Reus

Notícia

La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, presenta el Pla d'Acció Municipal de Reus

El govern municipal ha presentat aquest dimecres el Pla d'acció municipal (PAM) del mandat. El projecte que s'ha coordinat des de la vicealcaldia, s'ha definit com una "eina estratègica" i el"full de ruta" de la coalició entre Junts per Reus, Esquerra i Ara Reus. A més, s'ha articulat en quatre eixos (progrés social, espai urbà, desenvolupament econòmic i gestió interna) i el document serà objecte d'un procés participatiu obert als veïns (entre els dies 25 de novembre i 12 de desembre) per tal que aquests hi estableixin prioritats. El projecte contempla, a més, un Pla d'inversions i l'impuls d'un Pla estratègic de ciutat "de futur". 
 
Plans locals de joventut i educació
La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha destacat la "transversalitat" del PAM pel fet que s'hi han implicat regidories de competències diverses. 
Llauradó ha estat l'encarregada de comentar, en línies generals, el contingut de les accions incloses en els quatre eixos del PAM. D'aquesta manera, i pel que fa al primer (progrés social), ha avançat l'objectiu marcat d'esdevenir "un referent social" en l'aplicació de polítiques que garanteixin els drets de les dones i del col·lectiu LGTBI+. Un Pla local de joventut (2020/ 2024), l'impuls de la Taula de pobresa energètica "per buscar solucions conjuntes" o la creació del Pla local d'educació són altres dels reptes plantejats. En aquesta línia, la vicealcaldessa s'ha referit igualment a la constitució del Consell municipal de la cultura, entès aquest àmbit com "una via d'emancipació i participació" social. 

Consell municipal de l'habitatge
Encara en aquest apartat, i pel que fa a la pràctica de l'esport, la republicana ha anunciat la construcció de la piscina coberta en l'actual mandat. En el cas del segon eix (espai urbà), i amb la voluntat de contribuir a fer de Reus "una ciutat amable", Llauradó ha apuntat a la creació del Consell municipal de l'habitatge, a l'ampliació de l'oferta de lloguer "assequible" o la voluntat de "promoure" la connexió del passeig de Mata amb el barri Gaudí. El PAM contempla també mesures pel que fa a equipaments com l'estació de Bellisens-Reus sud o l'actuació a la zona del Mercat del Carrilet, o l'anàlisi de la viabilitat de la creació d'una empresa elèctica pública.
Sobre el tercer eix (desenvolupament econòmic), la vicealcaldessa ha assegurat que reforçarà la cooperació amb les universitats, a fomentar que hi pugui haver més recursos d'ocupació per a persones vulnerables, en especial. La promoció de la construcció d'un nou CEPID al Tecnoparc o la implentació d'un Pla de projecció exterior són altres objectius del govern en aquesta matèria, així com l'ampliació de l'oferta d'elements patrimonials que es puguin visitar.
Finalment, en clau de gestió, organització i planificació (el quart eix), Llauradó ha subratllat que el PAM ha estat concebut per poder "retre comptes" als ciutadans a través de mecanismes com un procés de participació perquè puguin marcar les prioritats d'acció del document.