Ribera d'Ebre

Notícia

Avui s’han aprovat els pressupostos del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb el vot en contra del grup d’ERC

Aquest matí, el Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat una moció contra l’ERO presentat per Ercross i que afecta a més de 150 treballadors i treballadores que la indústria química té a Flix. Esquerra ha donat suport a aquesta moció, que és la mateixa que l’Ajuntament de Flix va aprovar la setmana passada i que també va comptar amb el suport de tots els grups del Ple de l’Ajuntament, igual que ha succeït avui al Ple del Consell.

Així, Josep Maria Sáez, que ha actuat com a portaveu del grup, ha posat damunt de la taula, “la situació difícil en la que aquestes grans empreses posen a moltes famílies de la comarca, i especialment, de Flix” i que davant d’aquesta situació, “només es pot entendre la retirada de l’ERO per part d’Ercross” perquè amb el “perjudici manifest que ha provocat durant anys a la comarca la fàbrica de Flix, ara no poden rentar-se les mans i fugir com si no passes res”.

Així, el grup riberenc d’ERC s’ha felicitat per mantenir la unitat, com “va passar a l’Ajuntament de Flix la setmana passada, al Parlament de Catalunya ahir, i avui al Consell Comarcal. Una unitat que s’ha d’aprofitar per forçar la retirada de l’ERO i per bastir una economia de futur per a la nostra comarca, pensant amb el present més immediat -i els efectes de l’ERO- i el futur, amb d’altres ERO que d’altres empreses grans de la comarca puguin presentar, adduint perdues més que qüestionables”.

Pressupostos 2013
El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha debatut avui també els pressupostos per aquest 2013. Uns pressupostos que marcats pel context de crisi inclouen diverses retallades. Però des del grup d’ERC s’ha optat per votar-hi en contra, per les retallades que inclou en alguns programes i també, en menor mesura, en els camps de benestar social i de promoció econòmica. I per contra el personal eventual contempla una reducció, que des d’ERC es considera insuficient. Alhora, la manca de diàleg durant elaboració dels pressupostos i la reducció del conveni amb el Centre d’Empreses de Flix, o la retallada amb el conveni amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre o de les minoracions amb les aportacions als municipis no PENTA de la comarca fruit de la retallada al 50% de l’aportació de la Central Nuclear al Consell Comarcal, han estat altres elements més que han motivat el vot contrari. Tot i així, l’equip de Govern ha aprovat el pressupost només amb els vots de CiU.