Reus

Notícia

Promovem les conductes saludables en l'àmbit de l'oci nocturn i els esdeveniments festius

La Regidoria de Salut i la Regidoria de Cultura, en col·laboració amb diferents entitats i col·lectius, han previst diferents mesures i accions orientades a la reducció de danys i riscos per a la salut i a garantir la seguretat del públic que gaudeixi dels concerts i les activitats que s’organitzen a les Barraques de Reus del 20 al 23 de juny, en el marc de la Festa Major de Sant Pere.

En aquesta edició de Barraques es preveu un control més intens de l’accés de les persones menors d’edat, de manera que hauran d’anar acompanyades d’una persona adulta o bé presentar una autorització escrita dels seus tutors per poder accedir al recinte. A més, es lliurarà una polsera que identificarà les persones menors i que tindrà un color diferent de les persones majors d’edat (cosa que identificarà les persones pel que fa al servei d’alcohol).

Com a novetat d’aquesta edició de Barraques, la Regidoria de Salut col·labora amb Aigües de Reus i el Gremi de Forners per posar aigua i coques de sucre a l’abast del públic durant les celebracions populars en aquest espai festiu de la ciutat.

“Dona’t aigua. Hidrata el teu cos per mantenir la festa”
En aquest sentit, per afavorir una bona hidratació en un context d’altes temperatures, les persones que ho vulguin podran abastir-se d’aigua de manera gratuïta a quatre punts d’aigua potable que disposarà l’empresa Aigües de Reus.

A més, i també d’acord amb Aigües de Reus, les diferents parades de les entitats vendran aigua envasada a un preu reduït de 50 cèntims l’ampolla. L’empresa d’aigües municipal participa amb aquestes accions a la festa major en el marc de la campanya “Dona’t aigua. Hidrata el teu cos per mantenir la festa”.

Gremi de Forners
Com a complement de les accions per afavorir la hidratació del públic també s’ha establert un acord amb el Gremi de Forners de Reus i Comarca perquè a partir d’una determinada hora de la nit es distribueixin coques de sucre de manera gratuïta entre el públic. Amb aquesta mesura es pretén garantir a tothom la possibilitat d’una ingesta durant les hores de celebració que en molts casos s’allarguen fins la matinada.

ARSU, prevenció de conductes de risc
Des de la Regidoria de Salut es treballa conjuntament amb l’entitat ARSU Festa en la informació i prevenció de conductes de risc relacionades amb el consum de substàncies i les relacions sexuals. Com en anys anteriors, aquest col·lectiu participa als esdeveniments festius tot ajudant les persones a gestionar els riscos associats al possible consum de determinades substàncies i també a les relacions sexuals. Entre les accions que realitzen hi ha la sensibilització i informació sobre aquests riscos i també l’orientació sobre com actuar davant els possibles efectes que pugui provocar el consum abusiu de l’alcohol i d’altres substàncies.