2016 ERC-Reus

Bones festes i feliç any 2017

Des de l'executiva local d'ERC-Reus us volem desitjar unes bones festes i que tingueu un feliç inici d'any 2017. Que aquest any vinent porti salut a tots i totes, força per afrontar els moments decisius que viurem i felicitat per les persones que viuen i conviuen amb nosaltres. Recordeu que el regal més important moltes vegades és el nostre temps, dedicat a allò o als qui realment importen.  

El 6 Nosaltres treballem!

Les regidores d'ERC-MES-MDC-Avancem, Noemí Llauradó i Montserrat Flores, volem expressar que tal i com s'explica al manifest de l'AMI, treballarem el dia 6 de desembre com qualsevol altre dia des del respecte més absolut per la diversitat política i social de Catalunya. No ens trobem còmodes commemorant una Constitució Espanyola que havia de garantir els drets elementals de la ciutadania i que ha acabat essent utilitzada per aquells que els volen limitar. Un text constitucional que s'utilitza políticament en contra de Catalunya, una i altra vegada. Així, les activitats previstes pel proper dimarts dia 6 de desembre són: 10:00h Reunió sobre Pressupost Municipal 2017 12:00h Lectura del manifest AMI davant del CC del Carme 12:10h Conversa sobre salut, gent gran i dones al Casal de les Dones 18:00h Reunió amb la sectorial de cultura d'ERC-Reus