Reus

Notícia

La direcció de l'aeroport i el Ministeri de Foment haurien de donar explicacions per no apostar per l'aeroport de Reus

Esquerra Republicana de Catalunya a Reus, davant la decisió del Ministeri de Foment d'establir a Girona la 'quarta pista' de l'aeroport del Prat en detriment de Reus, manifesta que aquesta és la darrera notícia del menysteniment que fa temps que patim al Camp de Tarragona per part de Madrid. Fet que posa en evidència la nul·la capacitat d'influència i cura de la direcció del nostre aeroport per posicionar aquesta infraestructura al nivell que li correspon, en funció de pes demogràfic i econòmic de la regió a la que dóna servei.

Som coneixedors d'una bona quantitat d'exemples que confirmen els efectes desastrosos de no defensar suficientment l'aeroport de Reus i que es tradueixen en un desinterès per part d'AENA i el Ministeri: la inexistent terminal de mercaderies, la negativa a l'increment d'horari de la terminal, les mancances del sistema de transport d'òrgans i el conjunt de deficiències que han estat denunciades repetidament pel comitè d'empresa de l'aeroport.


Convertir l'aeroport de Reus en la quarta pista de l'aeroport del Prat soluciona dos grans problemes que pateix el territori en matèria de transport i mobilitat. Per un costat, reforça el potencial del nostre aeroport i el posiciona com una infraestructura en benefici del teixit econòmic de tota la regió sud del Principat.

I, per l'altre, amb la construcció de l'estació intermodal al sud de l'aeroport es salda un deute històric que van contreure governs anterior, resultat de la mala planificació en la ubicació de l'estació de l'AVE a Perafort. L'emplaçament de l'estació intermodal que ha de servir per connectar el transport aeri amb el transport ferroviari, situada en un punt equidistant pel gruix de població de Camp de Tarragona, beneficia la infraestructura que donaria servei no només als viatgers del transport aeri, sinó també al conjunt de població que avui no fa servir el transport ferroviari d'alta velocitat per desplaçaments de mitja distància perquè no li surt a compte.

El dimarts que ve, ERC-Reus, a través de la seva senadora Laura Castel interpel·larà en plenari al ministre Íñigo de la Serna, per denunciar i exigir explicacions en referència a l'anunci del pla d'inversions del Ministeri de Foment en matèria de transport i mobilitat que no contempla cap actuació en benefici del Camp de Tarragona.