Ribera d'Ebre

Notícia

Muñoz afirma que les Terres de l’Ebre tenen més motius que ningú per donar suport a la vaga general

Lluís Salvadó, secretari d’organització de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, acompanyat del senador republicà Pere Muñoz i de la candidata del partit per la Ribera d’Ebre a les eleccions catalanes, Montserrat Perelló, han valorat en roda de premsa aspectes d’actualitat.

Salvadó
ha destacat la manca de rigurositat del govern espanyol en la decisió d’instal·lar el cementiri de residus nuclears afirmant que “el procés ja va començar malament i viciat perquè estava fet a mida dels dirigents de l’AMAC i el lobby nuclear per tal que Ascó fos la candidatura escollida”. Per això el republicà s’ha felicitat de que gràcies a la pressió institucional i “l’acció de la gent valenta de les Terres de l’Ebre s’han reduït les possibilitats d’Ascó”. Malgrat tot Esquerra seguirà mobilitzant tots els seus representants per impedir que vagi a Ascó.

El dirigent republicà a la vegada que es felicitava que el PSC de les Terres de l’Ebre demanés a CiU que l’ajuntament d’Ascó retiri la seva candidatura, ha afirmat que “demanem al PSC que doni també exemple i que sigui el seu regidor d’Ascó, que va votar a favor d’acollir el cementiri, el primer en fer el pas demanant al Ple la retirada de la candidatura”. Salvadó ha lamentat que hi hagi alcaldes i regidors convergents i socialistes que segueixen treballant amb el model que s’arrossega des de l’època de CiU al Govern de la Generalitat per tal d’acollir abocadors a les Terres de l’Ebre. Segons el republicà “primer va ser permetre transformar l’embasament de Flix en un abocador de 800.000 tones de residus tòxics, posant en risc la salut del mig milió de persones que bevem aigua del riu, i després l’intent d’acollir macroabocadors a Tivissa, Pinell de Brai, Ribaroja o Ascó”.

Salvadó ha demanat a PSC i CiU que trenquin amb la dinàmica d’impulsar des dels ajuntaments acollir abocadors. “Per la dignitat del territori, exigim a CiU i PSC que deixin de convertir les Terres de l’Ebre en un territori d’abocadors. Els demanem que a l’ajuntament d’Ascó els regidors de PSC i CiU retirin la candidatura del cementiri nuclear, i a Riba-Roja i Pinell de Brai els alcaldes del PSC i CiU aturin les demandes d’acollir macroabocadors”. Ha manifestat.

Tant Lluís Salvadó com Montserrat Perelló han denunciat el paper “lamentable” dels directius de l’AMAC i el loby nuclear als que han qualificat de “minoria que defensa interessos econòmics i especulatius que van en contra del territori“. Perelló ha demanat al govern espanyol que posi final a tot el procés “esperpèntic ”que s’està vivint de baralles internes al consell de ministres i que prengui una decisió “transparent i que no contradigui els informes tècnics”.

Suport a la Vaga General
El senador republicà Pere Muñoz ha donat suport a la vaga general en coherència al vot contra la reforma laboral que va fer el partit a les Corts Generals espanyoles. Segons Muñoz “entenem que és una vaga contra les polítiques econòmiques i laborals del Govern de Zapatero, i la seva mala gestió no la poden pagar ni el treballadors, ni els jubilats, ni els aturats ni els empresaris”. Per Muñoz, si Catalunya té molts motius per donar suport a la vaga contra la política econòmica del Govern de l’Estat, “les Terres de l’Ebre és el territori encara té més motius”. 

El senador republicà ho ha justificat per la manca d’inversions del govern espanyol tot afirmant que “les Terres de l’Ebre som i hem estat durant anys el forat negre de les inversions del govern espanyol, com a exemples tenim el gran retard i paralització de les variants de Gandesa i Corbera d’Ebre o el desconeixement de quan es reprendran les obres de la variant de l’Aldea. Fets que van lligats amb una mala política econòmica del govern de zp que no generar ni infraestructures ni ocupació, ni potencialitats pel nostre territori”.

Els membres de la Federació de l’Ebre per acabar han volgut destacar l’èxit de la jornada d’ahir a Miravet on van reunir més de 150 càrrecs orgànics i institucionals d’Esquerra de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona per tal de preparar les properes eleccions al Parlament. La trobada va servir per presentar els principals eixos dels dos programes electorals de les Federacions, que pel que fa al de l’Ebre es fonament en cinc eixos: identitat i reconeixement institucional de les Terres de l’Ebre, desenvolupament econòmic, infraestructures, serveis d’atenció a les persones i model de territori.