Reus

Notícia

ERC Reus reclama la regularització de la situació de les persones migrades

La republicana Montserrat Flores presenta la moció d'ERC Reus al Ple de l'Ajuntament de Reus
La republicana Montserrat Flores presenta la moció d'ERC Reus al Ple de l'Ajuntament de Reus
Actualment, existeixen centenars de milers de persones, de diverses nacionalitats, que per diversos motius es troben en situació administrativa irregular i, que davant la crisi de la Covid-19, s’han trobat desemparades. Per aquest motiu, ERC Reus ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament de Reus d’aquest divendres per tal que l’Ajuntament s’adhereixi a la campanya #regularizaciónYA. Aquesta campanya ja compta amb el suport de diversos col·lectius, com Reus Refugi, entitat amb la qual s’ha treballat la moció presentada. Precisament coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, que se celebra demà 20 de juny, ERC Reus reclama que l’Estat reconegui els drets de les persones que es troben en situació irregular a l’Estat, perquè no existeixen persones il·legals. 
 
La moció demana també que l’Ajuntament promogui mesures que afavoreixin la regularització extraordinària i urgent de la situació d’aquestes persones i reclama la derogació de la Llei d’Estrangeria per tal de donar solucions reals a totes les persones migrades, atorgant permisos de residència i treball. 
 
Des d’ERC Reus es considera que aquesta llei no només fomenta l’economia submergida i priva les persones migrades dels seus drets fonamentals, sinó que -tal com ha exposat la regidora republicana Montserrat Flores- també “afecta la societat en el seu conjunt, amb sous baixos que influencien la regularització del mercat laboral i impossibiliten la contribució a la seguretat social”.  En aquesta línia, Flores també ha destacat que la crisi de la Covid-19 ha fet imprescindibles les tasques de cures i treballs domèstics i ha lamentat que aquestes persones no puguin optar a la protecció d’un contracte laboral i que no puguin exercir els drets i obligacions de ciutadania d’una societat democràtica.