Reus

Totes les notícies

Grossa de Nadal

Ja tenim les participacions per la Grossa d'enguany. Podeu passar pel Casal Foment a buscar-les quan vulgueu. Afanyeu-vos perquè aquest any han reduït el nombre de butlletes!

Per la Democràcia

Una comitiva encapçalada per les nostres dues regidores (Noemí Llauradó i Montserrat Flores) aniran aquest diumenge a la manifestació en favor de la democràcia organitzada per diferents entitats socials. Afanyeu-vos si voleu reservar una plaça a l'autobús organitzat per l'ANC-Reus.

A Reus, posem la senyera amb crespó negre en homenatge al president Companys

L'Ajuntament de Reus porta 13 anys penjant una senyera amb crespó negre a la façana del Palau Municipal en homenatge al president Lluís Companys, afusellat el 15 d'octubre de 1940. Aquesta acció es porta a termen gràcies a l'acord a què va arribar la Junta de Portaveus del 10 d’octubre de 2003 a proposta del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament. A partir de l’acord, la senyera amb el crespó negre es penja cada 15 d'octubre, en compliment de la tasca de les institucions públiques de donar expressió oficial i ressò al sentiment de rebuig que produeix entre totes les persones amants de la democràcia i la llibertat l'afusellament d'un president democràticament elegit. El protocol de l'Ajuntament preveu que en casos de dol decretats per l'alcalde es col·loca un crespó negre a la bandera de Reus que penja del balcó de l'alcaldia. Aquest, però, és un cas especial i el crespó es col·loca sobre la bandera de Catalunya, a la balconada central del Palau Municipal.

Sopar-tertúlia amb Teresa Jordà

El dijous vinent, 20 d'octubre, com acte recordatori de l'assassinat del President Companys, tindrem el plaer de gaudir d'un sopar-tertúlia amb Teresa Jordà, Diputada al Congrés espanyol. El sopar el farem al restaurant L'Estel (Carrer del Vent 11) de Reus, i el preu del menú és de 20€. Per més informació poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del correu reus@esquerra.cat o del telèfon 977-34.28.64

El taller amb tècnics municipals obre el debat ciutadà per elaborar el nou Reglament de Participació

La regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència obre el pròxim dimarts 11 d’octubre els tallers públics de debat al voltant de la participació ciutadana. Els tallers són gratuïts i oberts a tots els ciutadans i les ciutadanes empadronats a Reus que siguin majors de 16 anys. Les incripcions encara estan obertes. Cal apuntar-se prèviament, adreçant-se a qualsevol centre cívic o a través de www.reus.cat. Els tallers tindran lloc als centres cívics amb l’objectiu d’acostar el debat a la ciutadania. El calendari de tallers és el següent: Centre Cívic Ponent. Dimarts 11 d’octubre, 19:00h. Centre Cívic Llevant. Dijous 13 d’octubre, 19:00h. Centre Cívic Mas Abelló. Dimarts 18 d’octubre, 19:00h. Centre Cívic Migjorn. Dijous 20 d’octubre, 19:00h. Centre Cívic Mestral. Dilluns 24 d’octubre, 19:00h. Centre Cívic del Carme. Dijous 27 d’octubre, 19:00 h. Montserrat Flores, regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, destaca l’important paper que té la ciutadania en el procés d’elaboració del nou document: “La redacció del nou reglament necessita d’un procés participatiu que faciliti la màxima intervenció i implicació de la ciutadania i de les associacions en la seva definició, elaboració i comprensió”. I afegeix: “El Govern de Reus vol recollir a través de la participació ciutadana la màxima informació i propostes, i alhora promoure un accés a la participació ampli i equitatiu. Un procés que permeti la participació des de la proximitat i sumi altres canals i mecanismes més àgils i moderns que permetin ampliar consensos i redactar un document en el qual tothom es pugui sentir identificat i alhora permeti la projecció d’un model de ciutat més participatiu”. Participació online De manera paral·lela a la fase de participació presencial, l’Ajuntament mantindrà obert un canal de participació online. A través del web municipal www.reus.cat, s’oferirà la possibilitat a la ciutadania —inscrita al Registre Ciutadà— de participar responent a un qüestionari sobre aspectes relacionats amb la informació i la participació de la ciutadania.

Comunicat d'ERC Reus: cap regidor nostre a l'Ajuntament va incórrer en cap irregularitat comptable

Davant de les darreres notícies sobre factures al voltant de remuneracions que s'han fet públiques en l'Ajuntament de Reus, ERC Reus surt al pas per aclarir, entre d'altres coses, que cap regidor d'ERC a l'Ajuntament de Reus, mentre estava en l'equip de govern, va incórrer en cap irregularitat comptable. Davant de les darreres notícies sobre factures al voltant de remuneracions que s'han fet públiques en l'Ajuntament de Reus, ERC Reus surt al pas per aclarir els següents conceptes: 1. Cap regidor d'ERC a l'Ajuntament de Reus, mentre estava en l'equip de govern, va incórrer en cap irregularitat comptable. Es va cenyir als diferents sistemes de pagament segons el tipus de dedicació que tenien. 2. Un d'aquests sistemes consistia que un 20% de la remuneració es feia a través d'una empresa municipal, els responsables de la qual són els membres del consell d'administració, independentment d'estar al govern o a l'oposició. No entendríem que els dos partits que estaven a l'oposició i que ara governen arribin a parlar de desconeixença quan eren presents en totes les societats. Si CiU o PP insinuessin que ho desconeixien, seria un clar exemple d'omissió en la seva tasca de control durant els anys a l'oposició. 3. Demanem a l'equip de govern que, davant del cas que un mitjà destapa avui, es manifesti. Perquè per damunt de l'honorabilitat del Sr. Jordi Bergadà, de la qual no hi pot haver cap mena de sospita, hi ha l'honorabilitat de l'Ajuntament de Reus. Si l'equip de govern alimenta amb el seu silenci un rumor infundat serà una irresponsabilitat per part seva. 4. L'exregidor Jordi Bergadà ha explicat amb detall i ha desmuntat el que un mitjà dibuixa com un nou cas tèrbol en l'Ajuntament de Reus. El mateix mitjà arriba a reconèixer que el concepte de les factures a nom de Jordi Bergadà s'ajusta al funcionament de l'empresa municipal.

Cartell actes Diada a Reus

Diada Nacional de Catalunya a Reus

La Celebració Diada Nacional de Catalunya 2016 a Reus serà especial per Esquerra Republicana de Catalunya. En primer lloc, aquest any que hem entrat al govern municipal, la Delegació del Govern a Tarragona ( amb Òscar Peris com a Delegat) organitza conjuntament amb l'Ajuntament de Reus l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Serà el dia 8 de setembre, a les 12.00h, al Teatre Bartrina, i comptarem amb l'assistència de la Molt Honorable Senyora Carme Forcadell. No us ho podeu perdre!! Evidentment, en clau més local, estem molt contents que l' Anna Saperas Tuset, directora del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura faci el parlament institucional a la Plaça Del Baluard de Reus aquesta Diada. El reconeixement és més que merescut i preludi del que rebrà més institucionalment a la sala de Plens de L'Ajuntament de Reus el dia 21 de setembre.

Cafè República

Cafè de la República - 6 de setembre

Aquest proper dimarts 6 de setemebre farem l'últim Cafè de la República d'aquest estiu 2016. Parlarem dels nous reptes que presenta el curs polític i de les accions o activitats que podem dur a terme a Reus. Ens agradaria que hi vulgueu participar!

Pla Municipal sobre drogues 2016-2020 a la ciutat de Reus

Avui s'ha aprovat al Ple Municipal de l'Ajuntament de Reus el Pla Municipal sobre drogues 2016-2020 a la ciutat de Reus. Noemí Llauradó, regidora de Salut de l'Ajuntament de Reus, l'ha presentat en una votació que s'ha acabat aprovant per àmplia majoria. A l'arxiu adjunt trobareu el Pla en pdf.