Reus

Notícia

Reunió de treball per establir el posicionament de la coalició respecte del Nou Reglament de Participació

Reunió participació
Reunió participació
Esperem que no us resulti estrany si us diem que estem dins el procés de redacció del Nou Reglament de Participació de Reus. Aquest procés, dirigit per la Regidoria de Participació, Transparència i Ciutadania (amb la nostra companya i regidora Montserrat Flores al capdavant), està actualment en fase d'estudi per part dels diversos grups municipals.

I és aquesta la raó per la qual aquest dijous passat es va realitzar una sessió de treball al Casal Foment per tal de conèixer el resultat del procés de participació ciutadana realitzat en diverses taules de treball repartides pels Centres Cívics de la ciutat, així com establir el nostre posicionament respecte al Reglament.

A més de la regidora, la trobada va ser conduïda també pel Francesc Osan (persona de referència en qüestions de participació dins d'Esquerra Republicana de Catalunya). Podem dir que la reunió va anar de l'àmbit més general (gairebé el que hauria d'esdevenir un preàmbul del Reglament) per finalitzar en l'anàlisi i el replanteig de diversos òrgans concrets que entenem poden ser veritablement útils per la participació.

Algunes reflexions (ni totes ni segurament les més importants) que van sortir a la trobada i que us volem fer arribar serien:
  1. Creure en la participació és una opció política que fem com a partit i en comporta tant avantatges com inconvenients.
  2. La participació és una relació bidireccional entre la ciutat i els seus habitants, ja que entenem la vida a Reus com a part (gairebé) d'un organisme viu que respon segons les nostres necessitats i voluntats.
  3. Com a ciutadans no només tenim el dret a participar, pràcticament tenim el deure de fer-ho pel bé comú de la nostra societat.