Reus

Notícia

Creat el primer Consell Municipal de Salut de Reus

Dins les nostres responsabilitats en Salut, hem impulsat la creació del primer Consell municipal de Salut de Reus, i això és una molt bona noticia perquè suposa una eina per promoure, estimular i canalitzar la participació ciutadana (particular o a través d'associacions) en la gestió estratègica dels afers relatius a l’àmbit de la salut.

Ampliem així l'espai d’influència de la ciutadania i de corresponsabilitat, i pensem que pot comportar una millora de l’acció de govern en l’àmbit de la Salut a la ciutat.

La creació del Consell municipal de Salut és el primer punt del Pacte de Salut de Reus, signat el 15 de febrer de 2017, en el qual s’expressa que es proposà la creació del Consell Municipal de la Salut com a eina de participació oberta i democràtica i també com un punt de trobada de la ciutadania, entitats i professionals que tinguin relació amb la salut i la planificació dels serveis sanitaris a la ciutat. Recordem que el Pacte de Ciutat per la Salut va ser subscrit per sis partits polítics i una quarentena d'entitats i associacions de la ciutat.

També hem de tenir en compte que la creació del Consell de Salut era un punt important del programa electoral que vam presentar a les eleccions municipals del 2015.