Ribera d'Ebre

Notícia

El pressupostat del Centre Jeroni de Moragas per imprimir el Butlletí Municipal, els programes de Festa Major i de Fira suposarien un estalvi superior al 30 % - See more at: http://locals.esquerra.cat/ebre/article/21311/erc-de-mora-la-nova-troba-escandalos-i-sense-justificacio-el-rebuig-de-ciu-que-el-centre-j#sthash.qO7shQ0v.dpuf

El grup municipal d’ERC de Móra la Nova va registrar el passat mes de gener una moció a l’Ajuntament demanant el suport al Centre d’Educació Especial Jeroni de Moragas. Aquest suport es concretava, segons la moció, amb el fet que el Centre ‘edités i imprimís totes les publicacions de l’Ajuntament’. Segons el portaveu del grup municipal d’ERC, Jesús Álvarez, la moció té un doble objectiu. ‘El primer objectiu té una funció social, ja que és un centre que acull, forma i dóna feina a un centenar de persones amb discapacitat intel·lectual, alguns de la nostra mateixa comarca i municipi, i que ara està patint de manera directa tant la crisi econòmica com el retard del pagament del deute que té la Generalitat amb ells per les places concertades’.
L’altre objectiu, segons Álvarez, és ‘tenir una gestió més eficaç i eficient dels recursos municipals, ja que els preus d’edició i impressió que ofereix el Centre significa un 30 % d’estalvi, respecte l’empresa que fa més de quinze anys que fa les publicacions de l’Ajuntament’. ERC va demanar pressupostos al Centre Jeroni de Moragas i, tot i que l’Ajuntament ha informat que han rebaixat en costos, pel que fa al Butlletí d’Informació Municipal l’estalvi continua sent d’uns 800 € per publicació (2.400 € anuals), i pel que fa al programa de la Festa Major i de la Fira, l’estalvi seria d’uns 2.300 €  i  uns 2.800 €, respectivament.
Segons Álvarez ‘és escandalós, i no té justificació, que el Govern de CiU de Móra la Nova, tenint una oferta més econòmica en més de 7.500 euros anuals, no la tingui en consideració, i que totes les publicacions municipals, absolutament totes, les faci des de fa més de quinze anys una mateixa empresa que ens costa molt més cara’. Segons el portaveu d’ERC, ‘podríem debatre, fins i tot, que algunes de les publicacions les fessin des del Centre Jeroni Moragas, però ni això accepten’.
Per acabar, Álvarez ha deixat molt clar que ‘la nostra moció tenia una funció social i d’estalvi de recursos, el rebuig de CiU, en canvi, no sabem quins interessos defensa, però és evident que les seves explicacions són inconsistents’. El regidor d’ERC ha afegit que ‘lamentem que, malgrat que presentem mocions constructives com aquesta, que són bones per als ciutadans de Móra la Nova, i que defensen els interessos generals, l’actual equip de Govern es negui a aprovar-les’. - See more at: http://locals.esquerra.cat/ebre/article/21311/erc-de-mora-la-nova-troba-escandalos-i-sense-justificacio-el-rebuig-de-ciu-que-el-centre-j#sthash.qO7shQ0v.dpuf