Reus

Notícia

ERC Reus refermem el nostre compromís amb l'Associació de Municipis per la Independència

Reus adherit a l'AMI
Reus adherit a l'AMI
Arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l’adhesió de l’Ajuntament de Reus a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), des d’ERC Reus volem manifestar que:
  • Rebutgem aquesta sentència perquè ataca la sobirania municipal. La decisió de formar part de l’AMI la va prendre el plenari de l’Ajuntament de Reus, que és l’expressió màxima de la sobirania municipal. Per tant, no podem fer res més que oposar-nos-hi amb tota la nostra fermesa. Exigim que es respecti la decisió que el plenari de l’Ajuntament de Reus va aprovar per majoria absoluta el juliol de 2015.
  • Cal defensar allò que és democràtic i legítim. Per això donem suport a la resposta judicial que l’Ajuntament de Reus ha anunciat en contra de la sentència del TSJC -que està farcida d’incoherències- i que implicarà presentar un recurs davant el Tribunal Suprem. De fet, és una resposta que hem impulsat com a integrants del govern municipal.
  • A banda d’aquesta resposta judicial, des d’ERC Reus també promourem una resposta institucional del conjunt de forces polítiques presents al plenari de l’Ajuntament de Reus. Així, de cara al proper plenari ordinari del dia 20 de desembre impulsarem una moció que rebutgi la sentència del TSJC i refermi el nostre compromís amb l’AMI i els seus valors i objectius.