Ribera d'Ebre

Notícia

Entrevista a Francesc Barbero, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya a Flix

Francesc Barbero, portaveu d'ERC Flix
Francesc Barbero, portaveu d'ERC Flix
Pregunta- Dimecres vàreu presentar la coalició Entesa per Flix en que Esquerra Republicana de Catalunya i Avancem anireu junts a les municipals del 22 de maig. Que us empeny a anar junts?

Resposta- L'Entesa no és un nom casual. Remet a la candidatura d'esquerres que es va imposar l'any 1979 en les primeres eleccions municipals a Flix i que aglutinava gent del PSUC, el PSC, Nacionalistes d'Esquerra i d'altres independents del món sindical i progressista. Com llavors, el país viu moments excepcionals, amb dos moviments reformadors potentíssims tant en l'àmbit nacional com social. Això ens ha portat a aglutinar en una sola candidatura tot l'espai independentista i d'esquerres de la Vila per encarar amb la major solvència possible els reptes que viurem els propers anys.


P- Heu estat 4 anys amb un govern primer de coalició i després d'unitat. Que ha aportat això a Flix.

R- Creiem que ha sigut la millor manera de superar el sotrac que va suposar pel poble el darrer ERO d'Ercros. La valoració és molt positiva i ha servit per consolidar una tradició de governs d'unitat que han caracteritzat els governs municipals des de 2.003, quan ERC accedeix a l'alcaldia per primer cop.


P- Dèieu a la presentació que els propers 4 anys seran decisius per a Flix...

R- Sí. A ningú se'ns escapa que tenim un horitzó de tancament de la principal línia d'Ercros a Flix durant la propera legislatura i caldrà posar-hi el coll per intentar evitar-ho d'una banda, i que fructifiqui alguna de les alternatives que ara mateix estem treballant per l'altra. Creiem fermament en les possibilitats i el futur de Flix i això centrarà tota la nostra atenció en aquests anys.